Newsletter Header

A hónap témái

A hazai projektmenedzsment évfordulói 

HNCK9743

A szakmai életben a nagy projektpályázatok, kudarcok és sikerek, összeállások és bevonások, teljesítések és tanulások pezsgő éveiben dolgozhattunk együtt az elmúlt évtizedekben. 2017-ben az évfordulók elérkezett az évfordulók ideje. Felmerül az igény a fejünkben eddig csak kavargó események rendszerezésére. Pontos leltárat készíteni szükségtelen, egy valami azonban biztos: a hazai projektmenedzsment történelem folyamatosan íródik. Ezt bizonyítják a következő évfordulók, melyeket 2017-ben ünnepelünk.

Projektmenedzsment Trendek 2017

bigstock 155380046Évek óta követjük, illetve hasonlítjuk össze a projektmenedzsment (PM) trendekről szóló jóslatokat, előrejelzéseket. Tesszük mindezt többek között azért, hogy a hazai helyzetet számára tükröt tartsunk, hogy a hazai projektmenedzsment szakmát motiváljuk. Az erre való törekvést ESI kezdte el legkorábban, 2008-ban. Azóta számos szakértő, blogszerző írja meg minden év elején, szokásos évindító hangulatban a véleményét 5-10 pontban arról, szerinte mi várható a projektmenedzsmentben az eljövő esztendőben.

PMI Világ

How transferable is the PM knowledge among the Industries? Bosch Hungary Project Director at PMPub

PMPub 2017 05 06PMI Budapest Chapter held its PMPub event on 16th May 2017 at Közgarden. In May, our guest was Andreas Douglas, Director of Engineering Driver Assistance at Bosch Hungary, who is responsible for the project culture development at Bosch Hungary. Andreas is from the US, he has 5 kids. He was working for electronic companies, automotive and transport industries. He’s been working at Bosch parent company for 11 years, in Hungary for 3 years. And here come the major messages from Andreas in Q/A format!

Az Év Diplomamunkája Pályázat - 2017

graduation pictures 600Túl vagy a diplomamunka projekteden? Meg szeretnéd mutatni magad a leggyorsabban fejlődő szakma köreiben? Csatlakoznál a világ legnagyobb projektmenedzsment szakmai közösségéhez? Akkor vegyél részt „Az év projektmenedzsment szakdolgozata, diplomamunkája” pályázaton! A benyújtási határidő: 2017. szeptember 30. A pályázati kiírás elérhető a cikkre kattintva!Társhírek

PMSZ20 FESZTIVÁL

20pmszfesztIndulás 1997-ben, érkezés 2017-be: két évtized sokszor egy szemvillanásnak tűnhet, de vajon fel tudná idézni az elmúlt 20 év valamennyi történését, változásait? Az bizonyos, hogy felgyorsultak a szakmát meghatározó tendenciák, az üzleti kihívások komplexebbek lettek, minden gyorsan kell, több a bizonytalanság, a minket körülvevő környezet is már-már követhetetlenül változik. Mindez gyors reagálást, folyamatos készenlétet, jelenlétet kíván tőlünk. De nemcsak a változás, hanem a folyamatos fejlődés „áldozatai” is vagyunk, úgy a szakmában, mind a magánéletben, és mindez elmondható az idén 20 éves Magyar Projektmenedzsment Szövetségről is.

20. PM Fórum és Prónay Gábor elismerése

news 9787 eros kezfogas egeszseges szivA 20 éves jubileum kapcsán elmondható, hogy a PM Fórumokon (korábban TIPIK Fórum) az évek során közel 250 intézmény/vállalat 400 szakembere tartott mintegy 500 előadást. Az idei PM Fórumon, 2017-ben 50 cég képviseletében 97 szakember (benne a HTE Akadémia támogatásával 10 egyetemi hallgató különböző egyetemekről) vett részt a Fórum munkájában, ahol 19 előadást hallgattak és vitattak meg. A konferencia alapítóját, szervezőjét, motorját, dr. Prónay Gábort a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) május 17-i közgyűlésén életműdíjjal tüntették ki.

Vidéken is hódit a Projektmenedzsment: sikeres konferenciát rendeztek Egerben

18557203 1890539474494928 663887379144717287 nTöbb mint 230 résztvevővel rendeztek Projektmenedzsment konferenciát Egerben. A Project Life Management konferencia apropója a "Tudatos életvezetés - projektszemlélet a magánéletben" címü könyv megjelenése volt, melybe dr. Pálvölgyi Lajos, a PMI alelnöke is írt egy fejezetet. Jó volt látni, hogy a sikeres Debreceni PMPub esemény után újabb vidéki városban volt sikeres PM konferencia. A rendezvények az előadók között volt Kovács Ádám is, a PMI titkára, aki a Projektmenedzsment fontosságáról és tudásterületeiről tartott előadást.

Projektvezetés, program- és portfóliókezelés. Útmutató a portfóliókezeléshez

nucleus digitale udgivelserAz MSZ ISO 21504:2017 Projektvezetés, program- és portfóliókezelés. Útmutató a portfóliókezeléshez szabvány útmutatást ad a projektportfólió és a programportfólió kezelésének alapelveiről. A szabványt sikerrel alkalmazhatják a felső vezetők, akik felelősek a szervezeti stratégia és az üzleti tervezés meghatározásáért és megvalósításáért, a döntéshozók, akik felelősek a projektek, a programok és a portfóliók kiválasztásáért, engedélyezéséért és irányításáért, a csapatok és egyének, akik felelősek a projekt- és programportfóliók megvalósításáért és kezeléséért, valamint a projektvezetők, programmenedzserek és egyéb érintettek.

Közgyűlés a Big Data szellemében

Big Data trends 2015Gondolnák, hogy csak a Youtube-on egy perc alatt 2.78 millió videómegtekintés van - a Facebookon pedig ugyanennyi idő alatt 701.389 bejelentkezés? Május 24-én tartotta beszámoló közgyűlését a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Immár hagyomány, hogy a civil szervezetekre nézve kötelező – és a közös munkák tervezése szempontjából rendkívül fontos – eseményt szakmai programmal kötjük össze. Sajnálhatják, akik nem voltak jelen a tagok közül, már csak azért is, mert így nem hallották élőben Dr. Laki Sándor Big Data: Paradigmaváltás a tudományban és az iparban című előadását.

Az új ISO 31000 érthetőbb és rövidebb megfogalmazást ígér

business riskA kockázatmenedzsmentről szóló ISO 31000:2009 azoknak szól, akik értéket teremtenek egy szervezeten belül és azt meg is védik azzal, hogy felmérik és kezelik a kockázatokat, meghozzák a döntéseket, kitűzik és elérik a célokat, valamint javítják a teljesítményt. A felülvizsgálati folyamat során törekednek az új szabvány szövegének egyszerűsítésére, érthetőbbé tételére. Az ISO 31000 készülő második kiadása útmutatóként fog szolgálni az eredményes és hatékony kockázatfelmérés és -kezelés (risk management) előnyeihez és értékeihez.

Czibók Zoltán a DXC Technology magyarországi leányvállalatának ügyvezetője

mav inka projektzaro czibok 20170406CSC és a Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatások üzletágának egyesüléséből létrejött új vállalat élére Czibók Zoltánt nevezték ki. Zoltán az ezredforduló óta aktív szerepet vállal a Magyar Projektmenedzsment Szövetségben, valamint a PMI Magyar Tagozat szervezetében is. Utóbbinak egyik alapítója, majd 2001-től négy éven át alelnöke, jelenleg pedig a tanácsadó testület tagja. Jelenlegi munkahelye, a DXC Technology a HPE és a CSC 50-50 százalékban tulajdonolt vegyesvállalata, amely a két cég egy tavaly bejelentett megállapodása nyomán jött létre, és hivatalosan idén április elején indult el.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Training360 Oktatóközpont, Sprint Consulting Llc., Szinergia Kft., Profexec Services Kft., ProMan Consulting Kft. További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Juhász Eszter

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár