Newsletter Header

Hónap témái

Összefoglaló a 2016-os Tisztújító Közgyűlésről

phoca thumb l dsc0773A PMI Budapest Magyar Tagozat az Alapszabály előírásainak értelmében az egyesület tisztségviselőit egy évre választja meg. A szervezet életében így minden évben sor kerül a tisztújító közgyűlés megrendezésére, amely időpontjaként idén a 2016. április 6-i napot tűzte ki az Elnökség. A gyűlés Szalay Imre köszöntő beszédével vette kezdetét 16 órakor a KPMG Székházában, majd a jelenlevők megszavazták a levezető elnököt Rubint Péter személyében. A tisztújítás legfontosabb célja az elnökségi tagok megszavazása, újraválasztása volt, de ezen felül alkalmat kínált az elmúlt egy év szakmai és gazdasági sikereinek összefoglalásra is.

Éves beszámoló

Minden évben be kell számolni tevékenységünkről a PMI központ felé egy kérdőív alapján, amely sorra veszi a formális elemeket, mint például a pénzügyeket, a régiós részvételeket vagy tagsági kapcsolatokat, illetve az általunk nyújtott szolgáltatásokat. Ez alapján fogadják el évente a PMI családhoz való tartozásunkat.

PMI Világ

PMBOK® Guide: kezdődik az új kiadás vitája

pmbok downloadA PMI ötévente publikálja az „A Guide to the Project Management Body of Knowledge” újabb kiadását. A népszerű könyv a projektmenedzsment alapműve, ismerete számos nemzetközi minősítés megszerzéséhez szükséges. Az utolsó (ötödik) kiadás 2013 elején vált elérhetővé, melynek magyar fordítását a PMI Magyar Tagozat még abban az évben megjelentette „Projektmenedzsment útmutató (PMBOK® Guide)” címmel az Akadémiai Kiadó gondozásában.

Változásmenedzsmenttel a hatékonyabb kockázatkezelésért

adoptingChange1Számodra is nehéz feladatnak bizonyult, hogy felhívd csapatod, szponzorod vagy a projekt más érintettjeinek figyelmét a kockázatmenedzsment fontosságára? Köztudott, hogy a PM világában tevékenykedők természetüktől fogva a leszállítandó, kézzel fogható eredményekre fókuszálnak. Érthető tehát, hogy figyelmüket sokkal inkább leköti egy-egy olyan feladat, amelynek határidőre el kell készülnie, mintsem hogy olyan dolgok miatt aggodalmaskodjanak, amelyek talán be sem fognak következni.

Ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI számára!

Clipboard01A PMI Budapest, Hungarian Chapter a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény, valamint az ezt kiegészítő kapcsolódó jogszabályok előírásai szerint 2006. óta közhasznú szervezetként működik. Ennek értelmében lehetősége van arra, hogy adója 1%-át felajánlja, ha a szövetségünk munkáját támogatni szeretné. A felajánlásokat a szövetség adószámának feltüntetésével, illetve a rendelkező nyilatkozat csatolásával teheti meg.

Érvek és ellenérvek: Mozdulj ki a komfortzónádból!

Running outside your comfort zone 2Gyakran találjuk magunkat azon, hogy a hasonló feladatok sikerét ugyanazon az úton akarjuk elérni, ami már egyszer sikerre vezette projektünket és azon, ahol a legkisebb a bukás esélye. Sokszor ragadunk a saját komfortzónánk korlátjai közé, hiszen ki változtatna azon, ami már egyszer – vagy többször bevált? Ez a könnyű út. A projektek talán nem mindig végződnek sikeresen, de tanulunk a hibáinkból, és a tapasztalataink alapján a következő projektünknek nagyobb esélye van a sikerre.

Megújúlt a Facebook oldalunk!

F icon.svgUgye Ti is észrevettétek, hogy aktívabbak lettünk a Facebookon? Rengeteg szakmai cikkel és érdekességgel várunk Titeket a hét minden napján. Ha még nem tettétek meg, likeoljátok a PMI Budapest, Magyar Tagozat oldalát, hogy elérhessünk mindenkit, aki kicsit is kíváncsi a projektmenedzsmentre mint szakmára és hivatásra.

Társhírek

Szakmai Teadélután

teaduIdőpont: 2016. 04. 20. 17:00-19:00
Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 31.
Téma: A tekintély forrásai projektvezetőként
Előadó: Vass Andi – vezetőfejlesztő, tréner, coach – Legacy Kft;
dr. Kupás Tibor – projektvezető, PMSZ elnökhelyettes

Claude Steiner szerint, a vezetői befolyásnak, tekintélynek 7 forrása van, amelyhez való hozzáférés, és ideális működés biztosítja a vezető, projektvezető számára hogy a munkatársai elfogadják és kövessék. Hogyan tud a projektvezető a befolyás ehhez a 7 forrásához optimálisan hozzáférni? Erről szól a következő gyakorlatorientált programunk.

PMklub-extra

Időpont: 2016. április 19. (kedd) 14:00-16:00
Helyszín: EuroAszfalt/Betonút Szolgáltató és Építő Zrt. Székház melletti (baloldali) Gogol u.13. irodalépület: I.em.120-as terem

Szakmai fórum a betonok előállításához és vizsgálatához kapcsolódó szabványokról

Időpont: 2016. április. 26 (kedd), 10.00–15.00 óra között
Helyszín: az MSZT székháza (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1.) I. emelet, Ybl Miklós terem
Téma: A betonok előállításához és vizsgálatához kapcsolódó szabványok

PM Awareness Week 2016

The Citi GPMO team is looking potential speakers for the PMAW 2016 onsite events in Budapest. Our focus this year will be on the integrated approach to leadership in project/program management and business analysis. If you have a hot PM/BA topic or would like to talk about any PM/BA success, best practices and willing to deliver a 40 min long presentation then please let us know.

29. Projektmenedzsment Műhely

Időpont: 2016. május 26. (csütörtök), 16–18 óra között
Helyszín: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme
Téma: A motiváció szerepe a hatékony munkavégzésben

A Műhely Horn Balázs bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja a projektek sikerét befolyásoló emberi motiváció összetevőit, a szakemberek meghatározó motiváció tényezőit, az érdekeltséget jelentő motiváció befolyásolásának eszközeit.

ECDL Világfórum 2016

Időpont: 2016. május 26. 10.00 - 2016. május 27. 17.00
Helyszín: Kempinski Hotel Corvinus, Budapest

A hazai ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) program sikereinek elismeréseként, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közreműködésével idén május 26-án és 27-én Budapesten kerül megrendezésre az ECDL Alapítvány nemzetközi fóruma.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Szinergia Kft., Sprint Consulting Llc.
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Horváth Kinga

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár