Benefits Realization Mgmt CoverA versenyelőnyök kihasználása (Benefit Realisation) végig jelen van egy projekt életében, a szervezeti stratégiától a projektelőnyökhöz hozzájáruló eredményekig fontos téma. A PMI Pulse of Profession: Siker diszruptív időkben (Succes in Disruptive Times) jelentése alapján mégis csak minden harmadik szervezet számolhat be ennek magas szintű alkalmazásáról.

A most megjelentetett A Versenyelőnyök Kihasználásának Menedzselése: Gyakorlati Útmutató (Benefit Realisation Management: A Practice Guide) körbejárja a versenyelőnyök kihasználásának menedzsmentjét a portfólió-, a program-, és a projektmenedzsmentben. Az Útmutató célja, hogy segítsen a sikeresebb eredmények és a jobb stratégiai összehangoltság létrehozásában.

Az Útmutató által tárgyalt témák:

  • A versenyelőnyök kihasználásának szabványosított definíciói, ezek menedzsmentje és a kapcsolódó versenyelőnyök terminológiája;
  • A versenyelőnyök kihasználásának alapelvei;
  • A versenyelőnyök menedzsmentjének életciklusa: a szervezeti küldetéstől, víziótól és stratégiától a projektteljesítéseken és a sikermenedzsmenten keresztül addig, hogy az életciklus hogyan járul hozzá az elvárt előnyök és értékek eléréséhez;
  • Egy keret és útmutató, mely segíti a szakembereket a versenyelőnyök menedzselésében a szervezeti projektmenedzsmentben, a portfolió-, program- és projektmenedzsmentben.

Az Útmutató a PMI folyamatosan gyarapodó, különböző témákat feldolgozó Gyakorlati Útmutatóinak sorába áll be. Az Útmutatók információkat és instrukciókat kínálnak, hogy segítsék az érdekelteket a PMI sztenderdek alkalmazásában. Általában feltörekvő témákat mutatnak be és rövidebb fejlődési ciklusuknak köszönhetően gyorsabban piacra vihetőek mint a teljes egyetértésen alapuló sztenderdek.

Az Útmutató megfelel a PMI szabványainak, így összhangban van a PMBOK hatodik kiadásával (A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) – Sixth Edition), A Programmenedzsment Sztenderdjei negyedik kiadásával (The Standard for Program Management – Fourth Edition), A Portfóliómenedzsment Sztenderdjei negyedik kiadásával (The Standard for Portfolio Management – Fourth Edition), az Üzleti Analízis Szakembereknek: Gyakorlati útmutató (Business Analysis for Practitioners: A Practice Guide) és a Követelménymenedzsment: Gyakorlati útmutató (Requirements Management: A Practice Guide) című kiadványokkal.

Miért kezdte el a PMI létrehozni az Útmutatókat?

Kutatások kimutatták, hogy a versenyelőnyök menedzselésének gyakorlatai sokszor félreértődnek és nincsenek elég hatékonyan kihasználva a portfolió-, program- és projektmenedzsmentben. Bár vannak különbségek az agilis és a hagyományos megvalósítás menedzsment megközelítések közt, minden szakember érdeklődést mutat a sikeres eredmények elérésének témájában. Ez a dokumentum segít integrálni a versenyelőnyök menedzselését mindenféle megvalósítás megközelítéshez és megfelelő gyakorlatokat kínál a portfolió-, program- és projektmenedzsmenthez.

Az Útmutató megjegyzi, hogy a projekteredmények még nem versenyelőnyök. Az eredmények használata hozza létre a versenyelőnyöket, melyeket gyakran nem ismernek fel a projekt végéig. Vannak rá módszerek, hogy a projektmenedzser biztosítani tudja, hogy az előzetesen elvárt és az út közben felmerülő versenyelőnyök dokumentálva és értelmezve legyenek.

 

A Versenyelőnyök Kihasználásának Menedzselése: Gyakorlati Útmutató ingyenesen letölthető lesz minden regisztrált PMI felhasználó számára a PMI.org/pmbok-guide-standards/practice-guides oldalon 2019. április 15-ig. A nyomtatott verziók megvásárolhatók online a marketplace-en. Mint mindig, a PMI tagoknak az elektronikus verzió ingyen elérhető.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár