Hírlevelünk tartalmából:  

Üzenetünk
 

Projektmenedzsment eseményekkel, történésekkel teli ősz

Sok témát ad mostani Hírlevelünknek a zajló projektmenedzsment élet. A szeptemberben megismert nagysikerű szakdolgozat/diplomamunka pályázat eredményein túl érdemes megismerni a részleteket is. Hazánktól egy hosszabb autóútnyira, Horvátországban került megrendezésre a 27. IPMA világkongresszus szeptember és október fordulóján, első kézből egy gyors friss beszámoló következik, hol tart a világ. Ez lesz a témája a következő teadélutánnak is november 13-án, ahol mindezt meg is lehet beszélni a részvevőkkel és az el nem jutókkal.
Még nem tudunk beszámolni az eredményről, de október 7-én zárult az Év projektmenedzsere Díj pályázat, folyik az értékelés, november 6-án sajtótájékoztatón jelenti be a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla a várva várt győztest. Mivel november 7-én nemzetközi konferencia kerül megrendezésre Budapesten, a szokásos őszi Körkapcsolás 20., kerek évfordulóján most október 17-én, egy egész napos összejövetelen találkozhatunk.
A 10 éves PMI Budapest a projektmenedzsment világnapját neves nemzetközi előadókkal, a legaktuálisabb PM témákkal köszönti első nemzetközi konferenciáján, november első csütörtökjén. Folyik a végső ellenőrzése és elfogadása a PMBOK Guide 5 magyar kiadásának, ami rövidesen nyomdába kerül, s várhatóan november végére már kezünkbe is foghatjuk a hiánypótló könyvet.
Hogy tényleg nagyüzem van, mutatja, hogy ezeken a nagy rendezvényeken túl zajlanak a PMSZ Építési tagozata szervezésben a látogatások az épülő, készülő létesítményekben és novemberben PM Műhely is lesz.
A részletekről most is a PM Hírlevélből értesülhet. Jó olvasást kívánunk, várjuk Önöket rendezvényeinken!

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A hónap témái 

Art of Projects PMI Budapest Conference 

10év pmiTíz éve alakult a PMI (Project Management Institute) hazai tagszervezete. A PMI Budapest, Magyar Tagozat nemzetközi konferencia megrendezésével, a magyarországi projektmendzsment társadalommal együtt köszönti az évfordulót, mely alkalom egyben a nemzetközi projektmenedzsment világnap hazai központi eseménye is lesz. Itt kerül bemutatásra továbbá a PMBOK 5th Edition, a projektmenedzsment szakma alapkönyvének magyar nyelvű kiadása is.

A konferencia programjában neves külföldi előadók a projektmenedzsment világ legújabb módszereit, gondolatait mutatják be, elősegítve ezzel a PM területén az innovatív, nyitott gondolkodás továbbfejlődését, inspirálva a hazai projektmenedzsereket és konzultánsokat. A műhelymunkák során alkalom nyílik az újdonságok magyarországi megvalósulásáról való beszélgetésre, illetve a hazai helyzet nemzetközi tükörben való megméretésére is.

A konferencia programjában a PM azon területei kapnak helyet, melyekben az elmúlt években gyors ütemű fejlődés ment végbe, illetve melyek nemzetközi viszonylatban komoly érdeklődésre tartanak számot.

A konferncia időpontja: 2013. november 7. (csütörtök) 9.00-17.15.

A konferencia előadói a hazai korreferátumok mellett:

 • 2013 Pulse of the ProfessionTM : The High Cost of Low Performance
  by PMI Vice president: Zbigniew J. Traczyk
 • PMO and portfolio management előadás és workshop
  by Peter Taylor (Author, Speaker, Trainer and Consultant)
 • Agile Project Management előadás és workshop
  by Liam Dillon (PMP, PMI-ACP, PgMP)

A konferencia nyelve angol. A konferencia moderátora: Prof. Bőgel György (CEU University).

További információk és jelentkezés:www.pmi.hu/conference

<< vissza a tartalomjegyzékhez

20 Körkapcsolás: Aki kimarad, az lemarad?! Projekt-, Program- és Portfoliómenedzsment Alkalmazások  2013 

2003. nPMSZ natur kivagvaovember 19-én indult útjára a "Körkapcsolás" szakmai konferenciasorozat. Akkoriban a PMSZ rendezvényekért felelős alelnökeként kezdtem el szervezni a "kibővített" klubnapot. Magam sem tudtam, csak reméltem, hogy egy sorozat első állomásának szervezésébe fogunk. A Körkapcsolás név is arra utalt, hogy egy-egy szakmai témát körbejárva, más-más oldalról mutatjuk be annak különböző aspektusait, mint ahogy gyerekkorom legendás bajnoki labdarúgó-mérkőzésein is körbe-körbe járva informálták a hallgatóságot, tudósítottak egy-egy helyszínről.

Ez a sorozat érkezett el a 20. állomásához, amely témájában a legelsőhöz kapcsolódva újra a projektmenedzsmentet támogató eszközöket veszi górcső alá egy egész napos konferencián, és amely témát sikeresen tárgyaltunk a 2007-es őszi rendezvényünkön is a portfoliókezelés szemszögéből. Tehát megérett az idő, hogy újra megnézzük, a projekt-, program- és portfoliómenedzsment alkalmazások terén hol tart ma a szakma, hová helyeződtek a hangsúlyok, és lássunk olyan esettanulmányokat, amelyek megosztják az ezen eszközök bevezetése során szerzett tapasztalatokat.

Remélhetőleg a jubileumi Körkapcsolás méltó folytatása lesz a korábbiaknak, segíti a projektmenedzsment szakma iránt érdeklődő szakemberek tájékozódását, továbbá hagyományaihoz híven lehetőséget biztosít a kapcsolatok építésére is. Találkozzunk 2013. október 17-én 9:00 órakor az ExperiDance Rendezvényház és Konferencia Központban (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.) a 20 Körkapcsoláson!
Ne feledjék: „Aki kimarad, az lemarad?! - Projekt-, Program- és Portfoliómenedzsment Alkalmazások 2013."

Cserna József
elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség

A 20. Körkapcsolás rendezvény időpontja: 2013. október 17. csütörtök, 9-17:20.
További információk, részletes program és jelentkezés:
http://www.pmsz.hu/pmsz/rendezvenyek/20-korkapcsolas

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Aktuális rendezvények 

PM Szakmai teadélután - november 

Időpont: 2013. november 13. szerda, 17:00
Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 99.
Téma: Beszámoló az IPMA világkongresszusról
Előadó: Cserna József, elnök PMSZ

PMI és PMSZ tagoknak a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
http://www.pmsz.hu/pmsz/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-jelentkezesi-lap

Mindenkit szeretettel várunk!

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A Ferencváros új Labdarugó Stadion építési munkáinak megtekintése: PMSZ Építési Tagozat, MTÉP 7. Eljárások - Infokommunikáció fókuszterülete 

Időpont: 2013. november 12. kedd, 13:00
Helyszín: IX. kerület Budapest, Üllői út
Téma: A Ferencváros új Labdarugó Stadion építési munkáinak megtekintése
Előadók: Ambrus György, beruházási munkatárs, okl. építőmérnök, Miniszterelnökség Egyes Kiemelt Jelentőségű Budapesti Beruházásokért Felelős Kormánybiztos Titkársága; Bognár Csaba, projektigazgató, ÓBUDA-ÚJLAK Zrt.

Jelentkezni kizárólag a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, 2013. november 4-én 16 óráig. A jelentkezés befogadásáról értesítést küldünk a megadott e-mail címre!

További információk:
http://www.pmsz.hu/pmsz/rendezvenyek/pmsz-epitesi-tagozat-mtep-7-eljarasok-infokommunikacio-fokuszterulete-novemberi-kl

<< vissza a tartalomjegyzékhez

17. PM Műhely 

Időpont: 2013. november 21. csütörtök, 16:00
Helyszín: BME HIT Inforparkbeli (1117 Bp., Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme
Téma: Az NLP (National Language Processing) projektmenedzsmentbeli alkalmazása
Előadó: Mészáros Edina (NLP Intézet)

Az előkészítő blog olvasható a  http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.

További információk:
 http://www.pmsz.hu/pmsz/rendezvenyek/17-pm-muhely

<< vissza a tartalomjegyzékhez

ÉTE Építésmenedzsment és Technológia Konferencia 2013 

Időpont: 2013. november 22. péntek, 09:00
Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. I. em. 95-97.
Témák: Magasépítési technológiák és épületszerkezetek, Mély- és szerkezetépítési technológiák, Építésmenedzsment és építésszervezés, Építés oktatása

További információk:
http://www.eptud.org/node/1135

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Visszhang  

Az új debreceni Labdarugó Stadion építési munkáinak megtekintése: PMSZ Építési Tagozat, MTÉP 7. Eljárások - Infokommunikáció fókuszterülete 

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség Építési Tagozata és a MÉTP 7. Eljárások-Infokommunikáció fókuszterülete épületlátogatást szervezett a debreceni új Labdarúgó Stadion építési munkáinak megtekintésére. A szakmai édeklődők a délelőtt folyamán rövid városi sétán vettek részt. Rácz Zoltán építész vezetésével lehetőség volt a belváros historikus építészetének alapos megismerésére. Kora délután a HUNÉP Zrt. általános vezérigazgatója, Hegymegi István fogadta a látogatókat. A cég székházának tárgyalójában előadást tartott a stadion építésének előzményeiről és jelenlegi helyzetéről. Ezt követően a Hydrastat Kft. vezető statikus tervezője Dezső Zsigmond a létesitmény szerkezet tervezésének, statikai megoldásainak részleteit ismertette a hallgatósággal. A kitűnő prezentációk után Kamuti Géza termelési igazgató helyszíni vezetéssel és konzultációs lehetőséggel adott teljes körű tájékoztatót.

pmszet

 

pmszet5

 

pmszet8

További képek elérhetők: itt.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 Épületlátogatási program - CET: Építéstudományi Egyesület 

Az ÉTE Építéskivitelezési Szakosztálya az őszi időszak végére időzítette a CET Közraktárak Épületegyüttes megtekintését. Már az előzetes felmérés is óriási érdeklődést jelzett. A programon Dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor ÉTE elnök, a BFVK Zrt. vezérigazgatója tartott ismertetést. Vetített képes előadása a megnyitás előtt álló komplexum előzményeiről, jelenéről és a jövőbeni elképzelésekről szólt. A jól kihasznált konzultációs lehetőség után került sor az épületegyüttes bejárására. A befejező munkálatok fázisában is impozáns és egyedi projektlátványával gazdagodtak a résztvevők.

cet3

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Építéstudományi Egyesület, Építéskivitelezési Szakosztály: Projektmenedzser előadássorozat 37. és 38. előadása  

Az ÉTE-Építéskivitelezési Szakosztálya és a PMSZ-Építési Tagozata Projektmenedzser előadássorozatának 37-38. rendezvénye ezúttal a "tudásközpont" és az "egyén szerepe a projektvezetésében" témaköröket dolgozta fel. Dr. Matolcsy Károly az ÉMI Tudományos Igazgatója ismertette a Szentendrei ÉMI Építőipari Tudásközpont projekt létrejöttét. Dr. Bozsár Gabriella "Az egyén helye és szerepe a projektek vezetésében" címmel tartott előadást. Prezentációjában a mérnök, projektmenedzser, tanácsadó, tréner tapasztalatai összegződtek.

te

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Projektmenedzsment világ 

Az év projektmenedzsment szakdolgozata pályázatról 

A múlt havi eredményhirdetés után további adatokkal, részletekkel szeretnénk visszatérni erre a jól sikerült, új kezdeményezésre, sőt, a győzteseket is megszólaltatva ezután is napirenden kívánjuk tartani a témát.

Több intézményben, sokféle formában és egyre bővülő körben, hol külön tárgyként, hol speciális kollégiumként vagy akár valamilyen tantárgy részeként folyik a projektmenedzsment vagy annak elemeinek oktatása. Régi törekvése a hazai projektmenedzsment életnek, hogy összegyűjtse, láthatóvá tegye, elérje a projektmenedzsmentet oktatókat, tanulókat. Hiszen az erősen gyakorlatra épülő diszciplína praxisának beépülése az egyetemi kurzusokba hasznos lehetne a képzés jövője szempontjából, másrészt az együttműködésből, az információ megosztás elterjedésével megszülető elméleti eredmények termékenyítően hathatnak a gyakorlatra. Ez a szinergia sokat ad szakmánk fejlődéséhez más országokban, jó lenne itthon is pezsdítővé tenni ezt az egymásra hatást.

Az egymás keresésének volt már részeredménye: előadások, közös projektpróbálkozások, együttműködési megállapodások, konferencia szekciók, de talán ez a pályázat volt eddig a legsikeresebb kísérlet egymás elérésére.

Magának a pályázat ötletének kialakításában és a széles egyetemi kör elérésében nagy szerepe volt Horváth Zoltánnak, a BME oktatójának, a PMI aktivistájának, valamint a lebonyolításban Czibók Zoltánnak, a PMI titkárának, akik az értékelési módszert is kidolgozták.

Az alábbiakban feliézzük a bírálati szempontokat, és mint első kísérletezők, szeretnénk véleményt kérni azokról - különösen a súlyozásukra való javaslatok lehetnek érdekesek.

Tartalmai szempontok Formai szempontok
 projektmenedzsment relevancia  dolgozat szerkezete, felépítése, logikussága
 téma aktualitás, korszerűsége
 dolgozat terjedelme, kifejtettsége
 téma eredetisége  stílusa, nyelvezete
 szakirodalom feldolgozottsága  helyesírás
 elmélet és gyakorlat aránya  ábrák, grafikon értelmezhetősége, kidolgozottsága, alkalmazásának célszerűsége
szakmai helyesség  irodalomjegyzék formája, szövegbeni ráutalások
 gyakorlati hasznosíthatóság, a javaslatok helyessége, megvalósíthatósága  
 elért eredmények jelentősége  

 

Ezen szempontok alapján értékeltek, elemeztek komoly munkát végezve a bírálók. A projektmenedzser szakmából felkért nagy tapasztalattal bíró szakemberek úgy dolgoztak, hogy minden pályázatot két független bíráló pontozott. Köszönet illeti őket, s munkájukat ezúton is, név szerint is megköszönik a kiíró szervezetek.

Ávéd Joanna, Balogh István, Böcker Beáta, Csengeri Kálmán, Czibók Zoltán, Járdán Tamás, Fenyősi Zoltán, Horváth Zoltán, Kővári Zoltán, Langer Tamás, Medvey András, Mészáros Gyula, Mikes Péter, Neumer Attila, Prónay Gábor dr., Szalay Imre, Szathury Ákos, Szél Zoltán, Szilágyi László, Szűcs Éva, Tátrai Tibor

A pályázatok 6 egyetemről (Pannon Egyetem (Veszprém), Budapesti Corvinus Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Budapest Gazdasági Főiskola, Gábor Dénes Főiskola), 5 BSc/BA, 4 MSc, 5 posztgraduális dolgozat megoszlásban érkeztek, mutatva a projektmenedzsment diszciplína minden tekintetben széles elterjedtségét.

Mindenképpen meg kell említenünk azokat az oktatókat, témavezetőket is, akiknek iránymutatásával a dolgozatok megszülettek, mint a projektmenedzser társadalom néha kevéssé ismert, de fontos tagjai, akik az egyetemi képzésben terjesztik a szakma fontosságát, építik bázisát.

A témavezetők: Bárczi Judit dr., Bodnár László, Cserháti Gabriella dr., Daróczi Miklós dr., Henkey István dr., Horváth Zoltán, Juricskay Zoltán, Klimkó Gábor dr., Kovács Béla, Nádor Éva, Pálosi Dániel dr., Sebestyén Zoltán dr., Ulicsák Béla, Váradi Zoltán, Zémán Zoltán PhD.

Témájukat tekintve a pályázó dolgozatok igen széles spektrumot öleltek fel a projektmenedzsment eszköztárának elemzésétől a informatikai vagy kockázatelemezési projekteken keresztül a vállalati stratégia és a projekt portfolió összefüggéséiig. Természetesen nem hiányzott a palettáról a sláger téma, az agilis projektmenedzsment sem. Iparági megoszlásban is széles a spektrum, mert a szokásos területek (IT, telekommunikáció, bank) mellett szerepeltek kiskereskedelmi rendszer kialakítási, hardvertervezési, szolgáltató-központ fejlesztési projekteredmények is.

A sok jó dolgozat értékelésének, a bírálatok közös nevezőre hozásának problémája is hozzájárult ahhoz, hogy a pályázat eredményhirdetése elhúzódott, és hogy arra csak a nyári szünet után került sor. Az értékelési rendszer finomítása, a szervezés, a lebonyolítás pörgetése az első kísérletből levont, megszívlelendő tanulságok.

Fontos eleme volt a pályázatnak, hogy komoly díjakat ajánlottak fel a kiírók, és hogy nemcsak a dolgozat írója, hanem a témavezető is részesülnek az elismerésből. A díjak a jövő évi, 2014. április 3-án tartandó 17. PM Fórumon való részvétel, illetve projektmenedzsment szakkönyvek a PMI kínálatából.

Az eredményeket most nem ismételnénk meg, azok egy korábbi cikkben újraolvashatók:
 

A kiírók, a PMI Budapest, Magyar Tagozat, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Projektmenedzsment Szakosztálya és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség fontos eredménynek tartják ennek a pályázatnak a létrejöttét, sikerét, a győztes dolgozatok magas színvonalát, és hogy reflektorfénybe került a projektmenedzsment utánpótlásképzés.

 

Szalay Imre
elnök PMI, Budapest, Magyar Tagozat

<< vissza a tartalomjegyzékhez

IPMA világkongresszus beszámoló 

ipmaA dubrovniki konferencia résztvevőjeként némi nosztalgiával gondoltam vissza a 2004-es IPMA világkongresszusra, amelynek Budapest adott otthont és a mai napig az egyik legsikeresebb, legemlékezetesebb konferenciák között tartják számon az IPMA családon belül. (Ezt több korábbi résztvevő is megerősítette a helyszínen.) Az ok a nosztalgiára, hogy megint egy Budapesthez relatíve közeli helyszín, a festői szépségű, a kulturális világörökség részét képező horvátországi Dubrovnik városa volt a házigazdája szeptember végén, október elején az IPMA 27. világkongresszusának. A projektmenedzsment szakma egyik legjelentősebb éves rendezvényére ezúttal 55 országból közel 600-an látogattak el.

Az IPMA fő mottójához: "Moving Forward" kapcsolódott a kongresszus üzenete: "Finding Balance", amely a projektmenedzsment szakmai célok elérésében szerepet játszó nagyszámú projektfaktor között kereste az egyensúlyt. A "Finding Balance és Moving Forward" üzenethez kapcsolódóan összesen 336 kérelem érkezett az előadások megtartására, amelyből végül a szervezők 208-at fogadtak el.

A Kongresszus programjában számos műhelymunka, panel megbeszélés, párhuzamos szekcióban zajló előadás, Global Young Crew Workshop és kiállítás zajlott. Emellett talán az egyik legfontosabb küldetését is jól szolgálta a konferencia, mely szerint lehetőséget nyújtott a résztvevők közötti tapasztalatcserére, szakmai eszmecserék lefolytatására.

A szervezők a konferencia programjába 7 keynote előadást, 8 workshop-ot, 3 panel vitafórumot és közel 200 előadást szerveztek. Ez utóbbi 15 és 30 perces előadásokat az alábbi szakmai témakörök köré csoportosították:

1. Balance in Projects, Businesses, the Environment and the Needs of Societies

2. Balancing Project Management: Further Training & Professional Development

3. Best Practices in Project, Programme, Portfolio Management: Balancing Towards Success

4. Cost Engineering and Project Management

5. Mega Projects and Complex Cost Management

6. Project Management Challenges in the EU

7. Project Management Contributions to Developments in the Tourist Sector

8. Project Management Directions in the Public Sector

9. The Balancing of Competences within Project, Programme and Portfolio Management

10. The Balancing of Diversity in Project Management

11. The Executive's Perspective of Balanced Portfolios of Projects and Programmes.

12. Theory meets Practice: Insights from research, moving practice forward

13. Tools and Methods in Project, Programme and Portfolio Management

Jó volt felfedezni, hogy az előadók között voltak magyarok is (Hajdú Miklós, Bokor Orsolya, Pém Attila, Malyusz Levente).

A konferenciát megelőző napokban került megrendezésre az IPMA Young Crew szeminárium is. A fiatal, projektmenedzsment szakma iránt érdeklődő 110 ifjú résztvevő 26 ország képviseletében workshop-okon és szakmai programokon keresztül mélyítette tudását és ismerkedett a PM trendekkel. Külön érdekesség, hogy itt a résztvevők 55%-a ifjú hölgy volt. Mindez annak tudatában, hogy a világkongresszus résztvevőinek csak 25%-a volt nő, és csak emlékeztetőül a 2012-es Projektmenedzsment világnap mottója is a "Nők és a gyerekek a projektmenedzsmentben" volt. Ez egy nagyon szép szám.

Külön említésre méltó, hogy az IPMA Excellent Project Management Award-jának összesen 14 döntőse volt a különböző kategóriákban. A pályázók nem kis energiát fordítottak a pályázati anyagok elkészítésére és azok bemutatására. Jó lenne a jövőben magyar pályázókat is látni, hiszen ezek a projektek jelentősen hozzájárulnak országunk kultúrájának, gazdaságának bemutatásához.

Összességében egy jól szervezett konferencia volt az idei, amely rávilágított az éppen aktuális projektmenedzsment szakmai problémáira, kihívásaira. Én személy szerint kicsit hiányoltam az ezekre adandó előremutató válaszokat, megoldásokat, gyakorlati tapasztalatok megosztását, de előfordulhat, hogy a párhuzamosan zajló előadások közül nem mindig a legjobbat sikerült kiválasztanom. Végezetül a jövőben jó lenne még több magyar résztvevővel, előadóval, illetve fiatallal találkozni a hasonló konferenciákon, ahol megmutathatjuk magunkat a világnak, illetve tapasztalatokat szerezhetünk másoktól.

Cserna József

elnök, Magyar Projektmenedzsment Szövetség

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Aktuális képzési programok  

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://pmi.hu/index.php/kepzesek-minositesek/aktualis-kepzesi-programok

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Szervezeti tagjaink, szponzorok 

Szponzorok

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

 • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
 • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
 • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink, tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

 • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
 • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága 
Felelős szerkesztő: Vereczkei Brigitta, PMP
Szerkesztőbizottság: Kővári Zoltán, Rusz Ágnes
A Visszhang tartalmáért köszönet illeti: Csényi Sándort

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár