Hírlevelünk tartalmából:  

Üzenetünk
 

Partnereink, olvasóink a nyári szünet előtti utolsó PM Hírlevelet olvassák. Köszönjük eddigi aktív részvételüket rendezvényeinken, a PM Szakmai teadélutánokon és a 19. Körkapcsolás konferencián. A képes beszámoló és az elhangzott prezentációkhoz vezető link hírlevelünkben lentebb találálható. Továbbá köszönjük szervezeti tagjaink közreműködését a június 10-én megrendezett PMSZ-Gartner közös szakmai reggelijén, melyről képeket a PMSZ Facebook profilján talál. A szakmai beszámolót később tesszük közzé a szokásos felületeken.
Ősszel újra jelentkezünk. Ne feledkezzenek meg azonban a rövid szünet előtti utolsó, júniusi PM Szakmai teadélutánról, továbbá őszi programsorozatunkról, benne a jubileumi, 20. Körkapcsolásról sem, melynek alkalmából egy igen érdekes témakör kerül feldolgozásra, várhatóan a megszokottnál szélesebb körben.
Minden tagunknak és olvasónknak kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk!

<< vissza a tartalomjegyzékhez


PMSZ/PMI információk  

PMI Budapest, Magyar Tagozat Tisztújító Közgyűlés 

A PMI Budapest, Magyar Tagozat 2013. május 15-én tartotta tisztújító közgyűlését a KPMG Székházában. A közgyűlés első napirendi pontjainak megfelelően beszámolók hangzottak el a 2012. évi tevékenységről Szalay Imre elnök, Kovács György a Számvizsgáló Bizottság elnöke részéről. A tisztújítást Horváth Balázs elnökségi tag vezette le. A jelöltek a helyszínen is megerősítették jelölésük vállalását.
A tisztújító közgyűlés eredményeként a megjelentek Szalay Imrének a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöki posztjára újabb egy évre bizalmat szavaztak. Az ő munkáját az alábbi pozíciókon, az alábbi képviselők segítik majd:

Titkár: Czibók Zoltán
Elnökségi Tagok:

Áved Joanna
Kovács Ádám
Kővári Zoltán
Kremmer László
Mikes Péter
Dr. Pálvölgyi Lajos

Számvizsgáló Bizottsági Elnök: Bartalis Krisztina
Számvizsgáló Bizottsági Tagok: Koplányi Emil, Hargitai Mátyás

Az elnökségi tagok fényképes bemutatkozója megtekinthető a PMI Budapest, Magyar Tagozat honlapján: www.pmi.hu/pmi/elnokseg.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvények 

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - június 

Időpont: 2013. június 12. szerda, 17:00
Helyszí
n: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 99.
Téma: Az építési projektmenedzsment helyzete
Előadók: Rostás Zoltán, mestertanár BME Építéskivitelezési Tanszék; Ulicsák Béla, műszaki igazgató BRIT-TECH Üzleti Tanácsadó Kft.; Tasi László, ügyvezető igazgató Projektinform; Szulyovszky Gábor Viktor, ügyvezető igazgató Gaveran Mérnöki Tanácsadó Kft. (Az Év Projektmenedzsere Díj különdíjasa 2012.)

PMI és PMSZ tagoknak a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
www.pmsz.hu/pmsz/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-jelentkezesi-lap

Mindenkit szeretettel várunk!

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - szeptember 

Időpont: 2013. szeptember 4. szerda, 17:00
Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 99.
Téma:
 Az „Y generáció" - Az ifjú titánok fejlesztésére miképpen alkalmas a személyre szóló támogatás, a coaching
Előadó: Schäffer Beáta, ACC, vezetői coach

 • Gondolták volna, hogy a munkaerőpiac közel felét napjainkban a 80-as években született fiatalok, a digitális korszak gyermekei képviselik?
 • Hogyan változik a munkahelyi kultúra az Y generáció széles körű bevonásával a munkaerőpiacra és a vezetésbe?
 • Milyen új kihívásokkal kell szembenéznie az új nemzedéknek?
 • Milyen erősségeket, új értékeket képvisel ez a nemzedék?
 • Mi motiválja leginkább a fiatal vezetőket?
 • Milyen kihívásokkal találkozik a vezetői coach a tehetséges fiatal vezetők fejlesztése során?
 • Hogyan hat mindez napjaink munkahelyi kultúrájára, a korábbi és későbbi nemzedékekre?
 • Miként lehet javítani a különböző generációk közötti együttműködést?

Schäffer Beáta ACC, vezetői coach sok éves felsővezetői és coach tapasztalatával alátámasztva bemutatja, hogy az ifjú titánok fejlesztésére miképpen alkalmas a személyre szóló támogatás, a coaching.

Regisztráció később várható.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Építéstudományi Egyesület, Építéskivitelezési Szakosztály: Projektmenedzser előadássorozat 31. és 32. előadása 

Id őp ont: 2013. június 14. péntek, 14:30
Helyszín:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K" épület II. em. 11. - 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.
Téma: Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep építési projekt tervezési munkáinak ismertetése; Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep építési projekt megvalósítási, szervezési feladatainak ismertetése
Előadók: Brenner József, okl. vízépítő mérnök, ügyvezető, vezető tervező Hidrokomplex Mérnökszolgálati Kft.; Tátrai Alfréd, okl. híd- és vízépítő üzemmérnök, projektmenedzser A-Híd Építő Zrt.

További információk és jelentkezés: Szádeczky-Kardoss Gábor, okl. építészmérnök, projektmenedzser, Építéskivitelezési Szakosztály titkára, telefon: 0620-4927018, 0620-2418543; email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Építéstudományi Egyesület, Építéskivitelezési Szakosztály: Épületlátogatási program 

Találkozó időpontja: 2013. június 21. péntek, 15:00
Találkozó helyszíne: XIII. kerület, Budapest, Váci út - Dózsa György út saroknál, a volt Volga szálló helyén épülő irodaház építkezés

Téma: A Volga szálló helyén épülő irodaház, a Vision Towers irodaépület megtekintése

További információk és jelentkezés: Szádeczky-Kardoss Gábor, okl. építészmérnök, projektmenedzser, Építéskivitelezési Szakosztály titkára, telefon: 0620-4927018, 0620-2418543; email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Építéstudományi Egyesület, Építéskivitelezési Szakosztály: Projektmenedzser előadássorozat 33. és 34. előadása 

Időpont: 2013. július 5. péntek, 14:30
Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K" épület II. em. 11. - 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.

Téma
: Projektmenedzsment helye és szerepe az építőiparban; Nanotechnológia alkalmazása az építőiparban
ElőadókVincze Kornél, ügyvezető igazgató Brit Tech Üzleti Tanácsadó Kft.; Dr. Orbán József, betontechonlógus szakmérnök, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető főiskolai tanára, az Építéstudományi Egyesület Baranya m. elnöke

További információk és jelentkezés: Szádeczky-Kardoss Gábor, okl. építészmérnök, projektmenedzser, Építéskivitelezési Szakosztály titkára, telefon: 0620-4927018, 0620-2418543; email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< vissza a tartalomjegyzékhez

16. Projektmenedzsment Műhely 

Időpont: 2013. szeptember 19. csütörtök, 16:00
Helyszín: BME HIT Inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme
Téma: A projektek kockázatmenedzsmentje
Előadók: Bartalis Krisztina, Vodafone Magyarország; Fekete István, Corvinus Egyetem

További információk és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
www.pmsz.hu/pmi/rendezvenyek/16-projektmenedzsment-muhely

Az előkészítő blog 2013. június 15-től olvasható a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Visszhang  

Fényképes beszámoló a 19. Körkapcsolásról 

Az elhangzott előadások prezentációi az alábi oldalról tölthetők le:
www.pmsz.hu/pmi/rendezvenyek/19-korkapcsolas-projektek-szolgaltato-kozpontokban-programja

A 19. Körkapcsolás további képei a PMSZ Facebook profilján tekinthetők meg: www.facebook.com/MagyarPMSZ/photos_stream.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 Debreceni Nagyerdei Labdarugó Stadion, ahol a szerkezetgyártó a projekt élére állt: PMSZ Építési Tagozat, MTÉP 7. Eljárások - Infokommunikáció fókuszterülete 

A Magyar Projektmenedzser Szövetség Építési Tagozatának és a Magyar Építésügyi Technológiai Platform 7 Fókuszterületének együttes szakmai estje május 8-án került megrendezésre. Igazi szakmai kurióziumokat ígértek a meghirdetett előadások. Polgár László (Polgár-terv Kft.) a Debreceni Nagyerdei Labdarugó Stadion szerkezet tevezésének-gyártásának-szerelésének kihívásairól tartott kitűnő előadást. A vasbeton szerkezet előregyártásának egyedi igénye és újdonságai predesztinálták a gyártót, hogy a projekt élére álljon. Kocsis Tamás (SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar) ehhez kapcsolódóan a tervkezelés és kommunikáció elméleti és gyakorlati egységét mutatta be. Külön érdekességet jelentett a megvalósulás szimulációja iTWO szoftverrel.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ 

PDU pontok regisztrálása a Körkapcsolásért 

A PMP minősítéssel rendelkezők számára hasznos információ, hogy a 2013. május 16-án lezajlott legutóbbi Körkapcsolás rendezvényen 4 PDU volt szerezhető. A pontokat a tényleges részvétel alapján on-line mindenki maga regisztrálhatja az alábbi módon.

1. A www.pmi.org honlapon az egyéni bejelentkezés után válasszuk a „Certification" menüpontot a horizontális menüből, és ezen belül a „Maintain your certification: earn and report PDUs" lehetőséget. Ezt követően klikkeljünk rá a „Riport PDUs" gombra.

2. Ekkor megjelenik a „Continuing Certification Requirements System" feliratú oldal, ahol a PDU pontok jelentése elvégezhető. Válasszuk itt a bal oldali menüpontban: „Report professional development units (PDUs)" lehetőséget.

3. Ezt követően válasszuk ki a „Select PDU Category" sorban a következőt: „Cat A: Registered Educational Provider / PMI component", majd az alatta megjelenő sorban a „Find an Activity (course or event)" lehetőséget és kattintsunk a „Next" gombra.

4. Írjuk be a „Provider number" mezőbe: C284 (Ez a PMI Budapest, Magyar Tagozat azonosítója.) Kattintsunk a „Search" gombra: a megjelenő listából válasszuk ki az adott Körkapcsolás kódszámát, jelen esetben: PMIHU019 (Korkapcsolas 19 - Projects in Shared Service Centers).

5. Válaszoljuk meg a következő oldalakon megjelenő kérdéseket. A megjelenő maximális PDU számnál több nem adható meg. Mindenki annyit írjon, ahány órát a szakmai programon ténylegesen ott volt, az időt szünetek nélkül kell számolni (1 óra = 1 PDU, negyedóra és ennek többszörösei megengedettek). Az utolsó oldalon nyilatkozunk, hogy az adatok pontosak.

6. Ezt követően a PMI jóváhagyja a PDU regisztrációt (ez kis időt igénybe vehet), és ezt követően ez az adat szerepelni fog a pontszám összesítőnkben, amelyet ugyancsak „Continuing Certification Requirements System" feliratú oldalon tekinthetünk meg.

Hasonló módon regisztrálhatók a korábbi Körkapcsolás rendezvényeken való részvételért járó pontok is. A regisztrálás a három éves megújítási ciklus alatt bármikor (visszamenőlegesen is) megtörténhet.

A PMP és más minősítésekkel, valamint a PDU pontokkal kapcsolatos részletes ismertetők a www.pmi.org honlapról tölthetők le. Rövidebb magyar nyelvű összefoglaló olvasható a www.pmi.hu honlapon. Kérdés esetén további információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Az együttműködésen munkálkodva - 10 éves a PMI Budapest, Magyar Tagozat interjúsorozat 2. rész 

A 10 éves a PMI Budapest, Magyar Tagozat cikkorozat második interjúalanya Ternyik László, aki 1999-2005 között a PMSZ elnöke, 2002-től 2005-ig a PMI elnökségi tagja volt, 2005-től pedig a PMSZ Etikai bizottságának elnöki pozícióját tölti be. A Clarity Consulting ügyvezetőjét az alapítás körüli teendőkről, a betöltött pozícióhoz kötődő tagsági feladtokról, a PMSZ-szel való közös együttműködésről, annak fontosságáról, a közös célokról és eredményekről kérdeztük.

Ön a PMSZ elnökeként a PMI Budapest Magyar Tagozat alapító tagja, az Előkészítő Bizottság tagja volt, és részt vett az alakuló ülésen is. Miért tartotta fontosnak, hogy az akkoriban már itthon is működő projektmenedzser szervezetek mellett újabb pm tagozat kezdje meg működését? Milyen lehetőségeket látott a PMI hazai tagozatában?

Azt hiszem, a dolog fordítva történt. Nem én tartottam fontosnak, hogy egy „újabb pm tagozat" jöjjön létre a már működők mellet, hanem - ahogyan arra Szalay Imre történeti összefoglalójában már utalt - abban az időben formálóban volt a pm szakembereknek egy olyan közössége, amely - talán azért is, mert e projektmenedzserek többnyire „multiknál" dolgoztak - szívesen csatlakozott volna a PMI-hoz. Legközelebb Európában az osztrák chapter kínált ilyen lehetőséget. Szóval, a levegőben volt a Budapesti PMI tagozat megalakítása. Az én törekvésem PMSz elnökként az volt, hogy ha létrejön egy újabb formáció, akkor az lehetőleg ne egy újabb különálló szerveződésként jelenjen meg az amúgy sem túl nagy hazai „piacon", hanem valamilyen módon együttműködésben a már meglévő, működő társaságokkal. Egyébként a PMI-tól teljesen függetlenül is azon munkálkodtam, hogy valamilyen együttműködést alakítsak ki a PMSZ és a különböző párhuzamosan futó szervezetek, első sorban a TIPIK és az IPMA-t képviselő FÖVOSz között. Abban az időben ebben is értünk el sikereket: voltak olyan elnökségi ülések, amelyre mind a négy szervezet elnökségi tagjai meghívót kaptak.

A lehetőségek tekintetében egyértelmű volt a kép. A PMSz alapvetően hazai fókuszú pm szervezet volt. Azzal, hogy tagjaink számára első évben lehetővé tettük a PMI chapter-hez való automatikus csatlakozást, megnyitottuk előttük egy nemzetközi pm szervezettel való megismerkedés, az ott történő tanulás és lehetőségét.

Mit jelentett az PMSZ és a PMI elnöksége közötti átfedés? Milyen egyéb közös vonás volt a működésben? Milyen közös kezdeményezések, projektek alakultak?

Az első évben a PMSz biztosította tagjai számára az ingyenes PMI chapter tagságot. Ennek megfelelően, ebben az időszakban a PMI Budapest chapter létszámának túlnyomó többségét olyan szakemberek alkották, akik egyben PMSz tagok is voltak. Célszerűnek látszott, ha a PMSz elnökségi tagok egy része jelölteti magát a PMI tagozat elnökségébe is. A PMI elnökség megválasztása után látszott, hogy jelentős az átfedés. Eldöntöttük, hogy szorosan együtt fogunk dolgozni: közös rendezvényeket szervezünk, közös hírlevelet adunk ki stb. Arra azért szigorúan ügyeltünk, hogy a két társaság pénzügyileg külön-külön működjön, még akkor is, ha voltak közös finanszírozású projektjeink.

Ha jól emlékszem, abban az időben indítottuk el a közös hírlevelet, a „Körkapcsolás" nevű közös konferencia-rendezvényeinket és havonta egy közös klubrendezvényt is tartottunk. Közös projektként talán a PMBOK magyarra fordítását emelném ki, amelyet szintén ebben az időben végzett a csapat.

A cikk mindenki számára elérhető és tovább olvasható a Tagozat Facebook profilján:

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális képzési programok  

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://www.pmi.hu/pmsz/kepzesek

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Szervezeti tagjaink, szponzorok 

<< vissza a tartalomjegyzékhez


A képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

 • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
 • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
 • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink, tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

 • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
 • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága 
Felelős szerkesztő: Vereczkei Brigitta, PMP
Szerkesztőbizottság: Kővári Zoltán, Rusz Ágnes
A Visszhang tartalmáért köszönet illeti: Csényi Sándort

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár