Hírlevelünk tartalmából:  

 

A hónap témái 

Könyvajánló: PMBOK® Guide - A projektvezetők alapkönyve 

  pmbok5A könyv eredeti angolnyelvű változata, az „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide)" az ezt megelőző kiadásokkal együtt több mint harminc éve a projektmenedzsment szakma vezető kézikönyve, munkaeszköze, és olyan alapvető forrásmű, amely nem hiányozhat egyetlen projektvezető könyvespolcáról sem. A könyv ötödik kiadása - amelynek fordítása a jelenlegi magyar kiadás - könnyen érthető és megvalósítható formában mutatja be a legújabb eredményeket, ezzel folytatva a projektmenedzsment-kiválóságra törekvés hagyományát. A Project Management Institute (PMI®) önkéntesei 1983-ban fogtak össze először annak érdekében, hogy összefoglalják a projektmenedzsment ismeretanyagának lényegét. Ma már a PMBOK® Guide a projektmenedzsment világszerte elismert útmutatója és a szakma számára elérhető egyik legjobb és legsokoldalúbb forrásmunka. Napjainkban - a különböző fordításokat is figyelembe véve - több mint négymillió példánya forog közkézen. Alapmű többek között a PMP® (Project Management Professional) nemzetközi minősítés megszerzéséhez is.

A PMBOK® Guide ötödik kiadása a projektvezetés összes lényeges aspektusát lefedi. A részletesen ismertetett 47 menedzsment folyamat öt folyamatcsoportba sorolható (kezdeményezés, tervezés, végrehajtás, követés/felügyelet, zárás) és egyben tíz projektmenedzsment tudásterülethez tartozik. A bemutatott tudásterületek a következő témákra koncentrálnak: integráció, terjedelem, ütemezés, költség, minőség, emberi erőforrás, kommunikáció, kockázat, beszerzés és projektérintettek. A szakkifejezések jobb megértését az eredeti angol nyelvű terminológia feltüntetése mellett részletes glosszárium segíti.

A PMBOK® Guide ötödik kiadásának magyar változata a PMI Magyar Tagozat önkéntes közösségének közreműködésével készült, hogy a hiánycikké vált sikeres magyar nyelvű harmadik kiadást a legkorszerűbb tudásanyaggal, az ötödik kiadással váltsuk fel. A fordítás célja volt az is, hogy újabb lépést tegyünk a magyar projektmenedzsment szakmai nyelvének fejlesztése és a fogalomkészlet azonos értelmezése felé.

További részletek a könyvről, kedvezményes megrendelés >>

<< vissza a tartalomjegyzékhez


PMSZ/PMI információk 

A 2014-es PMSZ tagság megújítása - nyereményjáték 

A PMSZ Egyéni és Szervezeti tagsága naptári évre szól. A megújítására 2014. február 20-ig van lehetőség. 

A PMSZ elnöksége hosszas mérlegelés után döntött a 2014-re fizetendő tagdíjról. Mivel a szervezet kiadásai, színvonalában és méreteiben növekvő rendezvényeinkre fordított költségeink az elmúlt időszakban emelkedtek, a PMSZ elnöksége a 2013. november 6-i elnökségi ülésen úgy határozott, hogy a 2014-re fizetendő egyéni tagdíj összege 13 000 Ft. (A nyugdíjasok és a nappali tagozatos diákok számára a tagdíj változatlanul 3000 Ft.) Azonban a tagsági díjat február 20-ig befizetők esetében kedvezményesen a régi árszabás szerinti 10 000 Ft-os tagsági díj marad érvényben!

Felhívjuk továbbá tagjaink figyelmét a tagság megújításával kapcsolatos nyereményjátékunkra. Egy lájk és egy helyes válasz egy éves ingyenes PMSZ tagságot vagy egy új PMBOK® Guide-ot ér! Új tagjaink között ingyenes tagságot, megújítóink közt pedig PMBOK® Guide szakkönyvet sorsolunk ki! A játék február 7. péntek éjfélig tart.
A további részletekért kattintson az alábbi linkre:
http://www.pmsz.hu/pmsz/tagsagi-nyeremenyjatek

Nyereményjáték: https://www.facebook.com/MagyarPMSZ

Kérjük, hogy tagdíjbefizetését a PMSZ Raiffesien Banknál vezetett, 12010659-00141846-00100007 számú számlájára teljesítse.

A banki átutalásnál ne felejtse el a megjegyzés mezőbe írni, hogy "PMSZ tagdíj 2014", valamint az azonosítás érdekében kérjük a saját nevét is tüntesse fel. Amennyiben a tagsági díjról számlát kér, a számlázási cím és a postázási cím megadásával jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

Felhívjuk a tagság figyelmét továbbá a szolgáltatások és a céges delegáció szempontjából előnyös szervezeti tagságra is. Szervezeti taggá három kategóriában válhatnak a cégek, melyek meghatározzák a delegálható tagok számát (4-6-10 fő). A tagság előnyeiről, a szolgáltatásokról az alábbi linkeken tájékozódhat.
Érdeklődjön a szervezeti tagsággal kapcsolatos kedvezményekről, egyedi ajánlatért forduljon hozzánk bizalommal!

http://www.pmsz.hu/pmsz/tagsag-feltetelei

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Lezárult a PMSZ logócsalád pályázat - szakmai zsűritag is segít bennünket az értékelésben 

pmsz

Január 31-én pénteken lezárult a PMSZ logópályázata. Az értékelésben egy szakmai zsűritag, Vargha Balázs, a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) oktatója is segít bennünket.
A PMSZ jelenlegi grafikus azonosítójának megújítására kiírt pályázat célja nem kizárólag a PMSZ logójának megújítása, hanem egy legalább 3 tagból álló új logócsalád kialakítása volt.
Pályáztak lelkes amatőrök és profi grafikusok is, hogy logójukkal új arculatot adjanak szervezetünknek. Facebook oldalunkon mindenki jelezheti lájkkal vagy kommenttel, melyik a számára legkedvesebb logóterv. Köszönjük közreműködésüket!

A pályázat győztese
• 75.000.- Ft pénzjutalomban részesül, továbbá
• nevét (illetve saját logóját) a PMSZ megjeleníti valamennyi 2014-es rendezvény plakátján, illetve honlapján (www.pmsz.hu), ezáltal biztosítva kiemelkedő megjelenési lehetőséget a győztes Pályázó számára.

 << vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvények 

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - február 

csészeIdőpont: 2014. február 26. szerda, 17:00-19:00
Helyszín:
 KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 99.
Téma: Projekt portfolio menedzsment bevezetése egy IT szolgáltató központnál - kihívások, sikerek, kudarcok
Előadó: Balogh László, Strategic Project Management, Head of Center of Excellence

PMI és PMSZ tagoknak a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
http://www.pmsz.hu/pmsz/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-jelentkezesi-lap

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMPub 

JPB-photo-003Id őp ont: 2014. február 13. csütörtök, 16:30
Helyszín:
Víghajós John Bull Pub, 1118 Budapest, Budaörsi út 7.

Who should attend?
We encourage expat Project Managers working in Hungary and local, English-speaking PMs to join this event.
The event is a good opportunity for English-speaking project managers to share their experience, local practices and to develop their PM skills.
We also appreciate if you forward it to English-speaking project managers within your network.

What is the purpose of this event?
The main purpose is to network with each other and with the members of the board of PMI Budapest. Also, we would like to hear about your PM life in Hungary and your ideas for an international project management conference in 2014! We will also share our experience with you regarding the international PM conference we have organised in November 2013.
Last but not least, we are interested in your ideas regarding English speaking activities or events that PMI Budapest should organise for you in the future!

http://pmi.hu/index.php/13-rendezvenyek/464-pmpub-13th-february-2014

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ Építési Tagozata és az MTÉP 7. Eljárások - Infokommunikáció fókuszterülete: Projektvezetés a szervezetekben, Dr. Görög Mihály könyvéről 

Időpont: 2014. február 5. szerda, 18:00
Helyszín: Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt. földszinti tanácsterme, 1033 Budapest, Hévízi út 3/a
Téma: Könyvbemutató:
Dr. Görög Mihály Projektvezetés a szervezetekben - Panem Kiadó;
A strategic-oriented Implementation of Projects - PMI kiadás
Előadó:
Ulicsák Béla, Műszaki Igazgató BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft.; Dr Görög Mihály, Fejlesztési rektorhelyettes, BCE; Kálmán Péter, Vezérigazgató, Óbuda-Újlak

A könyvekről Dr. Habil Görög Mihály (tanszékvezető, CORVINUS Egyetem, Fejlesztési rektor-helyettes, Stratégia és projektmenedzsment) kötetlen beszélgetést tart 19:30-kor, melyet sajtótájékoztató követ.

A könyv PMSZ tagok számára 30%-os kedvezménnyel lesz megvásárolható a helyszínen, 17:00 és 18:00 óra között.

A klubnapon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A tudásmenedzsment szerepe a projektmenedzsmentben: 18. PM Műhely 

Id őp ont: 2013. február 20. csütörtök, 16:00-18:00
Helyszín:
BME HIT Inforparkbeli (1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme
Téma:
A tudásmenedzsment szerepe a projektmenedzsmentben
Előadó:
Németh Gergely, (CoVa) vezető tanácsadó

A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető. Az előkészítő blog a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon olvasható.

További információ és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

<< vissza a tartalomjegyzékhez 

FŐVOSZ Projektmenedzsment Klub 

Időpont: 2014. február 25. kedd, 15:00
Helyszín:
Betonút Szolgáltató és Építő Zrt. Székház melletti (baloldali) 1133 Budapest, Gogol u. 13. alatti irodalépület: I. em. 120-as terem
Téma
: Előadás a PMO-k szolgáltatásainak felméréséről, értékeléséről: a módszertan PMI alapú, így érdekes beszélgetést lehet majd tartani a megközelítésről és a tapasztalatokról, összevetve az IPMA szemlélettel
Előadó: Csanádi Péter, Bubik Szabolcs

További információk és jelentkezés: fovosz(kukac)fovosz.hu.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Visszhang  

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - január 

 A Magyar Projektmenedzser Szövetség évnyitó Szakmai teadélutánját január 22-én tartotta. Hajas Tamás mérnök, üzletfejlesztési menedzser a PD-TEAM Mérnöki Iroda Kft.-től a villamosenergia fogyasztás kontrolját mutatta be. Előadásában a villamos fogyasztási adatok információvá válását követhettük nyomon. Gyakorlati példákkal alátámasztott, prezentációja cégcsoporti tevékenységben elemezte az energiahatékonyság növelését "smart" méréssel, valamint felvázolta annak lehetőségét, hogyan lehet villamos fogyasztást csökkenteni beruházás nélkül.

pmsztea1

pmsztea2

 

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 PMSZ Építési Tagozat, MTÉP 7. Eljárások - Infokommunikáció fókuszterülete: Dubai építész szemmel 

  A Projektmenedzsment Szövetség Építési Tagozata idei első rendezvényén Horváth György, a tagozat vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Csényi Sándor "Dubai építész szemmel" címmel tartott előadást, mely személyes benyomásainak összegzése volt. A megjelent érdeklődők aktív közreműködésével a szakmai összejövetel baráti légkörben zajlott.

pmszet1

pmszet2

 << vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ 

PM trendek 2014 

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Könyvajánló: Görög Mihály - Projektvezetés a szervezetekben 

projektvezetes web2A projektek különböző szervezetekben betöltött meghatározó szerepe mára egyértelműen elfogadottá vált mind a szervezeti vezetők, mind a kutatók körében. A szervezetek működésének eredményességét jelentős mértékben a szükséges változásokat megvalósító projektek sikeres teljesítése alapozza meg. A projektek számának növekedésével azonban együtt nőtt a sikertelenül végződő projektek aránya is.

A könyv célja és szakmai logikai felépítése
A könyv a projektvezetés három alapvető nézőpontját vette figyelembe, jelesül:
• a projekt mint folyamat,
• a projekt mint szervezet,
• a projekt mint a stratégia építőeleme.

Ezért elengedhetetlen a fenti nézőpontokat magába foglaló megközelítésmód alkalmazása a projektvezetésben.

A könyv alapvető célkitűzése, hogy hozzájáruljon ahhoz a kettős elváráshoz, hogy a projektvezető képes legyen eldönteni, melyik projektvezetési eszköz alkalmazása célszerű, illetve az, hogy a projektvezetők eldöntsék azt, hogy egy adott projektkontextusban egy adott projektvezetési feladat megoldásához rendelkezésre álló eszközök közül melyiket célszerű alkalmazniuk.

A könyv hat részre tagozódik, de ezek összesen huszonhat fejezetet foglalnak magukban, amelyek bemutatják az egyes nézőpontok követelményeinek megfelelő ismeretköröket, de egymástól nem szükségszerűen külön elhatárolva azokat.
Az első rész bemutatja a projektek szervezetekben betöltött szerepét.
A második rész középpontjában az olyan projektvezetési eszközök bemutatása áll, amelyek egyrészt általánosan alkalmazhatók, másrészt pedig egy adott projektvezetési feladat megoldásához általában több is rendelkezésre áll belőlük.
A könyv negyedik része azt az elméleti-módszertani keretrendszert mutatja be, amely lehetőséget biztosít a projektvezetőknek, hogy egy adott projektvezetési feladat megoldásához a tágabb értelemben vett projektkontextushoz leginkább illeszkedő projektvezetési eszközt alkalmazzák.
Az ötödik rész a szervezeti szintű projektvezetési kérdéskörök színtere.
A könyv utolsó része, a hatodik a projektalapú szervezetek specifikusan rájuk jellemző projektvezetési eszközöket mutatja be.

Ajánljuk a könyvet minden kezdő vagy haladó szinten levő projektvezetőnek.

Ulicsák Béla, műszaki igazgató
BRIT-TECH Üzleti Tanácsadó Kft.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Az ISO 21500:2012 Projektvezetés útmutató című nemzetközi szabvány magyar nyelvű kiadásának támogatása 

Az MSZT/MB 258 Projektvezetés, program- és projektállomány-irányítás nemzeti szabványosító műszaki bizottság javaslatára az MSZT magyar nemzeti szabványként bevezeti az ISO 21500:2012 jelzetű szabványt és elkészíti annak magyar nyelvű változatát. Támogatók vállalják, hogy a szabvány használatában érdekelt szervezetek és intézmények bevonásával a szabvány elkészítéséhez a pénzügyi fedezetet biztosítják, egyben tudomásul veszik, hogy az MSZT a munkát csak akkor kezdi el, amennyiben a magyar nyelvű kiadás elkészítésének fedezete - legalább 1.000.000 Ft - az MSZT számláján (ígéretként) teljes egészében rendelkezésre áll.

Az egyes támogatók által befizetendő támogatás minimális összege 20.000 Ft. Minden befizetett 20.000 Ft után a Támogató jogosulttá válik az MSZ ISO 21500 egy-egy példányát az MSZT-től átvenni.

Ehhez kb. 50 példányra kell a támogatási szerződéseket begyűjteni. Fizetni csak a szabvány megjelenésekor kell!
Így a támogató kedvezményes áron juthat hozzá a szabvány angol és magyar nyelven történő kiadásához. (A szabvány bolti ára kb. 45 000 Ft lesz.)

Kérjük, (a példányszám megadásával) kitöltött támogatási szerződést az alábbi címre megküldeni szíveskedjenek:
Magyar Szabványügyi Testület
Beck Lajos műszaki bizottsági titkár
1082. Budapest, Horváth Mihály tér 1.
címre megküldeni szíveskedjenek.

A támogatási megállapodás letöltése.

Kapcsolattartó: Beck Lajos, szabványosító menedzser, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A szabvány magyar nyelvű bevezetése jelentősen hozzájárulhat a projektmenedzsment hazai elismertetéséhez.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMI® Global Congress 2014-EMEA 

Időpont: 5-7 May 2014
Helyszín: Dubai World Trade Center

Join hundreds of professionals in project management from across the globe, representing all industries and levels of experience, for this premier knowledge and networking event. For more than 10 years, you have looked to PMI's Global Congress for the most innovative and effective continuing education pertinent to the project, program and portfolio management profession, and this year promises more of what you value. Come and join the Project Management Institute in modern and exotic Dubai.

http://www.pmi.org/Professional-Development/Congress-PMI-Global-Congresses/EMEA-20
14.aspx 

banner-PMI-emea2014 

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Optional Conference 2014: Agile management, not just for managers 

optionalAz üzleti igényekre reagálva az IIR Magyarország a Sprint Consulting-gal közösen egy első nagyszabású nemzetközi agilis menedzsment konferenciát rendez 2014. árpilis 8-9-én.

A konferencia célja egy olyan fórum biztosítása, ahol lehetőség nyílik a cégek tapasztalatcseréjére, az új trendek és nyugati példák megismerésére, illetve megtudhatják a start-up cégek sikereinek kulcsát.

A konferencia részvételi díjából a PMI Budapest, Magyar Tagozat tagjai 10% kedvezményt kapnak!

Fókuszban:

 • Agilis kontra klasszikus projektszemlélet
 • Agilis projektszemlélet implementálása
 • Az agilis erőforrás-menedzsment
 • Visszacsatolások optimális kiépítése
 • Ügyfélelégedettség - ügyfélaktivitás
 • Agilis szerződéskötés menete
 • Az agilis projektszemlélet megvalósítása nemzetközi projekteknél
 • Az agilis projektszemlélet és a waterfall összeegyeztethetősége
 • Scrum / Kanban / XP
 • Radical Management

Amennyiben a fenti témakörökhöz kapcsolódva a jelzett területek bármelyikéről előadást szeretne tartani, kérjük, látogassa meg a konferencia honlapját és töltse ki a call for paper form-ot legkésőbb február 14-ig. 

www.optionalconference.org

 << vissza a tartalomjegyzékhez


IPMA World Congress 2014 

ipma header

September 29-30 and October 1, 2014
World Trade Center, Rotterdam Netherlands

The 28th edition of the IPMA World Congress will be held from September 29th to October 1st in the City of Rotterdam, The Netherlands under the main theme: "Innovation through Dialogue".
Over 120 speakers in three days filled with the latest experiences and insight about Innovating the world through dialogue. Dialogue within projects, dialogue between projects (portfolio's), dialogue over time (programs) and dialogue outside projects, with project-owners, users and stakeholders. And ofcourse the dialogue between the business and academic world.

http://www.ipma2014.com/

  << vissza a tartalomjegyzékhez


Elnökségi ülések 

A PMSZ legutóbbi elnökségi ülését 2014. január 15-én tartotta. A PMI Budapest, Magyar Tagozat legutóbbi elnökségi ülését 2014. január 13-án tartotta.

A következő elnökségi ülések időpontjáról az alábbi email címeken érdeklődhet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Felhívjuk a figyelmet, hogy az elnökségi üléseink nyitottak, minden tagot szívesen látunk.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Aktuális képzési programok  

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://pmi.hu/index.php/kepzesek-minositesek/aktualis-kepzesi-programok

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Szervezeti tagjaink, szponzorok 

szponzorok 2

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

 • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
 • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
 • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink, tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

 • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
 • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága 
Felelős szerkesztő: Rusz Ágnes
Szerkesztőbizottság: Vereczkei Brigitta, PMP, Kővári Zoltán
A Visszhang tartalmáért köszönet illeti: Csényi Sándort

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár