Hírlevelünk tartalmából:  


 A hónap témája 

Az Év PM diplomamunkája/szakdolgozata 

teduszept2

A Project Management Institute (PMI) Budapest és társszervezetei (Magyar Projektmenedzsment Szövetség, Híradástechnikai és Informatikai Egyesület) által meghirdetett az „Év PM diplomamunkája/szakdolgozata" pályázat idén is várta a sikeres, a projektmenedzsment módszertan témakörében készült munkákat, akár egyetemi (BSc, MSc), akár posztgraduális (MBA, PhD) egyetemi hallgatóktól. 2014-ben 13 pályázat érkezett 6 különböző felsőoktatási intézményből (ELTE, BMGE, Pannon Egyetem, Szegedi TE, Corvinus Egyetem, Gábor Dénes Főiskola). A bíráló bizottság tagjai Egyedi Zsuzsa, Járdán Tamás, Mészáros Gyula, Balogh István, Klimkó Gábor, Prónay Gábor és Szalay Imre voltak. A pályázatot Czibók Zoltán menedzselte.

Különdíjban részesült Németh Anna, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszék MSc képzésének hallgatója. Pályamunkájának címe: Érintettek elégedettségének vizsgálata egy útfelújítási projekt példáján. Témavezetője Dr. Szabó Lajos.
„Paks főutca felújítási projekt kapcsán megvizsgáljam azt, hogy hogyan írható le a külső érintettek közül a lakosság és a helyi vállalkozások elégedettsége. Ezen túl vizsgáltam azt is, hogy a projekt bizonyos jellemzői, tulajdonságai milyen összefüggésben állnak az említett érintettek elégedettségével."

Különdíjban részesült továbbá Körmendi Gábor, aki szintén a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Szervezési és Vezetési Intézeti Tanszék MSc képzésének hallgatója. Pályamunkájának címe: Folyamjavítási Projektek Menedzsmentje. Témavezetője: Dr. Szabó Lajos.
Folyamatjavítási projektek sikerességére ható tényezőket vizsgáltam, kiemelten a projektvezetői humán képességeket."
Empirikus kutatást és korrelációs elemzést végzett a sikertényezők és sikerkritériumok közötti kapcsolatok erősségét vizsgálva.

Díjuk: ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak számukra 2014-ben a PM teadélután és Körkapcsolás rendezvényeken a PMSZ felajánlásával.
Konzulens díja: egy tetszőlegesen választott, a PMI gondozásában megjelent szakkönyv.

Az első díjat Miskolci Péter Bálint kapta, akit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vezetés és szervezés MSc képzésének hallgatója. Pályamunkájának címe: Időtartamok becslése és tervezése projektekben. Projekttervezés a MOL Nyrt. magyarországi upstream szegmensében. Témavezetője: Dr. Sebestyén Zoltán.
„A MOL Nyrt. Upstream hatósági engedélyeztetési eljárását, gyakorlatát és körülményeit vizsgálva megállapítottam, hogy az időtartamok sztochasztikus jellegét a Monte Carlo szimuláció ragadja meg a legjobban, a szimuláció legideálisabb, a projekt ütemtervek készítéséhez. Azonban egyben ez a legkörülményesebb megközelítés is, ugyanakkor az informatika fejlődése mára számos akadályt lebontott a szimulációs modellezés útjából."

Díja: Ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak számára a 2014 novemberében megrendezendő nemzetközi PMI rendezvényen, illetve ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak a 2015 áprilisában, a HTE szervezésében megrendezendő PM Fórum projektmenedzsment konferencián is.
Konzulens díja: egy tetszőlegesen választott, a PMI gondozásában megjelent szakkönyv.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


PMSZ/PMI információk 

Az Év Projektmenedzsere felhívás 

Tizennegyedik alkalommal jelent meg az „Év Projektmenedzsere Díj" pályázat. Pályázzon és legyen Ön az év projektmenedzsere!

A díjpályázat célja:

  • Kiemelkedő projektmenedzserek felkutatása és teljesítményük bemutatása a szakmai-üzleti közvéleménynek.
  • A projektmenedzsment szakma elismertségének növelése.
  • A projektmenedzsment kultúra fejlesztése (jó példa és kiemelkedő gyakorlat bemutatásával).
  • A díj nyertese jogosulttá válik az IPMA Achievement Award nemzetközi pályázatán való részvételre.

A pályázatokat 2014. szeptember 30. éjfélig kell elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre megküldeni.

A pályázó projektmenedzseri kompetenciáját egy vagy több általa (öt) évnél nem régebben vezetett projekten keresztül mutathatja be. 
A projekt specialitásáról szóló részben a legnagyobb kihívást jelentő feladat/projekt/portfolió bemutatása javasolt, míg a projektmenedzsment tudásra, képességekre vonatkozó kérdések megválaszolásához az adott időszakban legrelevánsabb, az eddigiektől és egymástól különböző projektekben szerzett tapasztalatok is felhasználhatók.
Az értékelés a megadott szempontok alapján írt pályázat és a jelölt meghallgatása alapján kerül eldöntésre. A meghallgatások 2014. október 20. és 30. között várhatók.

Az eredményhirdetés időpontja: 2014. november 6., a nemzetközi projektmenedzsment világnaphoz kapcsolódóan.

 További részletek itt olvashatóak. 

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvényenk  

PMPub 24th September 2014 

Időpont: 2014. Szeptember 24. 17:00

Helyszín: Gepárd és Űrhajó (1056. Budapest, Belgrád Rakpart 18.)

Who should attend?

We encourage expat Project Managers working in Hungary and local, English-speaking PMs to join this event. The event is a good opportunity for English-speaking project managers to share their experience, local practices and to develop their PM skills. We also appreciate if you forward it to English-speaking project managers within your network.

gepárd és űrhajó szept3

What is the purpose of this event?

The main purpose is to network with each other and with the members of the board of PMI Budapest. This PMPub will be the last one before our PMI Art of Projects conference which will be held on November 6th!

Last but not least, we are interested in your ideas regarding English speaking activities or events that PMI Budapest should organise for you in the future!

If interested, please register here.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez 

Art of Projects PMI BUDAPEST CONFERENCE - 2014 

PMIAOFP2014invitationPMI Budapest Hungarian Chapter kindly invites you to the 2nd International Project Management conference!
Art of Projects is the top Project Management Conference in Hungary focusing on the state of
the art of the profession and enhancing your project management skills.

Please record in your calendar the 6th of November in 2014 and join us at MOM Cultural Centre!

Read more: http://pmi.hu/index.php/art-of-projects-conference-budapest/art-of-projects-2014-program

If you are interested please register here!

(Please read the registration and participation policies before filling of registration form.)

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

20. PM Műhely 

Téma: Siker – érték – projekt kultúra érettség

Időpont: 2014. September 18., 16:00 - 18:00

Helyszín: BME HIT Inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme

Előadó: Lugosi Erzsébet szenior programmenedzser

A 20. Műhely témája a siker - érték - projekt kultúra érettség kapcsolata és szerepe a vállalati versenyképesség növelésében. A Műhely beszélgetés Lugosi Erzsébet szenior programmenedzser bevezető gondolatai alapján kívánja áttekinteni a projekt siker feltételeit, követelményeit összefüggésben a vállalati érték teremtéssel és a projektmenedzsment érettséggel. A Műhely vizsgálni kívánja a projekt eredményesség szempontjából legfontosabb vállalati értékeket, valamint a projekt érettség fejlesztésének lehetőségeit, amik jelentősen hozzájárulhatnak a projektek sikerességéhez.

A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető.
Az előkészítő blog a   http://blog.mfor.hu/projekt oldalon olvasható.

További információ és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 << Vissza a tartalomjegyzékhez

PMI Budapest Masterclass 

PMIMASTERCLASS2014invitationMasterClass provides complete set of tools-&-techniques for delivering successful projects under harsh financial & economic conditions. Masterclass is highly participative, including a mixture of discussion, exercises, practical tools and case studies.

Our honorific presenter is Dr. Richard A. Graham (PMP, RMP, certified lawyer and public accountant). 

The seminar starts at 9:30am and finishes at 5:30pm. Lunch and refreshments are provided. All participants will recive a Certificate of Attendance and 8 PDUs!

DEADLINE FOR REGISTERING: 31st of September!!!

Read more: http://pmi.hu/index.php/component/content/article/13-rendezvenyek/515-pmi-masterclass

If you are interested please register here!

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


 Visszhang 

BIM rendszerek 

DSC 0022

DSC 0025

A PMSZ Építési Tagozata őszi évadnyitó rendezvényét szeptember 3-án tartotta "A BIM rendszer alkalmazása a Kormányablak Projekt lebonyolításában" témakörben. Horváth György tagozat vezető üdvözlő beszédében utalt az MÉTP 7. Eljárások-Infokommunikáció fókuszterülettel közösen szervezett előadásokra és a témakörben 2014 tavaszán megrendezett BIM Konferenciára. A megjelentek az előadó, Dubecz György ügyvezető (BIM Consulting Services Kft.) kiváló prezentációját hallhatták, aki a BIM rendszer Kormány Program keretében történt gyakorlati megvalósítását ismertette. Az előadás során és azt követően rendkívül hasznos konzultáció jött létre. Az aktuális kérdések megválaszolásánál, a programban résztvevő Csaba Zsolt cégvezető ( Pir CAD Számítógépes Építészeti és Mérnöki Iroda) is aktívan közreműködött.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ Szakmai Teadélután 2014. szeptember 

teadu3

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség nyári szünet utáni első teadélutánjának vendége Wachsler Tamás, a Steidl Imre Program vezetője volt. Az előadásban a "Nemzet főtereként" is emlegetett Kossuth tér rekonstrukciója került bemutatásra. A 2014 tavaszára elkészült és átadásra került térrekonstrukció bemutatását nagy számban megjelent szakmai érdeklődő hallgatta meg. A PMSZ Építési Tagozatának közreműködésével létrejött előadás osztatlan sikert aratott.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ 

IPMA Világ Kongresszus 

Idén szeptember 29-től október 1-ig kerül megrendezésre a 28. IPMA World Congress Rotterdam városában, melynek fő témája: „Innovation through Dialogue". Több mint 120 előadó 3 nap alatt osztja meg tapasztalatait és nyújt belátást a kongresszus fő irányvonalát követve.

További részletekről itt tájékozódhat: http://www.ipma2014.com/

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


 IDC Konferencia 

Szeptember 30-án kerül sor az IDC CRM és CEM konferencia 2014-re, melynek alcíme Ügyfeleink arcéle az adatok tükrében. Az előadók között Mérő László is szerepel.

További részletek itt olvashatóak.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Az Év CIO-ja díj 

Az idén is kiírásra, értékelésre került az Év informatikai vezetője (CIO) díj a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) szervezésében.

A Bíráló Bizottságban évek óta részt veszünk, hiszen az IT vezetők a stratégiák megvalósításával a technológiai fejlődés kérdései mellett a projektek teljesítésének, teljesíthetőségének problémáival foglalkoznak a legtöbbet.

Ez évben sok kiváló pályázat érkezett, számos iparágból és a legkülönbözőbb módszerben gondolkodó felsővezetők közül kellett választani. A díjátadásra a hagyományos VISZ hajón került sor, ami a ráckevei Duna ágat járta be, miközben a fedélzeten a legújabb technológiákról hangzottak el előadások.
A győztes Bányai Ervin, a Budapest Bank CIO-ja lett, aki IT igazgatói feladatköre mellett a vállalat projektportfolió vezető szerepét is betölti.

Kapcsolódó linkek:

 http://www.mvisz.hu/index.php/49-ev-cio-ja-2014

 http://bitport.hu/az-ev-cio-ja-2014-ben-banyai-ervin 

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális képzéseink 

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://pmi.hu/index.php/kepzesek-minositesek/aktualis-kepzesi-programok 

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek 

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Szervezeti tagjaink, szponzorok 

Szponzorok

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


A képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

  • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
  • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
  • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink, tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B

PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez


Impresszum 
Felelős szerkesztő: Rusz Ágnes
Szerkesztő: Horváth Kinga
Szerkesztőbizottság: Kővári Zoltán

A Visszhang tartalmáért köszönet illeti: Csényi Sándort

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

 

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár