Newsletter Header

Hónap témái

Art of Projects Conference

konfkicsiNovember 5-én a PMI Budapest, Magyar Tagozat újra megrendezi a most már hagyományosnak mondható angol nyelvű Art of Projects konferenciát.
Idén is neves külföldi szakemberek tisztelik meg az eseményt előadásaikkal, konzultációjukkal.

PMPub 23rd September 2015

pmpub logo hirlevelmeretPMI Budapest would like to draw your attention and invite you to its next PMPub event which will be held on September 23rd at 17:00 at Anker Klub (1062 Budapest, Anker köz 1-3.).
The topic of the event will be “Leading virtual teams: a Leadership challenging endeavour for the Project Manager” and our special guest will be Nichols Enrique, Head of Strategic Project Management at IT Services Hungary.

Ki lesz 2015 Projektmenedzsere?

pasted file medA Projektmenedzsment Kiválóság Tábla idén is meghirdeti meg az Év Projektmenedzsere Díjat a magyarországi projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerésére. A nyertes és a pályázók példáján keresztül kívánjuk felhívni a szakma és a közvélemény figyelmét a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire. A pályázatok leadási határideje 2015. szeptember 28. éjfél.

PMI Világ

Az Év CIO-ja

CIO2015Az Év CIO-ja (Chief Information Officer) pályázatot tizennegyedik alkalommal írta ki a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). 2015-ben a címet Szabados Gábor, az NNG Kft. informatikai vezetője nyerte el. Idén a pályázatnak különdíjasa is lett Tanka László, az Országos Katasztrófavédelmi Főhatóság informatikai főosztályvezetője személyében.

Januárban változik a PMP vizsga

pmbokA Project Management Professional (PMP)® minősítő vizsga tematikája 2016. január 11. után kismértékben módosul. A vizsga alapját változatlanul “A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide)” ötödik kiadása képezi. Időközben megújult viszont a projektmenedzserekkel szembeni elvárásokat megfogalmazó "Role Delineation Study (RDS)" dokumentum egy széleskörű felmérés feldolgozása alapján. Ezt a változást a vizsgakérdések is tükrözni fogják.

Magyar projekt a világ első ötven nyilvános, online tanárképzési programja között

902652 175902733Az UNESCO és a Univeristy of London által szervezett kurzus az információs és kommunikációs technológiák kis iskolai környezetbe integrálását tárgyalja. Ennek a pedagógusok képzésére vonatkozó részét dolgozta ki Turcsányi-Szabó Márta, a Samsung SMART School projekt kialakítása során. Ezt a programot válogatta be Obama elnök abba az ötvenbe, amelyet az amerikai tankerületi igazgatók teltházas, washingtoni éves közgyűlésén személyesen ajánlott az Egyesült Államok tanárainak figyelmébe 2014 novemberében - írták.

PMI Region Mentor Interview: “Listen, Listen and Listen”

77947783 b322 4a0b a8c8 e7dd8fdd25a7In July, the PMI EMEA e-Link had the opportunity to speak with Laszlo J. Kremmer, MBA, CLC, PMP, PMI Region 8 Mentor for Eastern Europe. Mr Kremmer joined PMI and the PMI Budapest, Hungarian Chapter in 2009, and was elected as vice president of operations from 2012 until starting his new role as mentor in May 2015.

3 Things CFOs Should Know about Project Management

Mark LangleyDon't fall into the trap of aiming for positive outcomes with no sense of structure or consistency around how to achieve them. Project management — a structured approach to driving business results through a strategic focus on a company’s most important initiatives — is essential for any organization’s success. It’s also a powerful tool for CFOs, whether they act primarily as stewards of their organizations’ financial portfolio and assets, or additionally as strategic adviser to the CEO.

IIL's International Project Management Day

iil pm day 2015Be Inspired, Be Innovative, Be Sustainable!
For the past 11 years, IIL has proudly hosted virtual conferences in honor of International Project Management Day. Over 500,000 professionals from around the globe have participated and come away inspired, energized, and ready to take action.

Társhírek

Az építési beruházások vezetése konferencia

Helyszín: MOHA Ház, 1143 Budapest, Gizella út 42-44.
Téma: Az építési beruházások korszerű gyakorlatainak, vezetésének bemutatása
Időpont: 2015.09.17. 09:00-13:30

 A konferencia fő célja, hogy a hazai építési terület képviselőivel megismertesse a Németországban használt gyakorlatot és vezetést az építési beruházások terén. Bemutatásra kerülnek azok a módszerek és eszközök, amelyek a projektvezetést sikeressé teszik a német építési területen.

25. PM Műhely

Helyszín: 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.
Téma: A portfóliómenedzsment és PMO-k kritikus kérdései
Időpont: 2015.09.17. 16:00–18:00

A műhely Fodor Andrea és Szalay Imre bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja a hatékonyan megvalósuló portfoliómenedzsment és az abban közreműködő PMO-k feladatait, sikeres megvalósításuk feltételeit.

Használható-e magyar vállalati környezetben a TOGAF?

Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” épület 4. emelet 
Téma: Használható-e magyar vállalati környezetben a TOGAF? Az architektúra tervezés gyakorlati alkalmazási területei.
Időpont: 2015.09.30. 17:00

Az előadás áttekinti azokat a területeket, ahol az architekt munka a legjelentősebb támogatást nyújthatja az adott szervezet céljainak megvalósításához. A tipikus alkalmazási területek számbavétele mellett hazai projekt eredmények is elhangzanak, melyeket a résztvevők saját tapasztalataikkal összevetve vitathatnak meg.

Bejártam a fél világot: munkák, feladatok, országok, emberek

Helyszín: Óbuda-Újlak Zrt., 1033 Budapest, Hévízi út 3/a
Téma: Bejártam a fél világot: munkák, feladatok, országok, emberek
Időpont: 2015.10.07. 16:30-18:30

HTE MediaNet 2015

Helyszín: Four Points by Sheraton, 6000 Kecskemét, Izsáki út 6.
Időpont: 2015.10.08. - 2015.10.09.

Az idei rendezvény fókuszában az informatikai innováció médiában történő térnyerésének a technológiára és a médiafogyasztási szokásokra gyakorolt hatása, illetve más, a távközlés, informatika és média szinergiáját hasznosító infokommunikáció aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdései állnak.

Szakmai Teadélután

Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 31.
Téma: Devizahitelek elszámolása a projektmenedzsment szemszögéből – Négy megközelítésben
Időpont: 2015.10.14. 17:00-19:00

2014. második felében és 2015-ben a hitelintézetek számára a legtöbb erőforrást felemésztő projektet a devizahitel elszámolások első szakasza jelentette, melyek közös jellemzője az információhiány, a bizonytalanság, az újabb és újabb információk okán bekövetkező rengeteg változás volt, miközben a határidő fix maradt. Az októberi teadélutánon e projektek tanulságáról beszélgetünk négy hitelintézet képviselőjével.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Szinergia Kft., Sprint Consulting Llc.
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Horváth Kinga

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár