Sir Fergusonferguson, nem egy húsz éves milliomos a Szilicium-völgyből, hanem egy olyan vezető, akitől megéri tanulni. Több, mint 25 évig állt a Manchester United diadala mögött, ami a világ számára a brit történelem legsikeresebb futballmenedzserévé tette. 

Nyugdíjazása után Sir Alex Ferguson új karrierbe kezdett: ezúttal a tudományos világban. A Harvard Business School professzora, Anita Elberse 2012-ben tanulmányozta Ferguson menedzsment-megközelítését és kidolgozott egy esettanulmányt róla.  

ferguson

kép forrása: DailyMail.co.uk

Nyugdíjazása után Sir Alex Ferguson új karrierbe kezdett: ezúttal a tudományos világban. A Harvard Business School professzora, Anita Elberse 2012-ben tanulmányozta Ferguson menedzsment-megközelítését és kidolgozott egy esettanulmányt róla. Azóta Ferguson másfajta játékosokat képez: menedzsereket, csoportvezetőket, diákokat és még akadémikusokat is.

Tisztelgésként Sir Alex Ferguson legendás vezetői készségei előtt, álljon itt tőle néhány idézet.

A vezetésről

Soha életemben nem játszottam döntetlenért. (forrás)

Nem törekedhetsz arra, hogy szeressenek, mert nem fog sikerülni, hacsak nem akarod, hogy az emberek megijedjenek tőled. Maradj valahol középen, hagyd hogy tiszteljenek, megbízzanak benned és korrektnek tartsanak. (forrás)

Sosem veszítheted el a kontrollt, ha a top 30 profival foglalkozol, akik milliomosok is. Ha rosszul viselkednek rendbe kell tenni őket, de zárt ajtókon belül. Ha bárki kivonja magát az irányításom alól, az halott. (forrás)

Szeretek különböző történeteket mesélni és használni a képzeletem. De általában az elvárásainktól, az önmagukban való hitünktől és az egymásba vetett bizalomtól függ a siker. (forrás)

A legyőzöttség megtapasztalása, vagy inkább a mód, ahogyan a vezető reagál rá, egy alapvető része annak, ami győztessé tesz. (forrás)

A csapatmunkáról

Elmesélem nektek a vadlibák történetét, akik 5000 mérföldet repülnek Kanadából Franciaországba. V-alakban szállnak, de a másodikok nem repülnek. Ők az elsők helyettesei. Később ők veszik majd át a helyüket. Ez a csapatmunka. (forrás)

A motivációról

Mindig mondom a játékosoknak, hogy a busz mozog. A klubnak fejlődnie kell. És a busz nem vár rájuk, fel kell szállniuk. (forrás)

Az önbizalomról

Csak a valódi bajnokok jönnek ki és mutatják meg értéküket egy vereség után és azt várom el, hogy mi ezt tegyük. (forrás)

A visszajelzésről

A legtöbb menedzser túl sokat beszél. A két legfontosabb szó a játékosok vagy bármilyen emberi lény számára, aminél semmit nem jobb hallani, a szép munka. És néhány megrovás pont olyan hatásos, mint a csend. (forrás)

Nem jöhetsz be mindig üvöltözve az öltözőbe, az nem működik. Senki nem szereti, ha kritizálják. De a fociöltözőben szükségszerű, hogy rámutass játékosaid hibáira. Én ezt rögtön a játék után teszem meg. Nem akarok hétfőig várni, megteszem és ezzel vége is. Semmi értelme egy játékost örökké kritizálni. (forrás)

Ferguson képlete a sikerre

Itt olvasható a Harvard Business School tanulmánya Ferguson módszeréről.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár