Newsletter Header

Hónap témái

PMPub 24th May 2016

pmpub logo hirlevelmeretPMI Budapest Chapter is pleased to announce that the next PMPub will take place on 24th May (Tuesday), 2016, 17 hour at “A GRUND”!
The event’s topic is “Project Management trends and challenges and PMI” where the participants will have the opportunity to overview related issues and questions.
The special guest of the event is Agnieszka Gasperini, regional mentor of PMI Central Europe.

About Agnieszka Maria Gasperini, the special guest of the PMPub

117afea6aa8328918f35a83e917c35d8 400x400Agnieszka Maria Gasperini, from Poland, was recognised for her work in the global project management community. She is a certified Project Manager (PMP & PMI -ACP) with 15- years experience in International Projects and is fluent 5 languages. Agnieszka is an active speaker and organiser of events like seminars, conferences and congresses related to project management and European funds. She currently serves as interim project manager and leader for international clients in diverse industries.

Az Év Projektmenedzsere Díj 2016

97A 16. alkalommal átadandó Év Projektmenedzsere Díjat a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla az idén is meghirdeti. A PM Tábla célja a hazai projektmenedzsment szakembereinek elismerése és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire. A pályázatokat 2016. szeptember 26. éjfélig kell elektronikusan beküldeni.

First Annual Virtual Conference: Agile and Scrum – Driving Success Through Innovation

kicsiGet ready for a day of learning, sharing, and collaborating. On June 2nd, we’re bringing together the world’s foremost thought leaders and influencer-people who have not only developed, but have successfully applied Agile Project Management and Scrum methods to strategic initiatives, including scaling Agile in the enterprise.

PMI Világ

Elhunyt Braun Péter

40 2 Braun Peter 9975Életének 80. évében hosszú betegség után elhunyt Braun Péter, a Vezető Informatikusok Szövetségének elnöke, az OTP elnök-vezérigazgató főtanácsadója. Braun Péter 1936-ban született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnök diplomát. Az egyetem elvégzése után három és fél évtizedig kutatókét dolgozott a Villamosenergiai Kutatóintézetben. Ott kezdett el foglalkozni informatikai rendszerek fejlesztésével.

ISO 21504:2015

2012 iso logo printFolytatjuk a munkát a Magyar Szabványügyi Testület MB 258 bizottságban. A következő aktuális feladat az elkészült ISO 21504:2015 Guidance on portfolio management magyar szabványként való bevezetése. Az ISO 21504:2015 útmutatás a projekt és program portfólió menedzsmenthez. Az ISO 21504:2015 minden fajta szervezetet tekintve releváns, legyen szó állami, magán, vagy bármilyen méretű szervezetről vagy szektorról.

Mikor alkalmazható az Extreme Project Management?

superheroAz extrém projektmenedzsment a komplex és bizonytalan projektek módszertana. Ha nem szeretnénk a tervezett költségvetést túllépő, a határidőket teljesíteni képtelen projektvezetőkké válni, itt az ideje, hogy belássuk, gyorsan változó összetett követelmények esetén, extrém projekthelyzetekben a változó körülményekhez megfelelően alkalmazkodni kell. Ez a néhol sarkosan fogalmazó cikk segít felismerni a hagyományos projektmenedzsment határait, hátrányait és megérteni az extrém projektmenedzsment alkalmazásának sajátosságait. A továbbolvasók bővebben Doug DeCarlo “eXtreme Project Management” című könyvéből tájékozódhatnak.

NEA pályázat

Nemzeti Együttműködési Alap NEAHosszabb jogi procedúrák – többek között alapszabály módosítások és rendkívüli közgyűlések összehívása -után, megkaptuk idén az új rendelkezések szerint is a közhasznú minősítést. Ismét pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alapnál, melyhez ez a minősítés elengedhetetlen volt. Önkéntesek segítségével ismét sikerült egy olyan átfogó és megfelelő pályázatot összeállítani, mely mind a működés támogatására (a honlap, és a különböző rendezvények), mind pedig a szakmai programok anyagi támogatására kiterjed. A szerződéskötés és a feltételek teljesítése jelenleg is folyamatban van.

Üzleti útmutató a projektportfólió-menedzsmenthez

PPMeffectively2A legtöbb vezető nincs azzal tisztában, hogy mi is az a projektporfólió-menedzsment (PPM). A felsővezetés hajlamos úgy tekinteni a PPM-re, mint pénzügyi menedzsmentre. A következőkben segítséget nyújtunk a projektportfólió-menedzsment megértéséhez.

Társhírek

Beszámoló a 19. PM Fórumról

2016. április 7-én, a margitszigeti Thermal Hotel-ben került megrendezésre a 19. Projektmenedzsment a Gazdaságban Fórum (PM Fórum). Az 1998-ban indult PM Fórum munkájában 2016-ban 42 cég képviseletében 107 szakember (benne a HTE Akadémia támogatásával 9 egyetemi hallgató különböző egyetemekről) vett részt.

Jubileumi 25. Körkapcsolás

2016. május 19-én kerül megrendezésre a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) 25. Körkapcsolás konferenciája. A jubileumi alkalom témája a projektek erőforrás-menedzsmentje. 25. alkalommal arra keressük a választ, hogy a különböző típusú szervezetek hogyan gazdálkodnak projektjeiknél az általában szűkös erőforrásaikkal.

BIM Konferencia

A Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara és a Magyar BIM Épületinformációs Szövetség együttműködésével, neves hazai és külföldi szaktekintélyek előadásában Építési, Tartószerkezeti, Elektrotechnikai, Épületgépész szakterületen szakmai továbbképzés indul.
A képzés témája: „BIM a gyakorlatban”

ECDL Világfórum 2016

Időpont: 2016. május 26. 10.00 - 2016. május 27. 17.00
Helyszín: Kempinski Hotel Corvinus, Budapest

A hazai ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) program sikereinek elismeréseként, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közreműködésével idén május 26-án és 27-én Budapesten kerül megrendezésre az ECDL Alapítvány nemzetközi fóruma.

29. Projektmenedzsment Műhely

Időpont: 2016. május 26. (csütörtök), 16–18 óra között
Helyszín: 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2. I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme
Téma: A motiváció szerepe a hatékony munkavégzésben

A Műhely Horn Balázs bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja a projektek sikerét befolyásoló emberi motiváció összetevőit, a szakemberek meghatározó motiváció tényezőit, az érdekeltséget jelentő motiváció befolyásolásának eszközeit.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Sprint Consulting Llc.
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Horváth Kinga

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár