Newsletter Header

Hónap témái

PMPub

PMPub logo2A PMI Budapest, Magyar Tagozat örömmel hirdeti, hogy 2016. február 22-én, hétfőn, 17 órától kerül sor a következő PMPub-ra az Anker Klubban! Az esemény témája az üzleti elemzés (Business Analysis) lesz, melynek keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílik a témával kapcsolatos trendek, kérdések áttekintésére. A téma előadója Bart Bernink (PMP, CIPM, MPM, CBAP), aki független vezető üzletfejlesztési tanácsadóként és trénerként, több mint 35 éves tapasztalattal osztja meg a témával kapcsolatos gondolatait.

Harmadik Art of Projects Konferencia

mJPM 4033 10002015. november 5-én, a Nemzetközi Projektmenedzsment Világnapon rendezte meg a PMI Budapest, Magyar Tagozat az ez évi Art of Projects konferenciát. A rendezvényen százhatvan résztvevő hallgatta meg a külföldi előadók előadásait. A konferencia szakmai színvonalát a visszajelzések során 5-ös skálán 4,45-re értékelték a résztvevők, az általános elégedettség 4,5 lett. Ez alapján mondhatjuk, hogy a konferencia idei megrendezése is sikeres volt.

PM Világ

Az Év Projektmenedzsere Díjátadó 2015

PM3Idén 15. alkalommal ítélték oda az Év Projektmenedzsere Díjat. A szakma legkiválóbb magyarországi szakemberei közül választottak ki az idei év legjobbját. A kompetencia alapú „Év Projektmenedzsere Díj" pályázati kiírás elsősorban a pályázó projektmenedzser képességeire, tapasztalataira, eredményeire építve minősít.

Interjú Kathi Sándorral, az Év Diplomamunkája díj nyertesével

Nemrégiben rövid interjút készítettünk Kathi Sándorral, melyből kiderül, miért pont a Scrum projektmenedzsment módszert választotta diplomamunkája témakörnek, mennyire voltak „elérhetőek” a nem informatikai, agilis módszertan szerint lebonyolított projekt esettanulmányok, vagy hogy a gyakorló szakemberek a Scrum módszertannal kapcsolatban milyen főbb üzeneteket, kockázatokat, lehetőségeket fogalmaztak is meg.

Beszámoló a 2015-ös IPMA kongresszusról

IPMA1Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Projekt Koordinációs Főosztály főosztályvezetője beszámolót írt a 2015-ös IPMA kongresszusról, ami a szavaival élve "igen sokszínű programot biztosított a résztvevőknek, mind szakmai, mind kulturális oldalról. Szakmai csemege volt a Panama Csatorna jelenleg folyamatban lévő bővítését célzó projekt bemutatása, helyszíni látogatással egybekötve."

Konferencia a digitális világ fejlődéséről

NJSZT DE Konferencia 2015 DSC 73862015. november 19-én, a 9. Digitális Esélyegyenlőség konferencián ünnepélyes keretek között került sor az NJSZT 2015. évi díjainak átadására. A kitüntetéseket Dr. Friedler Ferenc, a Társaság elnöke, a Veszprémi Egyetem rektora adta át.

MasterClass – Stakeholder menedzsment tréning

A PMI Magyarország Budapest Tagozat szervezésében 2015. november 6-án került sor a 2. MasterClass tréningre. A MasterClass a három napos projektmenedzsment előadás-sorozat, illetőleg projektmenedzsment konferencia (Art of Projects) keretében került megrendezésre, melynek fő témája a stakeholder menedzsment volt.

Projektmenedzsment előadás a BME-n a PMI gondozásában

lecture hall2015. november 12-én a PMI képviselői előadást tartottak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Üzleti Tudományok Intézetében (BME ÜTI), melynek címe „Projektmenedzsment a gyakorlatban” volt. A félév során a Projektmenedzsment tantárgy keretében a mesterszakos hallgatók megismerkednek a szakmával kapcsolatos terminológiákkal, eszközökkel és technikákkal.

IIL International Project Management Day 2015

ipmday2015 1Az IIL megrendezte az International Project Management Day 2015 névre hallgató eseményét, melyen rendkívül sok érdekes előadás vált elérhetővé a nagyközönség számára. A PMI Budapest, Magyar Tagozat hozzáféréssel rendelkezik ezen színes repertoárhoz, amelyek februárig elérhetőek az érdeklődőknek.

Társhírek

Összefoglaló a 26. PM Műhelyről

"A tudásmenedzsment (TM), egy olyan folyamat (menedzsment alrendszer) és kultúra, amely során: a tudástőke feltárása, összegyűjtése, létrehozása, számontartása, megtartása, megosztása, állandó gyarapítása integráltan kezelt és információtechnológiával támogatott."

Tudósítás a 24. Körkapcsolásról

24korkapcsolasA PMSZ (őszi) 24. Körkapcsolás Konferenciáját a Larus Rendezvényközpontban tartották. Ott, ahol több tere van a találkozásnak. Parkkal, parkolóval, játszótérrel, kulturális központtal és üzletekkel övezve. Ott ahol tömegesen, kiscsoportosan és személyesen, azaz szemtől-szembe is lehet lenni és beszélni. Az elektronikus hálókon túl!

Képes összefoglaló a novemberi FŐVOSZ PM Klubról

DSC 0056A FŐVOSZ Projektmenedzsment Klub 2015. novemberében az IPMA kongresszust tűzte ki témájául. A rendkívül érdekes klubdélutánon többek között Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Projekt Koordinációs Főosztály főosztályvezetője beszámolóját hallgathatták meg a résztvevők az előbb említett kongresszusról, ahol Endre díjat is kapott.

27. Projektmenedzsment Műhely

Időpont: 2016.01.07. 16:00–18:00
Helyszín: 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.
Téma: Projekt szponzor szerepe és felelőssége

A Műhely Prónay Gábor bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja a projekt szponzor szerepének kritikus kérdéseit és a Műhely munkában résztvevők tapasztalataira építve a kritikus kérdések, problémák megoldásának jó gyakorlatát.

Projektmenedzsment Szakmai Teadéluán

Időpont: 2016.01.20. 17:00-19:00
Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 31.
Téma: Puli projekt

A rendezvény PMSZ és PMI Magyar Tagozat tagoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

FŐVOSZ Projektmenedzsment Klub

Időpont: 2016.01.26. 15:00-17:00
Helyszín: Bp. Gogol u.13.

Tematika 
1. GPM Fieldbook bemutatása (az IPMA Német Projektmenedzsment Szövetségének kézikönyve), a hazai szakmai PM-tréningek gyakorlati segédeszközeként;
2. Az IPMA egyik legújabb termékének bemutatása: projektmenedzsment tanácsadók hazai minősítése

19. PM Fórum

Időpont: 2016.04.07.

A kiemelt szekciókban előadást tartani szándékozók jelentkezését várják a szervezéssel és koordinációval megbízott szervező bizottsági tagok 2016. január 8-ig (a HTE Titkárság címén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., KTC International Llc., Sprint Consulting Llc. 
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Horváth Kinga

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár