Hírlevelünk tartalmából:  

Üzenetünk 

Forró, mozgalmas nyarunk volt, vége a szabadságoknak, kezdődik az iskola. A szülők a szünidei programok szervezése után átállnak az „iskolai" üzemmódra, az üzleti élet szereplői is felveszik az őszi ritmust. Túl vagyunk egy számunkra sikeres olimpián, összesítésben a 9. helyen végeztünk az éremtáblázaton a 8 arany, 4 ezüst, 5 bronzérmeknek és a további helyezéseknek köszönthetően.

Bravó, lányok és fiúk! A XXX. nyári olimpiai játékok szervezése, lebonyolítása igazi profi munka volt, és valószínűleg a paralimpiával sem lesz ez másképp. Londonban jól szervezett olimpiát láthattunk. A britek eddig is híresek voltak arról, hogy a projektmenedzsment kérdésekben strukturáltan módszeresen gondolkodnak (PRINCE) - igaz, az eredetileg tervezett költségvetést ők is jelentősen túllépték (~3x). A sikeresen megszervezett olimpiával ezt most a gyakorlatban is bizonyították (újra). Mintaértékű az a sok nyilvánosan is elérhető dokumentum is, amik megerősítik, mennyire fontos a módszertani háttér. Érdemes ebből is tanulni és a hazai projektek esetében is felhasználni a módszertanokat, képezni a szervezeteket.
A nyári szabadságok lejártával, az ősz beköszöntével az üzleti élet újra felpezsdül Magyarországon is. Az EU-források tekintetében egyértelművé vált, hogy a hatékony felhasználáshoz jó projektötletekre és profi végrehajtásra van szükség, mind a közigazgatás, mind a kedvezményezettek részéről. A konkrét lépések elindultak, reméljük, sikeresek lesznek.

Immár 12. alkalommal készül odaítélni a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla a Projektmenedzsment világnapján az Év Projektmenedzsere Díjat. Ahhoz, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalas pályázatok közül lehessen kiválasztani a győztest, mindenkit arra biztatok, pályázzon vagy a környezetében lévő, arra érdemes szakembereket biztassa erre. Az október 1-ji határidő is vészesen közelít, kérek mindenkit: aktivizálja magát. A pályázat részletei megtalálhatók a http://www.evprojektmenedzsere.hu/ honlapon. 

Cserna József
elnök, PMSZ
 

<< vissza a tartalomjegyzékhez 


A hónap témái 

Interjú az Év Projektmenedzsere Díj tavalyi nyertesével, Schöberl Krisztinával 

 - Meséljen az elmúlt egy évről, mi minden történt azóta, hogy elnyerte az év projektmenedzserének járó címet és díjat?
Új projekten dolgozom, és a díj birtokában, a sikeren felbuzdulva fontolgatom egy IPMA nemzetközi megmérettetésre való benevezés lehetőségét. Meglátjuk.

- Változott-e valami a munkájában a díj elnyerésével?
Sok felkérést kaptam elménybeszámolók tartására, úgy látom, a szakma egyértelműen nagyon pozitívan értékeli ezt a díjat. Cégemen, a Hewlett Packardon belül is nagy érdeklődést váltott ki az eset, sok kolléga és projektmenedzsmenttel foglalkozó osztály - többen külföldről is - megkerestek azzal, hogy számoljak be arról "mi a titok", mit kell tenni egy ilyen díj elnyerésért. Ez szakmai rangot ad az embernek, de pont ezért számítani kell arra is, hogy egy ilyen elismerés hatására főnökeink még magasabbra teszik azt a bizonyos lécet...
- Mit gon
dol, miért érdemes pályázni az Év Projektmenedzsere Díjra?
Ez lehet
a szakmai karrier csúcsa. Az ember mindig kaphat még nagyobb, még több kihívással járó feladatot, előbbre léphet a céges hierarchiában, vagy nőhet a kompenzációja ez után is. Ezt a díjat azonban csak egyszer lehet elnyerni az életben, ezért örökre emlékezetes mérföldkő, és függetlenül minden egyéb tényezőtől elvitathatatlanul és objektívan jelzi, hogy kiemelkedőt alkottál a szakmádban.
- Mit taná
csol a jövő PM-jeinek? Mi az Ön PM hitvallása?
Nagyon egyszerű. A befektetett munka meghozza gyümölcsét. Én ebben hiszek az élet minden területén, így a szakmámban is e meggyőződés szerint dolgozom. Ez azt jelenti, hogy ha az ember jó PM akar lenni, akkor először is fel kell ismernie, hogy megvannak-e ehhez a szakmához az alapvető készségei és személyiségjegyei. Nem mindenkinek való a projektmendzserkedés! Ha úgy gondoljuk, hogy nekünk igen, akkor meg kell szerezni a szükséges szakképesítéseket, tudatosan keresni a szakmai lehetőségeket, olyan cégeknek dolgozni, ahol ezek elérhetőek, valamint sokat, de főleg jól kell dolgozni. Ha ezeket megtesszük, előbb-utóbb az eredmények is jönnek. Ha mégsem, akkor erről nem a körülmények tehetnek, hanem mi magunk, a változtatás lehetőségét tehát önmagunkban kell keresni. Ez egy nagyon egyszerű képlet, de úgy látom, a gyakorlati megvalósításában mégis sokszor küzdünk kihívásokkal.
- Végül arra kérjük, hogy tegyen fel egy kérdést Ön is valakinek az előző évek nyertesei vagy a megújult elnökség tagjai közül, esetleg már a 2012-es év nyertesének címezve.
A 2012-es év nyertesének címezve: Nekem sokszor és sokan tették fel azt a kérdést, hogy hogyan lehet valaki az Év Projektmenedzsere Díj nyertese. Ön mint a 2012-es év díjazottja, mit gondol erről?

 
<< vissza a tartalomjegyzékhez
 

Felhívás - Év Projektmenedzsere Díj" pályázat 

 Tizenkettedik alkalommal jelent meg az „Év Projektmenedzsere Díj" pályázat. Pályázzon és legyen Ön az év projektmenedzsere!

Pályázni mindenképpen érdemes. Ugyan az év projektmenedzsere csak egy valaki lehet, de több pályázó számára is biztosítunk bemutatkozási lehetőséget különböző fórumokon.

• Előadás tartása a PMSZ klubnapon
• Megjelenés a hírlevélben, és/vagy a honlapon.

1. A pályázat célja
A magyarországi projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerése, és példáján keresztül figyelem felhívása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

Az alapítók a díjjal is hozzá szeretnének járulni a magyarországi projektmenedzsment kultúra fejlődéséhez.

2. A pályázat kiírója
A díj adományozója: Projektmenedzsment Kiválóság Tábla (PM Tábla), amelynek tagjai:
• Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
• HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK)
• Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
• Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
• PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Bp)
• Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT)
• Építéstudományi Egyesület (ÉTE)

A PM Tábla létrejöttét, működését az „Év Projektmenedzsere Díj" kiírási rendszere című alapító dokumentum tartalmazza, ami az alábbi webhelyen található: www.evprojektmenedzsere.hu.

A 2012-es pályázatokat 2012. október 1. éjfélig kell elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre megküldeni.
Az eredményhirdetés időpontja: 2012. november 8., a nemzetközi projektmenedzsment világnaphoz kapcsolódóan.

További információk, és letölthető anyagok: www.evprojektmenedzsere.hu
Teljes dokumentáció:
http://www.pmsz.hu/pmi/2012-pm-dij-kiiras

A felhívást kérjük juttassa el minden ismerős projektmenedzser kollégának, hogy minél többen élhessenek a pályázati lehetőséggel.  

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Vízesés vagy agilitás: az iteratív modell arany középút (?) 

Prológus
Az „agilisek" folyamatosan növekvő és egyre népszerűbb tábora elgondolkodtatja és bátorítja a gyakorló projektvezetőket: érdemes lehet megfontolni, meggondolni azt, hogy a bevált technikák alkalmazásán túlmenően új megközelítéseket hozzanak be mindennapi munkánk során. A hagyományos „vízesés modell" kifejezetten nem képes a projekt alatt folyamatosan változó üzleti követelményeknek megfelelni, és nem alkalmazható abban az esetben sem, ahol a projekt több, egymás eredményeiből táplálkozó és megváltoztatható fázisból áll. Azonban a fentiek ellenére az agilitás sem gyógyír mindenre, nem alkalmazható minden projekt esetében. A mindennapi élet útvesztőjében eltévedni készülő projektvezető számára kérdéses, hogy a „hagyományos" vízesés modell és az agilitás között van-e átmenet, létezik-e középút? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk meg.

Miből választhatunk?
A képzeletbeli skála egyik végén tehát a hagyományos vízesés modell áll, a projekt elején masszív és részletekbe menő tervezési szakasszal, hierarchikus módon felépített projekt team által végrehajtott (legtöbbször szekvenciális) munkával, amely a projekt végén jellemzően „big finish" néven is ismert hajrázásból áll. A skála másik végén ott van az agilis modell: a projekt elején az éppen szükséges mértékű tervezés, keresztfunkcionálisan felépített projekt team, rövid sprintek, gyors és egymásra épülő részeredmények jellemzik az agilis modellt. A képzeletbeli skálán a kettő között az iteratív vízesés modell helyezkedik el, amely egyfajta arany középútnak feleltethető meg.


Miért lesz jó?
Mitől, hol és miért használható jól az iteratív vízesés modell? A menet közbeni ismeretmegszerzéssel és tanulással jellemezhető projektek esetében kifejezetten hasznos lehet az iteratív megközelítés. A hagyományos vízesés modell esetében a korai és részletes tervezés megköveteli azt, hogy minden részlet már a projekt elején tisztázottá váljon. Ezzel szemben azon projektek esetében, ahol az ismeretek begyűjtésére a projekt végrehajtása során kerül sor, az iteratív vízesés modell kiváló választás lehet. Ugyanez mondható el azon projektek esetében is, ahol nagyon nagy a projekt végrehajtása közbeni változás esélye. Itt kidobott munkának tekinthető a projekt elején történő, részletes és a teljes projektre kidolgozott terv, hiszen a menet közbeni változások úgyis a terv újraírását követelik meg. Ebben az esetben szerencsésebb, ha mindig annyit tervezünk meg, amennyit előrelátunk, és ezt tesszük egy fejlesztési ciklusba; a következő ciklus tervezését az itt létrehozott eredményekre alapozzuk. Az iteratív modell alapján végrehajtott projektek esetében a projekt részeredményei már a projekt zárása előtt használatba vehetőek: a projekt hamarabb termel értéket a megrendelője számára.

Veszélyek, amelyeket ne hagyjunk figyelmen kívül...
Természetesen veszélyek is leselkednek az iteratív módszert használókra. Az első veszély éppen a módszer egyszerűségéből származik: az iteratív módszer bevezetése eredményeként a projektmenedzsment szempontból nem kellően érett szervezeteket túlnőheti az iteratív módszer; rövidlátás, végiggondolatlan-kidolgozatlan tervek jöhetnek létre. Ne felejtsük el: az iteratív módszer nem azonosítható a hosszú távú, a projekt egészére vonatkozó tervezés elvetésével.
További jelentős veszélyforrásnak tekinthető projekttermékek szakaszokban történő szállítása: a hagyományos modellen nevelkedett ügyfelek megszokták azt, hogy a projekt a termékeit egy csomagban és rendszerint egyszerre (a projekt zárásakor) szállítja le. Ezzel szemben az iteratív módszer használatával a projekt termékei időben elkülönülő fázisokban kerülnek leszállításra. A projekt stakeholderek könnyen elégedetlenné és türelmetlenné válhatnak, s ezen kockázat csökkentése érdekében a projektvezetőnek menedzselnie kell a stakeholderek projekt szakaszokkal szembeni elvárásait. Célszerű őket bevonni a tervezésbe (persze csak a szükséges mértékben), részletesen kommunikálni feléjük az egyes iterációs szakaszok végén várható eredményeket, s azok hasznosságát bemutatni számukra.
Az iteratív vízesés modell használatával együtt jár az, hogy a hagyományos vízesés modellhez képest jóval nagyobb mennyiségben alkalmazunk mozgó, nem tisztázott elemeket, melyek rögzítése a projekt lefutása alkalmával történik meg. Jelentős veszély lehet a fókusztévesztés: a projekt előrehaladása alatt a projekt team könnyen letérhet az eredetileg tervezett célhoz vezető útról, s ebben az esetben nem a projekt eredeti célja valósul meg. A projektvezetőnek az átlagosnál nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy az egymásra épülő szakaszok eredményeként elért végső eredmény és az előre tervezett cél egybeessenek; tisztán és folyamatosan kell kommunikálnia a team tagjai felé az alapvető célokat.


Mi legyen a döntés?
Nincs egyértelmű receptúra! A hagyományos vagy az iteratív vízesés modell közötti választás sohasem egyértelmű. Alkalom- és környezetfüggő a választás, amely magában hordozza a kombinált használat lehetőségét is. Egy projekt tervezési szakaszát le lehet futtatni iteratív modell használatával, ezt követően a megvalósítást a hagyományos vízesés modellel, majd a továbbfejlesztési lehetőségek kutatását ismét iteratív modellt használva. Célszerű, hogy mindkettő használata a gyakorló projektvezető kelléktárának részét képezze; a projektekben létrejövő helyzeteknek megfelelően hol az egyik, hol a másik modell használata járhat nagyobb eredménnyel.

Tóth Dezső

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális rendezvényeink 

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - szeptember 

Időpont: 2012. szeptember 11. KEDD, 17:00
Helyszín:
 KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 99.
Téma:
Agilis átmenet
Előadók: Dr. Bodó Árpád Zsolt, vezető tanácsadó, elnök Sprint Consulting Kft.; Margetin István, tanácsadó Sprint Consulting Kft.
A beszélgetést moderálja:
Sárközi László
Facebook:
https://www.facebook.com/events/423567311011734/

A rendezvényre jelentkezni az alábbi linken lehet:
http://www.pmsz.hu/pmsz/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-jelentkezesi-lap
 
 

 Tizenegy éve Utahban született az Agilis Kiáltvány. Azóta sokat hallottunk az agilis módszertanok sikeréről a szoftveriparban, de vajon van-e ezeknek az alapelveknek létjogosultságuk az IT-n kívül? Milyen területeken, hogyan hasznosították mások az agilis gondolkodásmódot és technikákat? Hogyan és mely technikák vezethetők be más iparágakban? Mik azok a tipikus árulkodó jelek, amik arra utalnak, hogy a projektben érdemes lenne elgondolkodni agilis módszertani elemek alkalmazásán?

A rendhagyó módon szeptember 11-én, kedden tartandó PM teadélutánunkon a piacvezető agilis tanácsadó és coach cég, a Sprint Consulting szenior tanácsadói nyújtanak a fenti témáról áttekintést, mely fórumbeszélgetés formájában folytatódik majd.

PMI és PMSZ tagoknak a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Mindenkit szeretettel várunk!  

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Projektmenedzser előadássorozat 13. és 14. előadás - Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztály 

Id őp ont: 2012. szeptember 14., 14:30
Helyszín:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K" épület II. em. 11. - 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.
Téma:
Közraktárak épületegyüttes felújítási projekt ismertetése; 4-es METRÓ Beruházás Építési Projekt projektmenedzseri feladatok

13. előadás:Közraktárak épületegyüttes felújítási projekt ismertetése
Előadó: Dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor, okl. építőmérnök, ÉTE elnök, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója

14. előadás:4-es METRÓ Beruházás Építési Projekt projektmenedzseri feladatok
Előadó: Vagács József, okl. építőmérnök, ügyvezető igazgató MetControl Mérnöki Tanácsadó Kft.

Szervező:Szádeczky-Kardoss Gábor, okl. építészmérnök, projektmenedzser, Építéskivitelezési Szakosztály titkára (0620-4927018, 0620-2418543)

Várunk minden érdeklődőt! Előzetes jelentkezéseket a mobilszámon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk a terem korlátozott befogadóképessége miatt.
Mék engedélyekre kreditpontot adunk, a többi szakmagyakorlási engedélyekre igazolást adunk.

http://www.pmsz.hu/pmi/rendezvenyek/projektmenedzser-eloadassorozat-13-es-14-eloadas-epitestudomanyi-egyesulet-epiteski 

<< vissza a tartalomjegyzékhez 

12. Projektmenedzsment Műhely 

Időpont: 2012. szeptember 20., 16:00 
Helyszín:
BME HIT Inforparkbeli (1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterme
Téma:
Bizalomépítés a projektmenedzsmentben

A 12. Műhely témája bizalomépítés a projektmenedzsmentben, ahol előzetesen az alábbi témák kerülnek megbeszélésre:

  • bizalomépítés szerepe és jelentősége a projektmenedzsmentben
  • bizalomépítés feltételei és összetevői 
  • bizalomépítés szereplői, felelősségei
  • hatékony bizalomépítés gyakorlata

A Mészáros Gyula közreműködésével írt bevezető gondolatok és a megvitatásra javasolt kérdések 2012. június 18-tól olvashatók a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.

A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájában való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)

http://www.pmsz.hu/pmi/rendezvenyek/12-projektmenedzsment-muhely

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Visszhang  

Projektmenedzser előadássorozat 11. és 12. előadás - Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztály 

Az ÉTE Építéskivitelezési Szakosztályának és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Építési Tagozatának közös összefogásában megvalósuló „Projektmenedzser előadássorozat" 11. és 12. előadása a nyári szünet előtt, július 6-án a BME K épületében került megrendezésre. A kánikulai hőség ellenére jelentős létszámmal és élénk látogatói aktivitással zajlottak a prezentációk. Vincze Kornél, a BRIT TECH Üzleti Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója előadásában a „Kommunikáció a projektmenedzsment szükségességéről és tapasztalatairól" témakört elemezte. Az elhangzottakra jellemző kulcsszavak: projektsiker=üzleti siker, üzenetek a projektmenedzsmentről. Dr. Rostás Zoltán (BME mestertanár, projektigazgató) a megvalósítandó új Múzeumi Negyed példáját bemutatva tartott ismertetést „Vizuális módszerek alkalmazása projektek előkészítésében" címmel. Kulcsszavai: vizuális döntés, eredményesség, sokszínű, vonzó és új európai szintű kulturális központ.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Projektmenedzsment világ 

Megújult a A PMI Budapest, Magyar Tagozat Linkedin csoportja 

Megújult a PMI Budapest, Magyar Tagozat Linkedin csoportja. Új neve Hungarian PMPs and PM fans csoport.
Oldalunk a PMI tagok és PMP-k mellett minden magyarországi projektmenedzsment iránt érdeklődő szakember professzionális közössége.

A hírek, információk mellett a Linkedin betekintést enged az igen aktív magyar projektmenedzsment élet résztvevőinek szakmai hátterébe, érdeklődési körébe. Kiváló lehetőséget nyújt a networking-re. Emellett a hozzánk érkező álláshirdetések megjelenési helye szintén a Linkedin csoport lesz.

Látogass el Linkedin csoportunkba, és légy tagja Te is a PM network-nek!

Elérhetősége: http://www.linkedin.com/groups?home&gid=3419657&trk=anet_ug_hm&goback=.gmr_3419657

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMI - Pulse of the Profession 2012 

A PMI publikálta a projektmenedzsment 2012-es trendjeit. A Pulse of the Profession a projektmendzserek legfrissebb globális felmérésének eredményit mutatja. Érdemes megnézni merre tart a világ és vajon mi is afelé tartunk-e.

Vajon nálatok melyik lesz idén a siker kulcsa?
- A jó projektmenedzser, a tehetség és a tehetségek ápolása?
- A megfelelő projektek kiválasztása, a prioritások, avagy a portfoliómenedzsment technikák?
- Vissza a gyökerekhez: alapos változásmenedzsment és kockázatmenedzsment?
- Iteratív projektmenedzsment, agilis technikák?
- Vagy tartsuk szemünket a célon, termtsen a projekt értéket?

A riport itt érhető el: http://www.pmi.org/Pulse.aspx

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Risk Zone - Nordic Project Zone 2012 


Project Zone Events Building Bridges among Project Managers
The Project Zone Summit Series started in 2009, with multiple locations across Europe, with the clear scope of building bridges between the different PM and PMI Communities and to connect PM Leaders to create a common platform to develop the Project Management profession.

This year, organiser Stamford Global, the operator of Project Zone PM Excellence Network of 3500 PM professionals, will continue to develop the Project Zone mission with two outstanding events. Risk Zone in Vienna, with a focus on Risk Management, will feature world Risk Management expert, 'The Risk Doctor' David Hillson. The 3rd annual Nordic Project Zone, this year to be held in Copenhagen, will focus on agile and business analysis.

Painstaking effort has been put into presenting a top-of-the-class speaker faculty, with both events hosting corporate speakers from companies such as Nokia Siemens Networks, Alcatel Lucent, Transport for London, IBM and Microsoft. In addition, the events will bring together PMI chapter presidents from across the region to foster better networking and sharing best-practice.

All summits in the Project Zone series offer a well-researched program that addresses the most pressing issues for Project Managers in a truly neutral and interactive way.

Delegate feedback for Nordic Project Zone 2011:
"It was one of the most useful events of that kind I have participated in, and this opinion was shared and agreed with the others. Actually, apart from concepts learnt there, we built a very good relationships network." P.C. Manager, PMO Ericsson

Event Details:
Risk Zone 2012. 25-26 September, Hotel Savoyen Vienna - www.riskzonesummit.com

Nordic Project Zone 2012. 5 - 7 November, Scandic Sydhavnen Copenhagen - www.nordicprojectzone.com

PMI Budapest members receive 10% discount on tickets to these events!
For more information, contact Andrew Harmati: +36 23 805 600 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.linkedin.com/company/stamford-global/nordic-project-zone-2012-5-7-november-scandic-sydhavnen-copenhagen-738130/product?trk=biz_product

http://www.linkedin.com/company/stamford-global/730920/product?report.success=7ZNxzQ7qwKSLnUwPzMlc0NSwfaJl1iZvsHylsflisatINkcSHID5jnVaftJXqvclHlCVHE

 

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Kalmár János - nekrológ 

Hosszan tartó, súlyos betegség után augusztus 21-én elhunyt Kalmár János, az egyik legjelentősebb magyar mérnök-tanácsadó vállalat, az ÓBUDA Újlak Zrt. vezérigazgatója és az e köré szervezett vállalatcsoport, az ÓBUDA Group irányítója. Az 1951-ben született építészmérnök 1969-ben az ÉPBER-nél kezdte pályáját, 1987-ben főmérnökként távozott a cégtől, majd 1988-ban több társával létrehozta az ÓBUDA-Újlak Kisszövetkezetet, amely idővel részvénytársasággá alakult. Vezetésével a vállalat Magyarország vezető magasépítő és projektmenedzsment társaságává nőtte ki magát, és Közép-Európa számos országában, valamint a Közel-Keleten is sikeresen terjeszkedett. Kalmár János mindig szívén viselte a projektmenedzsment ügyét, kezdetektől folyamatosan támogatta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség működését.

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Aktuális képzési programok  

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://www.pmi.hu/pmsz/kepzesek

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Szponzorok 

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Képzési programok megjelentetésének feltételei 

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI Tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

  • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
  • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI Tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
  • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink és tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1. A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága

<< vissza a tartalomjegyzékhez


Felelős szerkesztő: Vereczkei Brigitta, PMP
Szerkesztőbizottság: Kővári Zoltán, Rusz Ágnes

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár