Newsletter Header

Hónap témái

PMPub

20160222 172754Our special guest was George Offord (Ericsson) who shared his thoughts and experiences about Cultural Diversity. In the last 30-40 years George has worked in several continents and countries eg. in Asia (China, India), in North America (USA), in Africa and also in Europe (Sweden, UK, Spain, Hungary etc.). He has met professionals and many local people with different cultural background and behavior so he had the opportunity to “examine” and learn cultural aspects and differences.

Diplomamunka pályázat 2016

dipTúl vagy a diplomamunka projekteden? Meg szeretnéd mutatni magad a leggyorsabban fejlődő szakma köreiben? Csatlakoznál a világ legnagyobb projektmenedzsment szakmai közösségéhez? Akkor vegyél részt „Az év projektmenedzsment szakdolgozata, diplomamunkája” pályázaton! Idén is lehet pályázni projektmenedzsment témájú munkákkal. A részvétel nagyon egyszerű: elegendő elektronikusan beküldeni a dolgozatot egy kitöltött adatlap kíséretében. Benyújtási határidő: 2016. március 31.

PMI 2016 Választás

A PMI Budapest, Magyar Tagozat Közgyűlése az Alapszabály előírásai szerint egy évre választja meg az egyesület tisztségviselőit. Az idei tisztújítás időpontjaként az Elnökség 2016. április 6. napot tűzte ki, a választást előkészítő Jelölő Bizottság vezetőjének pedig Czibók Zoltánt kérte fel. A Jelölő Bizottság feladata a jelöltté válás feltételeinek meghatározása, ami a hagyományok szerint csak a PMI Budapest, Magyar Tagozat egyesületi tagsághoz kötött. A jelölés február 29-én lezárult, hamarosan megtudhatjuk, kik is indulnak idén a tisztségekért!

PMI Világ

Projektmenedzsment 2016

ccrÍgy év elején, most már mondhatjuk, rendszeresen kitekintettünk a világba, hogy milyen projektmenedzsment trendeket is vetítenek előre az elemzők, hogy mindenki összevethesse azokat a saját véleményével. Ezeket gyakran klubdélutánok keretei között ütköztetjük is, azonban most, folytatva a hagyományt, Hírlevelünkben megosztjuk és kommentáljuk is a 2016-os előrejelzéseket. Ugyanis idén kicsit változott a kép, több szempontból is.

PMI Global Congress - EMEA 2016

gaudi1 hires sm 1Bárhol is tevékenykedj a Földön a PMI világában, a legjelentősebb nemzetközi rendezvényünkön, amely szakmai fejlődésed szempontjából sem elhanyagolható, Neked is ott a helyed! Találkozz külföldi munkatársaiddal, barátaiddal, továbbá neves szakmabeliekkel a PMI nemzetközi kongresszusán, amely idén a professzionális fejlődés, hálózatépítés és inspiráció jegyében fog telni Barcelonában, 2016. május 9-11. között! Hagyd, hogy a hangulatos katalán metropoliszban, Barcelonában megrendezésre kerülő három napos kongresszus keretein belül eligazítsunk Téged a PM megatrendek útvesztőjében!

Milyen előnyökkel jár a PMI tagság, miért csatlakozz hozzánk?

joinusHa projektmenedzser vagy, ha hiszel abban, hogy a projektmenedzsment egy szakma és szeretnél a világ legnagyobb projektmenedzsment szervezetéhez tartozni, csatlakozz hozzánk! A PMI jelenleg több mint 120 000 taggal rendelkezik a világ több, mint 125 országában s több, projektvezetésben jártas világcéggel alakított ki szoros kapcsolatot. A szervezet nagy hangsúlyt helyez a módszertan folyamatos fejlesztésére, bővítésére és terjesztésére: az általunk kiadott könyvek, folyóiratok, kiadványok, valamint a konferenciák és tréningek segítségével a projektvezetési ismeretek könnyen elsajátíthatók és folyamatos bővíthetők.

Ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI számára!

1bigA PMI Budapest, Hungarian Chapter a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény, valamint az ezt kiegészítő kapcsolódó jogszabályok előírásai szerint 2006. óta közhasznú szervezetként működik. Ennek értelmében lehetősége van arra, hogy adója 1%-át felajánlja, ha a szövetségünk munkáját támogatni szeretné. A felajánlásokat a szövetség adószámának feltüntetésével, illetve a rendelkező nyilatkozat csatolásával teheti meg.

A projektmenedzser értékrendje és fontossága

valuesofpmiBizonyára nem ér váratlanul bennünket a kijelentés, miszerint a vállalati szférában a verseny napról napra egyre inkább fokozódik. Ez az égető versenyhelyzet egyre nehezebb döntések elé állítja a vállalatok vezetőit. Azoknál a cégeknél, amelyek életében a projektek csupán végeláthatatlan, teljesíthetetlen feladatok sorát jelentik, amelyek projektjei azon felül, hogy a kitűzött célokat nem érik el, gyakran veszteségesek is, megoldást jelenthet egy képzett projektmenedzser alkalmazása.

Hat dolog, amit minden új projektmenedzsernek tennie kellene

office 594132 960 720Egy új karrier kezdete nehéz a projektmenedzserek számára is, főleg akkor, ha nincs előképzettsége. A PM lehet, hogy kifizetődő és érdekes szakma, de a megfelelő projektmenedzser képzés nélkül az emberek nem lesznek felkészülve a nehéz feladatokra és döntésekre, melyek felmerülhetnek az adott munkahelyen. Amikor egy kezdő vág bele a projektmenedzsment munka világába, feletteseinek olyan feladatokat kellene rábízni, amelyek segítenek neki, hogy a jövőben hatékonyan kezelje a mindennapi feszült helyzeteket.

Társhírek

FŐVOSZ Projektmenedzsment Klub

Időpont: 2016. március 08. 15:00-17:00
Helyszín: Budapest, Gogol u.13.
Előadó: Károlyi László vezérigazgató/Legrand Magyarország Zrt.

Az Üzleti évszakok”(2013.) c. Magyar terméknagydíjas könyv angol fordításban is kiadásra került 2015-ben „Business Chameleon” címen, ami azóta felkerült az IPMA ajánlott irodalom listára is.

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután

Időpont: 2016.03.16. 17:00 - 19:00
Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 31.
Téma: Derrick és Harry nyomoznak: egy formabontó projektmenedzsment blog története
Előadók: Fejér Gábor, Tanács Lajos, blog alapítók

A projektmenedzsment legalább annyira szól emberekről, mint tervezésről, határidőkről, leszállítandókról. Mégis, a mai üzleti életben tabunak számít a projektekben dolgozók emberi, lelki oldalával foglalkozni: erőforrásként, termelő gépként kezeljük őket, pedig érző lények, akiknek mentális egészsége alapvetően befolyásolja projektjeink sikerét.

28. PM Műhely

Időpont: 2016. március 17. 16:00–18:00
Helyszín: BME HIT
Téma: A projektmenedzsment sikerét befolyásolni képes emberi játszmák

A Műhely Thoman Gusztávné Anikó bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja a projektek sikerét befolyásoló emberi játszmák elméletét, a játszmák kezelési módjainak, a hazai gyakorlat tapasztalatainak megismerését.

19. PM Fórum

Időpont: 2016. április 7.
Helyszín: Thermal Hotel Margitsziget

A PMI kutatási eredményei (PMI's Pulse of the Profession 2016 – „The High Cost of Low Performance”) azt mutatják, hogy a sikeres vállalatoknál/intézményeknél felismerték a projektmenedzsment stratégiai jelentőségét. A projektek sikeréhez a projektmenedzsment eszközök, módszerek ismerete mellett vezetési- és üzleti képességek, tapasztalatok szükségesek.

ECDL Világfórum

Időpont: 2016.05.26. 10.00 - 2016.05.27. 17.00
Helyszín: Kempinski Hotel Corvinus, Budapest

A hazai ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) program sikereinek elismeréseként, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közreműködésével idén Budapesten kerül megrendezésre az ECDL Alapítvány nemzetközi fóruma. A szakmai rendezvényre közel 150 országból érkeznek meghívottak, hogy megvitassák az idén 20 éves, szakmai szempontból két-három évenként frissülő ECDL program helyzetét és a jövőben várható kihívásokat, lehetőségeket.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Szinergia Kft.
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Horváth Kinga

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár