Hírlevelünk tartalmából:  

A hónap témái 

21. Körkapcsolás  

pmsz logóA 21. Körkapcsoláson kiemelkedő régiós startupok prezentálnak. Fejlesztési módszertanukat bemutató előadásaik és a résztvevő nagyvállalatok (OTP Mobil, Mysis, Mastercard) reflexiói alkotják a teljes összképet formáló köröket. A programot a startup ökoszisztéma elismert szakértői jelenlétével megrendezett kerekasztalbeszélgetés-vitaindító zárja.

A rendezvényen, mely a startup világ kiemeledő szegmensére, a FinTech cégekre fókuszál, a hazai és régiós ökoszisztéma kiemelkedő startupjai és a további főszereplők, a kormányzati és civil szféra mellett a nagyvállalatok képviselői is megszólalnak.

Tekintse meg a Körkapcsolás programját!

A délutáni programban helyet kapott Körkapcsolás konferencia a PMSZ és a PMI tagoknak számára ingyen látogatható. A délután folyamán lehetőség van a helyszíni kiálltások és a Körkapcsolástól független prezentációk megtekintésére is. A helyszíni regisztráció 13:30-tól veszi kezdetét.

A PMSZ és PMI tagoknak lehetősége van a délelőtti programon is részt venni. Ez a programrész azonban számukra díjköteles.


A 21. Körkapcsolás rendezvény díja, tudnivalók:

  • A 21. Körkapcsolás rendezvény programján való részvétel díja: 15.000,- Ft (Tizenötezer forint - ÁFA mentes).
  • A délelőtti FinTech&Sales programon, valamint a TechShow délelőtti programján való részvételi díj és az ebéd díja CSAK A PMSZ ÉS A PMI TAGJAINAK 10 000,- Ft (Tízezer forint - ÁFA mentes).
  • A PMSZ és a PMI Budapest, Magyar Tagozat jelenlegi és új belépő tagjai számára a részvétel a Körkapcsoláson (délutáni program) DÍJTALAN, de regisztrációhoz kötött!
  • Együttműködő partnereink, a FŐVOSZ, a HTE tagjai számára a részvételi díjból 10% kedvezményt nyújtunk.
  • A rendezvényen való részvételért 4,25 PDU pont igazolható.

A program és a regisztráció az alábbi aloldalon érhető el:
http://www.pmsz.hu/pmsz/rendezvenyek/21-korkapcsolas-startup-projektek-menedzsmentje-gyakorlatban

A TechShow-ról az alábbi linken tájékozódhat:
http://techshow.mmklaszter.com/

<< vissza a tartalomjegyzékhez


PMSZ/PMI információk 

Ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át! 

A PMSZ és a PMI Budapest, Magyarországi Tagozata a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény, valamint az ezt kiegészítő kapcsolódó jogszabályok előírásai szerint 2006. évtől közhasznú szervezetként működik.
A fentiek értelmében lehetőség van arra, hogy mindazon személyek, akik a szövetségünk munkáját támogatni szeretnék, adójuk 1%-át felajánlhassák. Az adó 1% felajánlásokat a szövetség adószámának feltüntetésével tehetik meg.
Ezúttal is köszönetet mondunk mindazoknak, akik korábban már tettek hasonló felajánlást!

PMI rendelkező nyilatkozat

PMSZ rendelkező nyilatkozat

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvények 

PMPub 28th May 2014 

Időpont: 2014. május 28. 17:00
Helyszín:
Víghajós John Bull Pub (1118 Budapest, Budaörsi út 7.)

Who should attend?
We encourage expat Project Managers working in Hungary and local, English-speaking PMs to join this event. The event is a good opportunity for English-speaking project managers to share their experience, local practices and to develop their PM skills. We also appreciate if you forward it to English-speaking project managers within your network.

pmpub

What is the purpose of this event?
The main purpose is to network with each other and with the members of the board of PMI Budapest. Also, we would like to hear about your PM life in Hungary and your ideas for an international project management conference in 2014! We will also share our experience with you regarding the international PM conference we have organised in November 2013. Last but not least, we are interested in your ideas regarding English speaking activities or events that PMI Budapest should organise for you in the future!

If interested, please register here.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ Építési Tagozata és az MTÉP 7. Eljárások - Infokommunikáció fókuszterülete  

Téma: Látszóbeton, mi kell a jó végeredményhez
Előadó: Asztalos István
műszaki vezető
Időpont:
2014. június 4. 16:30
Helyszín:
Budapest Hévízi út 3/a

További információk és jelentkezés:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - június 

csészeTéma: Projektek keretrendszere és minőségbiztosítása multinacionális nagyvállalati környezetben
Előadók: Juszt Péter
, IPMA C, Program Manager, Ericsson
 Iványi Antal, IPMA B, Program Manager, Ericsson
Időpont
:
2014. június 18. szerda, 17:00-19:00
Helyszín:
 KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 99.

Milyen folyamatok mentén tud egy 110.000 dolgozót foglalkoztató multinacionális cég működni, aminek dolgozóinak 80%-a projekteken dolgozik a világ 180 országában? Előadás során bemutatjuk az E/// világát, a PROPS keretrendszer alapjait és az erre épülő integrált projektirányítási rendszert. Ezen felül kitérünk a projektek minőségét biztosító tényezőkre: PM-ek minősítési lépcsőire és a folyamatba beépített ellenőrző-lista alapú projekt-auditokra.

PMI és PMSZ tagoknak a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információk:
http://www.pmsz.hu/pmsz/rendezvenyek/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-4

PMI és PMSZ tagoknak a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Visszhang  

PM Szakmai teadélután április és PMSZ Közgyűlés 

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség éves közgyűlését 2014. április 16-án tartotta. A közgyűlésen egyhangúan elfogadásra került a 2013. évi mérlegbeszámoló, eredménykimutatás, a Számvizsgáló Bizottság beszámolója, a 2013. évi közhasznúsági jelentés és a tervezett 2014. évi tevékenység.
Közvetlenül a közgyűlés után a PMSZ és VTMSZ közös klubnapot tartott. A szakmai teadélutánon a vezetési tanácsadó és a projektvezető tevékenységében felmerülő kérdéseket vitatták meg a résztvevők.

teadu1

teadu2

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A beruházások korszerű informatikai támogatásának lehetőségei konferencia 

A PMSZ Építési Tagozat Beruházások korszerű informatikai támogatásának lehetőségei, különös tekintettel az Intelligens Épület Modell, a BIM alkalmazására c. konferenciája a témában meghatározó hazai szervezetek összefogásával 2014. május 7-én került megrendezésre az ÉMI Tudásközpont - Szentendre Ipari Parknál.
A programot Horváth György (Óbuda-Újlak Zrt.) vezette be és moderálta. Seidl Tibor (CadStudió) a BIM-ről általánosságban tartotta előadását, melyet Horváth Attila (BME oktató; Zagorácz Márk előadásában) és Dr. Dalmy Dénes (MMK Tartószerkezeti Tagozat elnök) prezentációja követett.
A szünet után Zagorácz Márk (oktató, PTE PMMIK) arról tájékozatta a jelenlévőket, hogyan Pécsen már folyik a BIM okatatása. Polgár László (tevező-tanácsadó) a Debreceni Nagyerdei Labdarugó Stadion tervezésérének részleteiről számolt be. Az előadást kiegészítette Kocsis Tamás (SZIE Ybl Műszaki kar, egyetemi mérnök) előadása is, amelyben bemutatta, hogyan szimulálták az építést, az alkalmazott szoftvert és módszereket, amely a kivitelezés munkaszervezésnek az alapjául szolgált.
A záró előadást Jánky Zoltán (Opinion Leaders Kft., BIM szakértő) tartotta, aki ismertette a gyakorlatában már több éve alkalmazott lehetőségeket, módszereket, amelyek a BIM felhasználásával a beruházási folyamatok hatékony támogatást teszik lehetővé.

A konferenciával egy időben lehetőség nyílt a résztvevőknek megismerkedni a 3D-s nyomtatással is Bazsali Gábor (okl. építészmérnök) bemutatásában. A Polgár László által tervezett előregyártott szerkezetek kinyomtatását élőben szemléhették a résztvevők.

Külön köszönet illeti a rendezvény szponzorait, az Óbuda-Újlak Zrt.-t, a Graphisoftot, a Sika hungária Kft.-t, a az Opinion Leaders Kft.-t és a Slim-Bim kft.-t, akik bemutatóikkal kiegészítették a konferenciát.

A konferenciához csatlakozva az Ylb Miklós Műszaki építész hallgató anyagából álló kiállatás is megtekinthető volt, amelyet Erdei Mária docens rendezett.

Az előadások anyagai letölthetők ide kattintva.

pmszetkonferencia

pmszetkonferencia2

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ 

A „Vezetéstudomány" a PMBOK Guide magyar kiadásáról - Sebestyén Zoltán cikke 

A projektmenedzsment újabb mérföldköve címmel jelent meg érdekes recenzió a PMBOK Guide 5. kiadás magyar fordításáról dr. Sebestyén Zoltán tollából a „Vezetéstudomány" folyóirat idei negyedik számában. A szerző röviden áttekinti a PMBOK Guide történetét és összefoglalja az előző kiadáshoz viszonyított főbb változásokat.

pmbok-5Egyebek mellett kiemeli, hogy a jelenlegi magyar fordítás igen gyorsan, az eredeti angol nyelvű kiadás évében jelent meg, köszönhetően annak, hogy az alkalmazott internetes, iteratív, konszenzust kereső munkamódszer már nem volt újdonság a közreműködő önkéntesek számára, akik közül sokan részt vettek a PMI Budapest, Magyar Tagozat korábbi hasonló projektjeiben is.

A munka során a magyar nyelvű terminológia továbbra is központi kérdés maradt, részben amiatt is, mert az angol nyelvű eredetiben is sok kifejezés változott. A „Projektmenedzsment útmutató (PMBOK Guide)" címmel az Akadémiai Kiadó gondozásában tavaly megjelent kötet lehetőséget teremt a téma hazai oktatói, kutatói, szakemberei és a gyakorló projektmenedzserek számára a témában történő közös gondolkodásra és elmélyülésre.

Bővebben: Vezetéstudomány (ISSN: 0133-0179) XLV:(4) pp. 86-87. (2014).

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Project Portfolio Management - The New Paradigm Managing a Successful PMO in 2014 Economy 

Érdeklik az új trendek a projektmenedzsment világában? Ha igen, szeretnénk figyelmébe ajánlani a 2014. május 29-től 30-áig a horvátországi Zágrábban megrendezésre kerülő workshopot, melynek témája, a projektportfolió-menedzsment az ESI International és a PMI 2014-es trend toplistáján az előkelő második helyen szerepel!
Túl sok projektet futtat egy időben, de nincs rá elég embere? Ez az esemény segít a lehetőségek megismerésében, a projektek és emberek esetében felmerülő prioritási és erőforrás-elrendezési problémák megoldásában. A program a PMO-k számra, de még a programok és projektek vezetéséért felelős személyeknek is tartogat újdongásokat! ppmo-764X430Megtudhatja például, hogyan lehetséges a portfoliók stratégiai menedzselése.
A workshop vezetője John Pelham, 25 éves projekt- és programmenedzsment tapasztalattal rendelkező PMP minősítésű szakértő, akinek munkássága a következő területeket fedi le: telekommunikáció, IT- és kormányzati-szektor, kereskedelmi, banki, és ipari szektorok és még sok más terület.

A program:
1. nap - „Csak a legjobbak" - az új paradigma
• bevezetés
• néhány gyakorlat áttekintése a legjobbak közül
• saját portfólió megtervezése
• Portfólió Menedzselés Professzionális Hitelesítése

2. nap - a sikeres Portfólió Menedzselés kivitelezése - a stratégiai PMO
• különböző PMO-modellek áttekintése
• a stratégiai PMO
• ezek összhatása
• összegzés, kérdések és válaszok, bizonyítványok kiosztása

Az esemény a modern négy csillagos horvátországi Antunovic Zágráb Hotel és Kongresszusi Központban kerül megrendezésre. A szállás a PMI-tagok szállása ingyenes.

További információkért kattintson ide.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Elnökségi ülések 

A következő elnökségi ülések időpontjáról az alábbi email címeken érdeklődhet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Felhívjuk a figyelmet, hogy az elnökségi üléseink nyitottak, minden tagot szívesen látunk.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Aktuális képzési programok  

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://pmi.hu/index.php/kepzesek-minositesek/aktualis-kepzesi-programok

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Szervezeti tagjaink, szponzorok 

Szponzorok 1 0

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

  • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
  • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
  • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink, tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága 
Felelős szerkesztő: Rusz Ágnes
Szerkesztőbizottság: Vereczkei Brigitta, PMP, Kővári Zoltán
A Visszhang tartalmáért köszönet illeti: Csényi Sándort

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár