Hírlevelünk tartalmából: 


A hónap témái 

Art of Projects Conference 

PMIAOFP2014invitation

PMI Budapest Hungarian Chapter kindly invites you to the 2nd International Project Management conference!

Art of Projects is the top Project Management Conference in Hungary focusing on the state of the art of the profession and enhancing your project management skills.

Please record in your calendar the 6th of November in 2014 and join us at MOM Cultural Centre!

 

Program of the Conference

If you are interested please register here!

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

First PMI MasterClass 

MasterClass provides complete set of tools-&-techniques for delivering successful projects under harsh financial & economic conditions. Masterclass is highly participative, including a mixture of discussion, exercises, practical tools and case studies.

Our honorific presenter is Dr. Richard A. Graham (PMP, RMP, certified lawyer and public accountant). 

The seminar starts at 9:30am and finishes at 5:30pm. Lunch and refreshments are provided. All participants will recive a Certificate of Attendance and 8 PDUs!

Agenda

Workshop fee: 100 000 HUF + VAT 

8 PDU

If you are interested please register here!

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

22. Körkapcsolás 

A megújult a A megújult arculatú PMSZ 22. Körkapcsolásán a projektmenedzsment
újszerű és sokoldalú megközelítése kerül fókuszba. Az Ezerarcú projektmenedzsment koncepció keretében olyan ismert személyiségeket kértünk fel előadóként, akik az élet különböző és sokszínű területein értek el eredményeket, és szívesen megosztanák tagjainkkal, hogyan használják munkájuk során észrevétlenül a projektmenedzsmentet.

korkapcsolas 0

Az előadók közt többek közt borász, chef, sportpszichológus, kreatív igazgató, producer, hosszútávfutó mesél arról, hogyan válik az adott szakterület projektté: milyen tervezési feladatok merülnek fel pl. a konyhában, hogyan lehet időzíteni egy 240 km-es futást, vagy milyen krízismegoldások jöhetnek szóba egy olimpikon felkészítése során.

Regisztráció: hamarosan!

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvények 

21. PM Műhely 

A 21. Műhely témája a teljesítmény növelő érzelem menedzsment és szerepe a projektek sikerességében. A Műhely beszélgetés Thomán Gusztávné coach bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja az érzelmi intelligencia összetevőit és azok hatását az emberi motivációra és teljesítményre, az érzelmi intelligencia mérésének és fejlesztésének lehetséges módjait, az egyéni és csapat teljesítmény növeléséhez való hozzájárulását.

Az előkészítő blog olvasható a  http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.

A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

VAMSZ Klubdélután VAMSZ logo small

Időpont: 2014. november 13. (csütörtök) 15:00-18:30-ig
Helyszín: Szervezés alatt

A VAMSZ a folyamatos párbeszéd, kapcsolattartás biztosítása, valamint az aktuális hírek és trendek megismertetése érdekében egyesületi klubnap sorozatot indít. November 13-án megtartja első szakmai rendezvényét a VAMSZ, mely keretében az átfogó EA kutatás eredményei közzétételre kerülnek. A rendezvény másik fő célja az egyesület bemutatása, a szakmai célok és tevékenység ismertetése.

Részletes program és regisztráció: ITT.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

Az ISO 21500:2014, és a készülő ISO 21502 szabványok előnyei és lehetőségei: PMSZ Építési Tagozata és az MTÉP 7. Eljárások – Infokommunikáció fókuszterülete  

Téma: Az ISO 21500:2014, és a készülő ISO 21502 szabványok előnyei és lehetőségei
Esemény időpontja: 2014. November 5., 16:30
Esemény helyszín: Budapest Hévízi út 3/a ÓBUDA-ÚJLAK Zrt. földszinti tárgyaló
Előadó neve: Ulicsák Béla műszaki igazgató (BRIT-TEH Üzleti tanácsadó Kft.)

További információk és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Visszhang 

PMPub 

hirlevelbeoktober

A februári és májusi után idén a harmadik és egyben utolsó PMPub szeptemberben került megrendezésre. Az idei év elején a PMPub-ok koncepcióján változtatott a PMI Budapest: a fő cél a Magyarországon élő külföldi projektvezetők illetve projektmenedzsmenttel foglalkozók megszólítása, egy asztalhoz ültetése. Ennek megfelelően a rendezvények angol nyelven zajlanak és minden esetben egy külföldi vendégelőadóval való beszélgetés biztosítja a keretet az eseményhez.

A szeptemberi Pub-ra a meghívott vendég Marek Rudnicki (PMO Lead - Teradata) volt, akivel többek között a keleti illetve a nyugati projektmenedzsment kultúrák közötti különbségéről beszélgettünk. Természetesen szóba kerültek egyéb projektmenedzsment témák is, így igen érdekes beszélgetés alakult ki a 25 fő részvételével megtartott eseményen. A végén szokás szerint maradt idő a kapcsolatépítésre is.
A következő PMPub 2015 februárjában kerül megrendezésre, azonban reméljük a novemberi Art of Projects konferencián is viszontlátjuk a résztvevőket!

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ Szakmai Teadélután 

teadu3

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség nyári szünet utáni első teadélutánjának vendége Wachsler Tamás, a Steidl Imre Program vezetője volt. Az előadásban a "Nemzet főtereként" is emlegetett Kossuth tér rekonstrukciója került bemutatásra. A 2014 tavaszára elkészült és átadásra került térrekonstrukció bemutatását nagy számban megjelent szakmai érdeklődő hallgatta meg. A PMSZ Építési Tagozatának közreműködésével létrejött előadás osztatlan sikert aratott.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ Építési Tagozatának októberi találkozója 

DSC 0007

A PMSZ ÉT klubnapján "Amit a betonról annak is tudni kell, aki nem betontechnológus" címmel Horváth György vállalkozási ov. tartott előadást. A már megjelent MSZ EN 206:2014 betonszabvány és jelenleg kidolgozás alatt lévő MSZ 4798 szabvány adta a prezentáció apropóját. Ez utóbbi szabvány kívánja meghatározni a hazai alkalmazási feltételeket. A korszerűsített szabvány azon törekvésével, hogy jól harmonizáljon az EUROCOD-ban meghatározott követelményekkel, egyetértés volt. A meglévő problémák gyakorlatból vett és világos feltárása a létrejött konzultáció legfőbb erényeként említhető.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ 

PMI Global Congress 2015-EMEA 

PMI Global Congress 2015

2015 május 11-13. között Londonban megrendezésre kerül a PMI Global Congress 2015-EMEA. Október elsejétől november 11-ig várják az előadói jelentkezéseket és a pályázati dokumentumokat. (Részletek: http://congresses.pmi.org/introduction.cfm  )

A dokumentumok beküldési határideje 2014. november 11 éjfél. Ha több információra van szüksége, a következő email címen érdeklődhet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. (Kérjük tárgyként a következőt adja meg: "Submission Question".)

Illetve van egy másik nagyszerű önkéntesi lehetőség is, ami az EMEA Kongresszushoz kapcsolódik, hiszen október 1. és november 4. között a papíron benyújtott pályázatok felülvizsgálatára is várják a szakértők (SME) jelentkezését. További információk a Volunteer Relationship Management System (VRMS) –ben találhatóak. (A belépéshez használja az ID#4045.)
(Megjegyzés: A két tisztség ugyanazon a PMI Kongresszuson egyszerre nem tölthető be!)

 

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


 Aktuális képzéseink 

 Aktuális képzéseinkről bővebben:

 http://pmi.hu/index.php/kepzesek-minositesek/aktualis-kepzesi-programok   

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Szervezeti tagjaink, szponzorok 

 Szponzorok

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


A képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

  • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
  • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
  • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink, tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B

PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Impresszum 

Felelős szerkesztő: Rusz Ágnes
Szerkesztő: Horváth Kinga
Szerkesztőbizottság: Kővári Zoltán

A Visszhang tartalmáért köszönet illeti: Csényi Sándort

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár