Hírlevelünk tartalmából:  

Üzenetünk 

Projektmenedzsment kilátások 2012-re

Az ismert projektmenedzsment képzéssel foglalkozó cég immár ötödik éve adja ki előrejelzését az év kezdetén mindazzal kapcsolatban, hogy mi várható szakmánk fejlődésében, milyen irányok, tendenciák rajzolódnak. Tavaly ilyentájt hírlevelünkben is közzétettük az előző év jóslatát. Ez érdeklődést keltett itthon is. Egy PM teadélutánon megvitattuk a tavalyi 10 pontot, s egyikük, a web 2-es eszközök, valamint azok hatása a projektmenedzsmentre akkora vitát kavart, hogy az alapján egy Körkapcsolás is szerveződött novemberre. Most az idei kilátásokat soroljuk fel az ESI előrejelzése alapján - szabad fordításban -, és kíváncsian várjuk, hogy ezek az irányok milyen visszhangra találnak itthon.

 1. A programmenedzsment előretörése várható, mert a vállalatok, intézmények felismerik, hogy komplex feladataik programok és nem különálló projektek. Ugyanakkor az ehhez szükséges eszközökben, módszertanokban és kiképzett programvezetőkben még hiány mutatkozik.
 2. A web alapú kollaborációs szoftver megoldások nélkülözhetetlen eszközei lesznek a projekt teameknek.
 3. A tudásmegosztás, -átadás lesz az új varázsige a vállalatoknál, intézményeknél, mint a PM tudás növelésének eszköze, de ennek formális és rendszerekkel megtámogatott környezete még nem jön létre.
 4. Az agilis módszertan terjedése folytatódik, az a vízesés módszertannal is vegyül.
 5. A hatékonyság javítási projektek számának növekedésével erős kapcsolódás alakul ki a folyamatmenedzsment és a projektmenedzsment között.
 6. Nagy vállalatoknál, kormányzati szervezeteknél növekszik a belső, saját projektmenedzseri minősítések szerepe.
 7. A projektiroda vezetők mérésében az üzleti eredményesség értékelése egyre nagyobb szerepet játszik.
 8. A kiváló projektmenedzserek iránti piaci igény megmarad a recesszió ellenére.
 9. A megrendelő központú projektmenedzsment egyre inkább felváltja a projekt háromszög fókuszt.
 10. A HR részlegek tovább fejlesztik a projektmenedzserek kiválasztásának, megtalálásának módszereit.

Szalay Imre

Forrás: http://www.esi-intl.co.uk/resource_centre/news/project-management-trends-2012.asp?elq=001ee4bc08524211ba1b104fe3cf4ad6

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvényeink 

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - Informatikai rendszerek üzemeltetésének átvétele magyarországi nagyvállalati környezetben 

Időpont: 2012. március 21., 17:00 - 19:00
Helyszín: KPMG székház, XIII. Budapest, Váci út 99.
Előadó: Kozák Péter PMP, HP Magyarország Kft.
Téma: Informatikai rendszerek üzemeltetésének átvétele magyarországi nagyvállalati környezetben

Kozák Péter, PMP, 2010-ben csatlakozott a HP-hez. 8 éves IT üzemeltetési tapasztalattal és 5 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik, melyet főként multinacionális cégeknél szerzett. Az Arthur Andersennél rendszergazdaként dolgozott, majd az Ernst&Youngnál folytatta, ahol regionális üzemeltetési vezetői pozíciót töltött be. Az Ernst&Young után a British Telecomhoz ment, ahonnan a "service bid management" funkciót hozta át Angliából Magyarországra és ennek a csoportnak lett a vezetője. A British Telecom után project managerként folytatta és egy Magyarországon jelentősnek mondható projektet vezetett Budapest Gyógyfürdői részére. Ezután csatlakozott a HP Magyarország Kft.-hez. Jelenleg a project management csoport tranzíciós és transzformációs alcsoportjának tagja. Nős, két fiúgyermek édesapja és háromszoros Magyar Siklóernyős Válogatott tag.

Mindenkit szeretettel várunk! A rendezvényre jelentkezni az alábbi linken lehet:

http://www.pmsz.hu/pmsz/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-jelentkezesi-lap

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Visszhang   

PMSZ-Építési Tagozat Szakmai est 

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség Építési Tagozata és a Magyar Építésügyi Technológiai Platform Eljárások - Infokommunikáció Fókuszterület február 8-án tartotta szakmai estjét. A projektmenedzsmenttel kapcsolatos szervezetek szempontjából kiemelt fontossággal került megtárgyalásra Horváth György tagozatvezető előterjesztése. Részletes vita alapján megállapodás történt arról, hogy a PMSZ-ÉT. a véglegesített állásfoglalást 2012. február 25-ig elkészíti és az érintett „hivatalok" számára megküldi.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ-PMI Szakmai teadélután a KPMG-nél 

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és PMI magyar tagozata február 15-én tartotta Szakmai Teadélutánját. A megjelentek kitűnő előadást hallhattak az „Új média trendek és a projektmenedzsment kapcsolata" témakörében. Az előadó, Dr. Fehér Katalin újmédia-kutató és internet szakértő, megnyerő egyéniségével sikeresen érzékeltette az „új média" jelentőségét. Tóth Dezső, a PMSZ elnökhelyettese már az előadó bemutatásakor jelezte az összefüggést az előadás és a tavaly novemberi Körkapcsolás rendezvény témája között (Projektmenedzsment a Social Media és a Web 2.0 tükrében). A résztvevők érdekes felvetéseikkel és hasznos kiegészítéseikkel aktívan közreműködtek a teadélután eredményességében.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

10. Projektmenedzsment Műhely a BME-HIT-nél 

A PM Klub a BME HIT Infóparkbeli I. épület B szárnyának 110-es tanácstermében tartotta a Projektmenedzsment Műhely 10. összejövetelét, február 16-án. A rendezvény az alábbi témát dolgozta fel: „A projektszponzor feladata és kapcsolata a projektmenedzserrel". A műhely munkájába bekapcsolódók (Prónay Gábor sikeres módszerét és blogbejegyzését követve) előzetesen a Szalay Imre által írt bevezető gondolatokat ismerték meg, majd erre építve folytattak kiterjedt elemzést a projektmenedzser szemszögéből. A szponzorok támogatásában a PM módszerek, eljárások, technikák széles spektrumát és alkalmazási viszonylatait tárta fel a szakmai esten résztvevők élénk eszmecseréje.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


PMSZ/PMI információk  

Az új hírlevélről 

Tisztelt Partnerünk!

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a PMI Budapest, Magyar Tagozat közösen közreadott PM hírlevele mostantól megújult formában és helyen olvasható.
Az új hírlevél fejlesztésének célja a kor követelményeinek való megfelelés: a jó és gyors kezelhetőség, átláthatóság, az információk honlapon való összpontosítása, ugyanakkor a korábbi hírlevél jelleg megőrzése volt. Fontos, fő szempontként érvényesült továbbá olvasóink igényeinek, elvárásainak kielégítése. Reméljük, hogy a tartalom mellett az új arculat is elnyeri majd az Önök tetszését! A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat szívesen fogadjuk.
Jó olvasást kívánunk!

A szerkesztők nevében tisztelettel:
Rusz Ágnes

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Tisztújító közgyűlés 

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség 2012. április 25-én, a PMI Budapest, Magyar Tagozat május 9-én tartja tisztújító közgyűlését. Jelölni, továbbá a közgyűlésen részt venni érvényes tagsággal lehet. A jelölőbizottság minden tag számára megküldi majd a jelölési formanyomtatványt, a jelöléshez és kitöltéshez kapcsolódó tájékoztatást. A rendben zajló tisztújítás és az aktív közreműködés érdekében kérjük Önöket, hogy figyeljék postaládájukat!

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Elnökségi ülés - február 

A PMSZ és a PMI Budapest, Magyarországi Tagozata legutóbbi elnökségi ülését 2012. február 22-én tartotta. Résztvevők: Ávéd Joanna, Cserna József, Czibok Zoltán, Kupás Tibor, Mikes Péter, Molnár Béla, Pálvölgyi Lajos, Schiszler János,Szalay Imre, Tóth Dezső, Gamplett Gábor, Ódorné Kovács Ildikó elnökségi tagok. Az elnökségi ülések emlékeztetői megtekinthetők a szervezetek titkárainál.

A következő elnökségi ülés időpontja: 2012. március 28. 17:00
Helyszín: Daten-Kontor Kft., 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elnökségi üléseink nyitottak, minden tagot szívesen látunk.

Tagdíjbefizetési-akció, nyereményjáték 

A legutóbbi, január-februári hírlevelünkben és a Facebook profilunkon is meghirdetett tagdíjbefizetési nyereményjátékunk lezárult, a nyerteseket kisorsoltuk. A tagsági díjat február 20-ig befizetők között 10 db Projektportfólió-menedzsment szabvány című könyv került kisorsolásra, melyet Szakmai teadélutánunkon, március 21-én, április 18-án tartandó klubnapunkon vagy a 17. Körkapcsolás rendezvényünkön, május 17-én vehetnek át a szerencsések.

Nyerteseink: Csuri Vilmos (Magyar Posta Zrt.), Sebestyén Zoltán (BME GTK Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék), Csala Zsolt (IPR-Insights Kft.), Mészáros Gabriella (Grepton Informaikai Rt.), Gulyás Endre (Chemitechnik-Pharma), Mészáros Zoltán (Common Multiple Solutions Kft.), Alföldi István (Neumann János Számítógép-tudományi Társaság), Csengeri Kálmán (Oracle Hungary Kft.), Pintyőke Ákos (Project Optimus Kft.), Kovács Dániel.

Tagjainknak ezúton is köszönjük és köszöntjük őket a szervezetben! Rendezvényeinkről honlapjainkon a Rendezvények menüpontra kattintva, továbbá a Facebook adatlapunkon tájékozódhat:

https://www.facebook.com/PMI.Budapest

https://www.facebook.com/pages/PMSZ-Magyar-Projektmendzsment-Sz%C3%B6vets%C3%A9g/341748202524494

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ  

PMBOK 

A Project Management Institute honlapján az aktuális PMI standard projektek között olvashatunk az A Guide to the Project Management Body of Knowledge, azaz a PMBOK Guide 5. kiadásának tervezetéről, sőt azt virtuálisan kézbe is vehetjük. Hiszen a honlapon történő rövid regisztrációt és a felhasználói szabályzat elfogadását követően a kiadvány előzetesét március 20-ig bárki megtekintheti és kommentálhatja, aki a projektmenedzsment iránt érdeklődik, aktív szerepet vállalva ezzel a kiadvány elő- és elkészítésének folyamatában.

Forrás: http://www.pmi.org/PMBOK-Guide-and-Standards/Standards-Current-PMI-Standards-Projects.aspx

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Könyvajánló: Motiváció 3.0 (Ösztönzés másképp) 

Daniel H. Pink kitűnő könyve izgalmas olvasmány lehet minden projektvezető számára. A projektmenedzser ugyanis a motiválás mestere kell, hogy legyen, hiszen jóval kevesebb formális hatalmi eszköz van a kezében, mint egy munkahelyi (vonali) vezetőnek. Ehhez persze meg kell érteni, hogy kit mikor valójában mi ösztönöz. Sokat tanulhatunk ebből az élvezetes stílusban megírt könyvből. Még akkor is, ha néha úgy tűnik, hogy túlzottan egyszerűsít, és nem tér ki számos fontos dologra. Gondolatébresztő jellege vitathatatlan.

A szerző négy évtizedes kutatómunkára építve fejti ki, hogy a jutalmazás és büntetés rendszere miért működött jól a XX. században, és miért kevésbé alkalmas az ösztönzésre a XXI. században nézete szerint. Számos nagyon érdekes példán keresztül mutatja be, hogy a külső jutalom (vagy éppen büntetés kilátásba helyezése) nem segíti a heurisztikus, kreatív megközelítést igénylő feladatmegoldást. Az unalmas, gépies feladatoknál a jutalom azért nem ássa alá a belső motivációt, mert ilyenkor nincs is mit aláásni. Ezzel szemben a nem rutinszerű feladatoknál létezik egy belső mozgatóerő. Az ilyen problémáknál már a megoldás keresése öröm forrása lehet, ami erős, tartós motivációt biztosíthat.

Pink szerint mindenkinek szüksége van önállóságra. A különböző emberek az önállóság más-más aspektusát értékelik. Egyesek például a feladatválasztás önállóságának örülnek, míg mások annak, hogy szabadon választhatják meg kollégáikat. Egyes innovatív cégek (Google) oly módon is teret adnak az önállóságnak, hogy a munkaidő 20%-át a munkatársak az általuk választott feladatra fordíthatják.

Emellett fontos látni a szakmai igényesség motivációs szerepét is. Játék közben az ember öncélú élményt él át, a cél az önmegvalósítás, a jutalom maga a tevékenység. A Csíkszenmihályi Mihály által hangsúlyozott tökéletes élményben (flow) teljes fedésben van az, amit meg kell tenni, és az, amit meg tudunk tenni. Mivel a feladat erőfeszítésre kényszerít, az egyén koncentrál, kizárja a világot, és maga az erőfeszítés lesz a legédesebb jutalom. Nincs okunk azt hinni, hogy csupán a céltalan játék lehet élvezetes, miközben az élet komoly dolgait nehéz keresztként kell cipelni. Igazi flow-élmény gyakrabban érhető el munkában, mint szabadidős tevékenységben. Pinkehhez még hozzáteszi, hogy a szakmai igényességhez megfelelő gondolkodásmód is kell (ez is a fejben dől el), továbbá harcos kitartás és szenvedély a hosszú távú célok iránt.

Bármennyire is fontos az önállóság (autonomy) és a szakmai igényesség (mastery), a céltudatosság (purpose) helyezi megfelelő kontextusba az előző kettőt, írja a szerző. A leginkább motivált emberek saját vágyaikat valami nagyobb dologgal kötik össze.Csíkszenmihályitidézve: sosem lehet tökéletes az életünk anélkül, hogy azt éreznénk, valami nagyobb dolognak vagyunk részesei, amely maradandóbb, mint mi magunk. A könyv befejező részében számos módszert olvashatunk arra vonatkozólag, miként fejleszthető a belső motiváció a munkában és a magánéletben.

Mint ahogyan azt az amazon.com honlapon (jelenleg) található 273 írásos hozzászólás mutatja, az angol nyelvű eredeti enyhén szólva keltett némi figyelmet a könyvolvasók táborában A Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us az ötfokozatú tetszési skálán 4,3-as átlaggal büszkélkedhet. Vannak azonban kritikus hangok is, miszerint a könyv nem ad elegendő útmutatást ahhoz, hogy a belső ösztönzést a munkahelyen ténylegesen alkalmazzuk. Pinkvélhetően nem beszélt munkásokkal, írja az egyik neves hozzászóló.

A Libri honlapján találtam egy magyar észrevételt is: „Azért ez a XXI. század csak a legmagasabb életszínvonalat elérő államokban jött el; nálunk még elsősorban azért az anyagi ösztönzésnek van helye; bár kétségtelenül százezrekre rúg nálunk is azok száma, akik már inkább az önmegvalósítást keresik, mint a még több pénzt. A könyv meg jó, érdemes elolvasni."

Pálvölgyi Lajos

<< vissza a tartalomjegyzékhez

A projektmenedzsment szakértelem anyagi elismerése 

A magyar sajtó is közzétette a Global Knowledge Training és TechRepublic portál listáját a legjobban fizető tanúsított informatikai képzettségekről. A lista élén a Project Management Institute (PMI) Project Management Professional (PMP) minősítése áll.

Íme az első öt; a fizetéseket nem ismételjük meg, mert nem a hazai értékeket tükrözik:
PMP - Project Management Professional
CISSP - Certified Information Systems Security Professional
CCDA - Cisco Certified Design Associate
ITILv3 - Information Technology Infrastructure Library
MCSE - Microsoft Certified Systems Engineer

A témát folytatva a PMI is közzétette hetedik felmérését a projektmenedzserek jövedelméről. A 29 országból 30.000 PM válaszai alapján is az a pozitív kép látszik, hogy a válság ellenére a projektmenedzsment szaktudásra igény van. A válaszolók 71%-ának az elmúlt évben nőtt a jövedelme (beleértve a fizetésen túli egyéb kompenzációkat), és 33%-uknál ez a növekedés több volt, mint 5%. A legjobban kereső, vagy a legtöbbet bevalló projektmenedzserek Svájcból, Ausztráliából, Németországból, Hollandiából és Belgiumból kerülnek ki. Az Egyesült Államok a hatodik helyre került a legjobb jövedelmű PM-ek listáján, de itt a PMP-k helyzete is megvizsgálásra került. Az USA-ban a PMP minősítettek javadalmazása 16%-kal meghaladja a nem minősítettekét.

Szalay Imre

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Prairie Waters Project: 2011-ben az év projektje a PMI-nál 

A coloradói Aurora évtizedek óta küzd a hirtelen populációnövekedéssel és a vízszolgáltatás akadályaival. Az egyébként is súlyos helyzeten tovább rontott az utóbbi évtized különösen száraz időszaka, mely hosszú távú megoldás kidolgozását követelte a város vezetőségétől. A Prairie Waters Project, melyet a CH2M HILL vezetett, Colorádóban az elmúlt 35 év egyik legnagyobb vízügyi munkálatai közé tartozik. A tervezethez képesti jobb teljesítés, az idő- és költségbeli hatékonyság a Prairie Waters Project-et az év projektje díj nyertesévé tették. „A projekt világosan illusztrálja a PM sztenderdek és gyakorlat megfelelő alkalmazását. A legjobb gyakorlati megoldásokat demonstrálja, az agilitást és a résztvevők effektív részvételét tükrözi." - nyilatkozta Mark A. Langley, a PMI elnök-vezérigazgatója.

A Prairie Waters Project az extrém környezeti kihívások ellenére is sikert ért el. A város vezetősége, valamint a CH2M HILL azzal a feladattal volt megbízva, hogy egy fenntartható, hosszú távon működőképes vízszolgáltatást alakítsanak ki, ezzel védekezve a jövőbeli száraz időszakoktól. 50 különböző projekt közül végül a Prairie Waters Project bizonyult a leggyorsabbnak, a költséghatékonyság és fenntarthatóság szempontjait is leginkább kielégítő tervnek.

Larry Catalano szerint: „A projekt komplexitását a szigorúan szabott költségvetés, a résztvevők érintettsége, a környezetvédelmi megkötések és a projekt ütemtervének rendkívüli szorossága, szorítása jelentették." A City of Aurora menedzsere hozzátette: "Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a PMI felismerte és díjazta nehéz munkánkat, a teljes team együttműködést a projekt létrejöttében."

A CH2M HILL-ről
A CH2M HILL munkái elsősorban vízügyi, szállítási, környezetvédelmi, energiai, területekre, telephelyekre és erőforrásokra összpontosulnak. A cég vezető szerepet tölt be tanácsadóként, kivitelezőként és programmenedzsmentben állami, civil, ipari és energetikai partnerei számára.

Az Aurora Water-ről
Az AW helyhatósági közszolgáltatás, amely ivóvízzel és csatornázással látja el Aurora város 325.000 lakóját. 140 millió dolláros bevételével és 420 alkalmazottjával az államok között is elismert vezető a vízminőséget és megőrzési folyamatokat tekitnve.

Forrás: http://www.pmi.org/en/About-Us/Press-Releases/Prairie-Waters-Project-Receives-PMI-Prestigious-2011-PMI-Project-of-the-Year-Award.aspx

<< vissza a tartalomjegyzékhez

FŐVOSZ/IPMA Projektmenedzsment Klub - Strukturált finanszírozás Magyarországon 

Időpont: 2012. március 13. (kedd), 15.00-17.00
Helyszín: Betonút Szolgáltató és Építő Zrt. Székház I.emeleti vezérigazgatói tárgyalóterem, 1133 Budapest, Pannónia u. 59-61.
Előadók:

 • Koltai József, cégvezető K&K-PRO Bt., projektfinanszírozási szakértő, szakoktató
 • Dr. Horváth S. Attila, LL.M. London School of Economics/Horváth és Társai Ügyvédi Társulás

Részletes program:

1. előadás:
Egy szállodaprojekt hitelének megszervezése. Mely elemek segítették és gátolták a projekt megvalósítását? Miért fontos a bank szempontjából a projektmenedzsment képesség? A hitel legfontosabb elemei, együttműködés a bankkal a beruházás befejezéséig a beruházás pénzügyi tanácsadójának szemszögéből.

2. előadás:
Milyen nemzetközi vagy euro sztenderdeket ismerünk a projektfinanszírozásban? Milyen írott és íratlan (játék)szabályokat tartanak be a finanszírozók magyar ügyletek esetében, hogyan alakultak ki ezen szabályok és melyek voltak az elérni kívánt célok? Tárgyalási és dokumentációs best practise az elmúlt 20 évből példák alapján.

A céges beléptetésekhez kérem részvételeket előre e-mailben, legkésőbb március 12-ig beérkezően megerősíteni szíveskedjenek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
Az előadók a Strukturált finanszírozás Magyarországon c. féléve megjelent szakkönyv társszerzői. A könyv a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

15. Projektmenedzsment Fórum 

Időpont: 2012. április 5., 9:00 - 18:00
Helyszín: Thermal Hotel Margitsziget, Budapest
Téma: Projektmenedzsment a gazdaságban
Részletes program:

A Fórum éves találkozója a projektek és programok megrendelő tulajdonosainak, a projektmenedzsereknek, a projektek által érintett felhasználóknak és funkcionális menedzsereknek. A Fórumon bemutatásra kerülnek a komplex projektek tervezésének, irányításának hazai- és nemzetközi környezetben kipróbált legjobb gyakorlatai, külön figyelemmel a kockázatok kezelésére, a siker valószínűségének növelésére.

A tizenötödik Fórum kiemelt társadalmi-gazdasági témái:
•az államigazgatás és közigazgatás projektmenedzsment kultúrájának elemzése, igények (kritikus kérdések és jó példák bemutatása, különös tekintettel az európai vagy állami finanszírozási projektekre). A szekció szervezését Strommer Pál SZB tag vállalta. A szekció szervezésében közreműködést ajánlott Cserna Jószef, Kovács Endre SZB tagok, valamint Kópiás Bence (KIFÜ).

•a térségi fejlesztések projektmenedzsment korlátai, lehetőségei (közigazgatás/államigazgatás, önkormányzatok, iparvállalatok és akadémiai szektor együttműködése, a megvalósuló innováció kritikus kérdései, a különböző projektérettség illesztésének megoldásai, a térségfejlesztési projektek gyakorlati szervezési és vezetési kérdései). A szekció szervezését Veréb Elemér SZB tag végzi.

A Fórum kiemelt projektmenedzsment szakmai kérdései:
•projektmenedzsment szerepe a különböző iparágak vállalataiban (PM szerepe a vállalati stratégia végrehajtásában, projektirodák szervezeti, szakmai szerepe a portfoliómenedzsmentben, projekt szponzorok kompetenciájának helyzete és szerepük a projektek sikerében). A szekció szervezését Koós Attila és Pap Gyula, SZB tagok végzik

•komplex projektek megvalósulását segítő módszertani megoldások (agile, lean, scrum, six sigma, stb.) lehetőségei, korlátai, illesztésük a hagyományos projektmenedzsment gyakorlathoz. A szekció szervezését Jenei Zoltán SZB tag végzi.

Felhívások:
http://www.pmi.hu/system/files/15PM_F%C3%B3rum_1Felhiv%C3%A1s.pdf
http://www.pmi.hu/system/files/15PM_F%C3%B3rum_2Felhiv%C3%A1s.pdf
Jelentkezési lap:
http://www.pmi.hu/system/files/15PM_F%C3%B3rum_1Jellap.pdf
http://www.pmi.hu/system/files/15PM_F%C3%B3rum_2Jellap.pdf
A http://hte2012.maze.hu/ linket követve lehetőség van online jelentkezésre is.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális képzési programok  

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://www.pmi.hu/pmsz/kepzesek

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Szponzorok 

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI Tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

 • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
 • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI Tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
 • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink és tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

 • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
 • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1. A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Főszerkesztők: Ávéd Joanna, PMP, Molnár Béla
Szerkesztők: Szalay Imre, PMP, Dr. Pálvölgyi Lajos, PMP, Tóth Dezső, Mikes Péter PMP, Lipi Gábor, PMP, Rusz Ágnes

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár