PM dij 2018 768x512Szabadkai Zsomborral a Tomlin Kft. munkatársával beszélgettünk, aki a 2018-as "Az Év Projeketmenedzsere" választáson különdíjat nyert. Kiemelt projektje a Magyar Telekom székház megvalósítása volt. A Telekom Székház projekt az ország legnagyobb együtemben, egy bérlő számára épülő irodaháza. Kiemelt projekt lévén a szakma figyelme végigkísérte a beruházást.

 

Mindenekelőtt a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöksége és a magam nevében is gratulálok a 2018-as „Év Projektmenedzsere” pályázat során a külön díj elnyeréséhez. Azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus siker egy szakember számára, ha a szakma képviselőitől kap elismerést. Mit jelent ez a siker az Ön számára?

Nagy öröm, és természetesen elismerés ez a díj számomra. Örülök, hogy a szakmám iránti elkötelezettségemet, és projektmenedzseri felfogásomat, hitvallásomat bemutathattam, és azt a szakma kiválóságai értékesnek ítélték.

Kézenfekvőnek tűnik a kérdés, hogy a díj átvételét követően melyek a rövid távú tervei?

Feladataimat, napi munkámat továbbra is változatlanul végzem a Tomlin csapatában, a jelenlegi projektjeimen dolgozom, elsősorban a sikeres, határidőre történő épület-átadások kötik le a figyelmemet. Közben tervezem, hogy nemzetközi projektmenedzseri minősítést is szerezzek a közeljövőben.

telekom001

Miért számít Ön jó csapatmunkásnak, mit gondol miért érdemelte ki az Év Projektmenedzsere címet?

Nagyon fontos számomra a megoldás központú gondolkodásmód. Sokszor ellentétes érdekű, vagy legalábbis eltérő gondolkodásmódú, szemléletű felek között kell párbeszédet, együttműködést létrehoznom, és irányítanom. Ilyen esetekben különösen fontos a felmerülő problémák megoldására helyezni a hangsúlyt. Kiemelném még, hogy egy jó projektvezetőnek nem szabad elvesznie a részletekben, tudnia kell, hogy kitől mit kérdezhet.

Ha nagyobb távlatban nézzük a szakmai céljait, akkor melyek a hosszú távú tervei?

Szeretnék további nagy léptékű, lehetőség szerint nemzetközi projektek megvalósításában vezetői szinten részt venni. Folyamatosan keresem az újabb és újabb kihívásokat, amik folyamatos fejlődésre ösztönöznek.

telekom002

Mi motiválja Önt a projektvezetői munkája során?

Természetesen az embernek ilyenkor elsőre az jut eszébe, hogy a siker, de valójában siker nincs csapat nélkül. Engem a jó csapat motivál, illetve ha látom, hogy különálló jó szakemberekből komoly munkával sikerül csapatot formálnom, olyan szakemberek közösségét, akik képesek és akarnak együtt dolgozni a közösen kitűzött cél érdekében.

Kérem, mesélje el a legsikeresebb szakmai projekt élményét!

Minden projekten más és más jelentheti a szakmai sikerélményt, de amiben gyakorlatilag mindegyik közös, az a határidőre elkészült, jó minőségű épület. Ha egyet ki kellene emelnem, akkor a pécsi Hauni Hungária számára épített központi szociális épület avató ünnepség hajrája lenne. A kivitelezővel nagyon szoros együttműködésben, hajnaltól estig tartó közös munkával sikerült a megnyitóra elkészülni az épülettel, mely a németországi igazgatótanács szemében is komoly sikerként jelent meg. Ez a siker annak is köszönhető, hogy minden szereplő magáénak érezte annyira a feladatot és a határidőt is, hogy nem az íróasztal mögül történt az irányítás, hanem a helyszínen zajlottak az események.

Mi motiválta arra, hogy elinduljon 2018-ban az Év Projektmenedzsere pályázaton?

Érdekesnek és izgalmasnak találtam a Telekom Székház Projektet, és úgy véltem, hogy méreténél, komplexitásánál fogva alkalmas arra, hogy ezen a munkán keresztül megfogalmazzam, bemutassam projektmenedzseri elveimet és azok gyakorlati megvalósulását.

Mi volt a tapasztalata pályázat lebonyolításával kapcsolatban, mi volt a legnehezebb feladat a pályázat során az Ön számára?

A pályázatban való részvétel nem jelentett nehézséget. A feladatok, leadandó anyagok leírás egyértelmű volt és könnyen értelmezhető. A legnagyobb kihívás talán az volt, hogy időt találjak a teljes pályázati anyag véglegesítésére.

telekom003

A Magyar Telekom új székházának építési projektje volt az amivel elindult a pályázaton, kérem mesélje el, hogy mit kell tudnunk erről a projektről!

A Telekom Székház projekt az ország legnagyobb együtemben, egy bérlő számára épülő irodaháza. Kiemelt projekt lévén a szakma figyelme végigkísérte a beruházást.

Az ország egyik legnagyobb szervezete számára változatos, sokrétű igényeinek megfelelő épület létrehozása volt a feladat, mely tükrözi a bérlő és fejlesztő cégfilozófiáját és cégkultúráját. A bérlő szervezet méretéből és igényeiből adódóan olyan funkciókat kellett egy épületben elhelyezni, melyek általában több helyszínen valósulnak meg. A Telekom több mint 4000 dolgozója számára készülő irodaházban a magas minőségi és változatos elvárásoknak való megfelelés állandó kihívás elé állította a megvalósításon dolgozókat.

A bérlő által képviselt iparág az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, melynek kezelésére az épületet középtávon is képessé kellett tenni. A projekt egy olyan helyszínen valósult meg, ahol úttörőként határozza meg a jövőbeni fejlesztések képét.

Hogyan kezeli a munkája során kialakuló stresszt, hogyan szokta levezetni a feszültséget?

Szerencsésnek érzem magam, mert nagyon támogató családi háttérrel rendelkezem. Feleségem, két fiam és édesanyám is minden nehézség között megértő irányomban. A munka mellett nagyon fontos, hogy közös programokra is szánjunk időt.

Kérem, meséljen el egy nehéz helyzetet, amellyel a munkája során találkozott!

Szeretem a tiszta és egyértelmű viszonyokat, még akkor is, ha az érdekek egymásnak feszülnek. Mindent megteszek azért, hogy a projektben résztvevők nyíltan kommunikálják a megoldandó nehézségeket, mert ilyenkor van esély megtalálni a megoldást. A nyílt kommunikáció hiánya sok felesleges energiát emészt fel, az állandó taktikázást elveszi a figyelmet a tényleg fontos kérdésektől.

Egy ilyen jelentős elismerést követően felmerül a kérdés, hogy mit szeretne elérni a szakmai karrierjében?

További nagy projektek sikeres vezetése mellett szakmai kihívás számomra a projekteken résztvevő szakemberek igazi csapattá formálása. Az egyéni törekvések és képességek összehangolása folytán ütőképes és hatékony együttműködést szeretnék létrehozni. Még akkor is, ha van olyan résztvevő, akit nehezebb integrálni.

Melyek a munkával kapcsolatos közvetlen céljai?

A jelenlegi projektjeim teljes mértékben lekötik a kapacitásomat, ezért ezek határidőre történő sikeres lezárásain dolgozom.

Tapasztalata szerint mit várnak el egy sikeres projektvezetőtől, melyek azok a képességek, amikkel rendelkeznie kell egy sikeres projektvezetőnek?

A projektmenedzser a projekt megvalósulásának mozgatórugója, aki felelősséget vállal a projekt sikeréért. Magáénak tekinti a többi szereplő munkájának koordinálását, átlátja a szereplők közötti viszonyokat, irányítja a kommunikációt és a működési útvonalakat. Megoldásorientáltság a projekt sikere érdekében, miközben maximálisan figyelembe veszi a Megrendelő érdekeit olyannyira, hogy konfliktusos helyzetekben is képes azokat képviselni. A projektmenedzser kimagaslóan tud delegálni, következetesen tud számonkérni és a projekt résztvevőkből a projekt sikeres megvalósítására képes csapatot tud építeni. Feladata a prioritások megértése, felállítása és azok mentén döntéshozatalok felvállalása, a projekt előrehaladása érdekében elengedhetetlen döntések szállítása. Fontos készsége, hogy a projekt megvalósításához szükséges folyamatokat és azok kapcsolatait átlátja. Az erőforrásokat az egyes folyamatok végrehajtásához időben biztosítja, részükre a feladatot kiosztja, delegálja, és a lehetséges akadályokat előre látja.

Mit gondol, milyen az Ön munkastílusa?

Strukturált a gondolkodásom, de ugyanakkor képes vagyok rugalmasan alkalmazkodni váratlan helyzetekhez. Ennek a két szemléletmódnak az egyensúlyára törekszem. A kollégáimnak, beosztottaimnak szeretek egyértelmű kereteket teremteni, világossá teszem, hogy mi a feladat, mi az adott feladat határideje, és mik a prioritások, de ugyanakkor törekszem arra, hogy az adott feladatban -a kereteken belül- megengedjem a kolléga kreativitásának, önállóságának kibontakozását is. Úgy gondlom, ezzel tudom motiválni őket minőségi munkára, szakmai fejlődésre. A fontosnak tartom a visszajelzést, a dicséretet, de szükség esetén a hiányosságok, hibák őszinte, kulturált módon történő nyílt elemzését is. A rendszeres visszajelzéseim segítik a kollégáimat.

Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

Szeretem a szakmámat és a jövőben is szeretnék a Tomlin csapatában kiemelt, nagyjelentőségű beruházások megvalósításában részt venni.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár