pmipulse20192A 2019-es Pulse of the Profession fő témája a PMTQ, vagyis a Projektmenedzsment Technológiai Kvóciens (Project Management Technology Quotient). A Technológiai Kvóciens más területeken már egy ideje ismert fogalom. Az egyén azt a képességét jelöli, melynek köszönhetően alkalmazkodni tud a technológia fejlődéséből következő újdonságokhoz és menedzselni tudja őket a szervezet, vagy az adott projekt előnyére.

Az új, 2019-es Pulse of the Profession kutatás eredményei azt mutatják, hogy tavaly a szervezetek projektbefektetéseinek 12%-a ment kárba a gyenge projektteljesítmények miatt, csakúgy, mint az elmúlt öt évben. Ennek az aránynak a csökkentésén segít a PMTQ készségek fejlesztése, hiszen a digitális fenntarthatóság – vagyis a folyamatos technológiai fejlődéshez való alkalmazkodás – alapvető feltétele a sikerességnek.

A magas PMTQ három jellemző vonása

1.kép pulse of the profession 2019 összefoglalóÁllandó kíváncsiság: A folyamatos haladás és az újdonságok kutatása alapvető a magas PMTQ-hoz. Az új ötletek, új perspektívák, új technológiák és a projektmenedzsment új megközelítéseinek figyelemmel kísérése és megismerése egyaránt fontos összetevők. 

 

2.kép pulse of the profession 2019 összefoglalóTeljeskörű all-inclusive vezetés: Életkortól, tapasztalattól, digitális tudástól, készségektől és földrajzi helyzettől függetlenül, a projekt csapatból egy vezetőnek mindig a legjobbat kell kihoznia. Nem csak az embereket kell irányítani, hanem a technológiát és az embereket, akik menedzselni tudják a technológiát. 

 

3.kép pulse of the profession 2019 összefoglalóJövőtálló tehetségek: Olyan szakembereket kell felvenni és megtartani a szervezetben, akik rendelkeznek a digitális korban szükséges legfontosabb készségekkel. Megvan bennük az akarat, a hajlandóság és a képesség, hogy lépést tartsanak a trendekkel, készségeiket a megfelelő mértékben adaptálják és kollégáikat is segítik ebben.

  

 Minden tapasztalat azt mutatja, hogy azért éri el nagyon kevés cég a digitális fenntarthatóságot, mert bár a vezetők agilisabb és alkalmazkodóbb tehetségekre és technológiákra vágynak, mégis a képzések és átképzések helyett a legújabb technológiákba fektetik a pénzt. A hosszú távú megoldás az lehet, ha a projektmenedzserek arra törekszenek, hogy szervezetükben a PMTQ gondolkodásmódon alapuló munkakultúrát alakítsanak ki. Ez a fajta munkakultúra támogatja a projektmenedzsmentet, miközben magáévá teszi a legújabb technológiai innovációkat, agilis és kritikus. Ennek eredményeképp a szervezet a változásokat nem problémaként fogja kezelni, hanem könnyen és szívesen fogadja majd.

Tippek a szervezet fejlődésének elősegítésére

  • A technológiát kell a középpontba helyezni: bármilyen profilú szervezetnél ki lehet használni a technológia nyújtotta lehetőségeket a versenyelőnyök megszerzésére.
  • Készségszintű digitális tudás a vállalatban: a legnagyobb hangsúlyt az emberek képzésére és átképzésére kell fektetni, így mindenki alkalmazkodni tud a változásokhoz.
  • Újra képzelni a karrierutakat: a hagyományos karrierutak egyre kevésbé fenntarthatók és vonzók, az alkalmazottakat a folyamatos képzésre, fejlődésre és az új, akár még nem is létező pozíciók betöltésére kell felkészíteni.
  • A tehetség háromszögének figyelembevétele: a technikai és projektmenedzsment készségekre, a vezetői képességekre és a stratégiai és üzleti menedzsment készségek kombinációjára van szükség – intellektuális és technikai bátorságra csakúgy, mint magasfokú érzelmi intelligenciára.

PMTQ Innovátorok és PMTQ Lemaradók

A PMTQ szintje szerint a Pulse of the Profession megkülönböztet PMTQ Innovátorokat, és PMTQ Lemaradókat. A felmérésekből kiderült, hogy milyen különböző folyamat- és projektmenedzsment képességek jellemzők rájuk:

4.kép pulse of the profession 2019 összefoglaló

A PMTQ Innovátorok nagy képességet mutatnak a munkafolyamatok előmozdítására. Az adatok azt mutatják, hogy sokkal nagyobb mértékben használnak többféle projektmenedzsment megközelítést:

5.kép pulse of the profession 2019 összefoglalóA PMTQ Innovátorok nemcsak pénzt spórolnak és elégedettebb felhasználókkal rendelkeznek, de projektjeik nagyobb mértékben felelnek meg az előzetesen elvárt céloknak, készülnek el időre és csökkentik a túlterjeszkedés esélyét:

6.kép pulse of the profession 2019 összefoglaló

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár