alfolfi istvan njszt bitportNyugdíjba vonulása miatt ősszel távozik a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) éléről a társaság ügyvezetője, Alföldi István. Helyét a jelenlegi alelnök, Szalay Imre veszi át.

Alföldi, aki idén 71 éves, 1997 óta irányítja az NJSZT-t ügyvezető igazgatóként. 1972-ben szerzett villamosmérnöki és mérnök-tanári diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen megszerezte a mérnök-közgazdász végzettséget is. Már egyetemi évei alatt foglalkozott az akkoriban Magyarországon még gyerekcipőben járó számítástechnikával. A BME elvégzése után tizennyolc éven át a Központi Statisztikai Hivatal számítóközpontjának vezetője volt, majd az MTA Központi Fizikai Kutatóintézet Mérés-, és Számítástechnikai Kutatóintézetébe ment dolgozni, ahol három évet töltött projektmenedszerként. 1993-tól két évig a BULL Magyarország, majd a KOPINT-DATORG informatikai vezetője lett.

1997-től irányítja az NJSZT munkáját. Az ő vezetése alatt valósult meg többek között az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL – European Computer Driving Licence) hazai bevezetése, valamint több iskolai informatikai oktatási segédanyag kidolgozása is. A társaság általa megfogalmazott mottója – "megőrizni a múlt értékeit, alkalmazkodni a jelenhez és legjobb tudásunk szerint befolyásolni a jövőt" – szellemében az ő időszaka alatt indult el a magyar informatika történetének feldolgozása. Ennek keretében készült egy videoportré-sorozat a magyar számítástechnikai ágazat kialakulásában fontos szerepet játszó szakemberekkel, tudósokkal, többek között Dömölki Bálint matematikussal vagy Havass Miklóssal, aki részt vett az első magyar fejlesztésű számítógép, az EMG 830 fejlesztésében.

Alföldi István távozását azzal indokolta, hogy az egyre gyorsabban változó világ új szemléletet követel, szükség esetén azonban a jövben is szeretné segíteni az NJSZT munkáját.

Utóda Szalay Imre lesz, akit tavaly választottak meg az NJSZT alelnökévé. Szalay, aki 1983. óta tagja az NJSZT-nek, a Szegedi Tudományegyetemen szerzett matematikus diplomát. Az egyetem után Számítógép-alkalmazási Kutató Intézet (SZÁMKI) munkatársa lett, ahol tizenegy évet töltött projektmenedzserként. 1990 után ő is piaci cégeknél helyezkedett el, a Digitalnal, a Compaq-nál és a HP-nál összesen közel 18 évet töltött, majd a Vodafone következett. 2003-ban részt vett a PMI (Project Management Institute) magyar tagozatának alapításában, és 1998-ig a szervezet elnöke is volt.

(Kép: Infotér Egyesület)

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár