Hírlevelünk tartalmából: 

 

Üzenetünk

Májusi sűrű napok

Az elmúlt időszakban hetente nagy eseményre gyűltek össze a projektmenedzsment társadalom különböző csoportjai, hiszen a PMSZ, a PMI választás, majd a Körkapcsolás hozott össze bennünket. És akkor még nem is említettük az ezeket az összejöveteleket előkészítő rengeteg megbeszélést, munkát. Hiszen a jelölő bizottságok dolgoztak, személyes találkozók során alakult ki a választásokon jelöltek névsora, a Körkapcsolás előadóinak tematikája, továbbá ezek egymásra épülése, elkülönülése.

A választások eredményesen, az elmúlt három év eredményeire visszatekintve jó hangulatban zajlottak. Köszönet mindenkinek, az elnökségi tagoknak, az aktivistáknak, az egy-egy feladaton dolgozóknak az igen aktív és színvonalas projektmenedzsment életért. Mind a Magyar Projektmenedzser Szövetség, mind a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöksége jelentősen megújult. A pontos listák a Hírlevél későbbi oldalain olvashatók, de még egy külön köszönet illeti itt is az elnökségi feladatot most nem vállalókat, kapókat az elmúlt, s legtöbbször nem is csak három, hanem több perióduson át végzett odaadó, önkéntes munkájukért. Ígéretük szerint, ha nem is az elnökségben, de aktivistaként, feladatvállalóként továbbra is hozzá kívánnak járulni szakmai életünk fejlesztéséhez, programjaihoz, kezdeményezéseihez.

Az új tagok az elnökségekben új szemléletet, megközelítéseket is hoznak várhatóan. Az is látszik, hogy az együttműködési struktúrákat, a párhuzamosságokat érdemes újragondolni, valamint az eddig meg nem szólított projektmenedzser rétegeket fontos lenne elérni. Hiszen míg például évente 20-nál több projektmenedzsmentről szóló klubdélután szerveződik különböző keretekben, addig a hazai publikációk száma minimális. Nem haladtunk egy-egy téma mélyebb, komplexebb vizsgálódása terén sem, bár pár kezdeményezés volt már.

A régi elnökség utolsó nagy dobása volt a kiemelkedő részvétellel megtartott május 17-i 17. Körkapcsolás konferencia, ami a motiváció és kreativitás a projektmenedzsmentben témát járta körül. Már meg is jelent egy visszajelzés Véry Zoltán tollából a Menedzser Fórumon (http://blog.mfor.hu/controlling/6316.html). Ebből való az alábbi idézet, amely a konkrét rendezvényen túl a Körkapcsolás alapgondolatát is jól kifejezi: „A rendezvény előadói több szakterületről: a HR, az informatika, az oktatás/képzés és a filmgyártás szakterületről érkeztek. Így vált a megmutatkozó tapasztalat (melyre oly büszkék vagyunk), a szemlélet (mely folyamatosan alakul, épül bennünk) és a gondolkodás (melyre szükségünk van minden lépéshez) sokoldalúvá, sokszínűvé."

Május után a június is aktív lesz szervezeteink életében. Még a nagy nyári elvonulások előtt az új elnökségek felállása, akcióprogramjaik elfogadása, az együttműködések újragondolása, az erről való egyeztetések és az Év Projektmenedzsere pályázat elindítása bőven ad elfoglaltságot egy sűrű júniushoz.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 


Aktuális rendezvényeink

Projektmenedzsment Szakmai teadélután - június

Időpont: 2012. június 20.
Helyszín: KPMG székház, XIII. Budapest, Váci út 99.
Téma: Beszélgetés a coachingról, a coaching eszközök projektekben történő alkalmazásáról
ElőadóFodor Andrea (projekt coach, business coach)

A rendezvényre jelentkezni az alábbi linken lehet:
http://www.pmsz.hu/pmsz/projektmenedzsment-szakmai-teadelutan-jelentkezesi-lap

A projektmenedzsment módszertanokat a projektben dolgozó emberek töltik fel tartalommal. Minden projektvezetőt foglalkoztat a kérdés, hogyan használjuk ki legoptimálisabban a rendelkezésre álló erőforrásokat, hogyan hozzuk ki a projekt szereplőiből a legtöbbet. Hogyan hárítsuk el a cél elérését gátló akadályokat? Hogy érjük el, hogy a projekt szereplői egy nyelvet beszéljenek és azonosan értelmezzék a feladatot? Mi mozgatja a projekttagokat? Hogyan lehet megelőzni a konfliktusokat? Hogyan győzzük le az ellenállást? Hogyan lássunk tisztán, elkülönítve a tényeket a rájuk rakódott érzelmektől? Hogyan oldjuk meg a szakmai kihívásokat jelentő problémákat? Hogyan lendítsük túl projektünket a holtponton? Hogyan fejlesszük projektvezetési képességeinket?

És hogyan segít ebben a coaching? Milyen eszközei lehetnek a coachnak a fenti problémák megoldására? Beszélgetés a coachingról, a coaching eszközök projektekben történő alkalmazásáról, arról, hogy miben nyújthat támogatást a projektvezetőknek.

Mindenkit szeretettel várunk!

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Projektmenedzser előadássorozat 9. és 10. előadás - Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztály

Id őp ont: 2012. június 1., 14:30
Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K" épület II. em. 11. - 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.
Téma:  Ferencvárosi szivattyútelep zápor oldali átemelő-rendszer átalakítása Projekt; Viator Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma Kosaras-domb Projekt

9. előadás: Ferencvárosi szivattyútelep zápor oldali átemelő-rendszer átalakítása Projekt ismertetése /2011. évi építőipari nívódíj/
ElőadóFarkas Zsolt, létesítményfelelős, Colas-Alterra Építőipari Zrt.

10. előadás: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma Kosaras-domb Projekt ismertetése /2011. évi építőipari nívódíj/
ElőadóVértasaljai Ádám, létesítményfelelős, MERKBAU Építőipari és Kereskedelmi Kft.

SzervezőSzádeczky-Kardoss Gábor, okl. építészmérnök, projektmenedzser, Építéskivitelezési Szakosztály titkára (0620-4927018, 0620-2418543)

Várunk minden érdeklődőt! Előzetes jelentkezéseket a mobil számon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk a terem korlátozott befogadóképessége miatt.
Mék engedélyekre kreditpontot adunk.

http://www.pmsz.hu/pmi/rendezvenyek/projektmenedzser-eloadassorozat-9-es-10-eloadas-epitestudomanyi-egyesulet-epiteskiv

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 


Visszhang 

Projektmenedzser előadássorozat 5. és 6. előadás - Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztály

A CSR Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztályának szervezésében folytatódott a Projektmenedzser előadássorozat. A Budapesti Műszaki Egyetem központi épületében április 13-án került sor az 5. és 6. előadásra. Az ezúttal is osztatlan sikert kiváltó rendezvényt a Fővárosi Gázművek Zrt. támogatta. Szádeczky Kardoss Gábor az ÉTE Szakosztály titkára expozéjában utalt a projektmenedzsment tudomány gyakorlati alkalmazásának fontosságára. Loppert Zoltán (Landson Mérnökiroda Kft., ügyvezető igazgató) a "Felelősségi körök a hazai és EU finanszírozású építőipari projektekben" témakört tapasztalatainak felhasználásával fejtette ki. Horváth György (Óbuda Group osztályvezető) a tőle megszokott szuggesztív előadásban "Építési Projektmenedzsment-ami van is, meg nincs" címmel aktuális problematikákat tárt fel.

te pmsz t 0413

te pmsz t 0413 2

<< vissza a tartalomjegyzékhez

IAESTE Akadémia

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán április 16-án és 17-én került megrendezésre az IAESTE Akadémia. Az első nap előadásai az "Innovatív megoldások az építőiparban" című programmal indultak. Ennek keretén belül Nepp Dániel és Hornyák Szabolcs a Leier cégcsoport magyarországi képviselői ismertették zajárnyékoló és falazórendszereiket. Bemutatójukban kiemelten kezelték az innováció, a hatékonyság és környezettudatosság témakörét.

Másnap a Colt Hungária Kft. és a Leier Kft. részéről a hő- és füstelvezetésről, valamint a méretre gyártott vb.szerkezetekről hallhattak az érdeklődők. A PlanDoc Kft. képviseletében Kocsis Tamás az elektronikus tervszolgáltatási módszerekről tartott előadást. Az előző napról elmaradt "Innovatív megoldások az ipari speciális kapuknál és tűzvédelmi újdonságok" című prezentációt az EFAFLEX Hungária Kft. képviselője, Köbli Attila pótolta.

vissza a tartalomjegyzékhez

PM Szakmai teadélután

Április 18-án a KPMG székházában tartotta Szakmai teadélutánját a Magyar Projektmenedzsment Szövetség. Az est moderátora Kupás Tibor volt. A választott témában Szalay Imre tartott vitaindítót "Beszélgetés a projektmenedzsment 2012-es trendjéről" címmel. A PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöke emlékeztette a jelenlevőket a tavalyi sikeres kötetlen vitákra a PM szakma várható fejlődési irányainak feltárásában. Ezúttal is aktív és élénk vita bontakozott ki a résztvevők között. Az elméleti és gyakorlati megközelítésű érvelések ütköztetésében vagy összehangolásában nem volt könnyű dolga a moderátornak. A résztvevők az ESI International felmérést felhasználva a "Programme management" definiálásának és alkalmazásának lehetőségeit alaposan kielemezték.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

CONSTRUMA - HUNGEXPO 

Válságmenedzselés - Kitörési pontok - Bérlakásépítés a 31. CONSTRUMA kiállítás április 19-i konferencia témái között. A Magyar Ingatlan Tanács szervezésében és a Francia Szakmai Delegáció részvételével jól fekészült és rendkívül meggyőző előadások hangzottak el a B Pavilon Média Termében. A napirenden szerepelt még: Fenntartható építés, környezet és energiabarát települések, Otthonteremtési politikánk, Környezettudatos és energiatakarékos építési megoldások bérlakások céljára, Szociális bérlakásépítés és fenntartás tapasztalatai Franciaországban. Az előadásokat követően a jelentős létszámban résztvevők közül többen keresték az építőipart a szűkebb és szerényebb kiállítási körülmények között.

Az expó április 20-i programjának mondanivalóját a Tudás - Innováció - Minőség hármas egysége jellemezte. A 31. CONSTRUMA konferencián ennek jegyében hangzottak el előadások az ÉMI Nonprofit Kft. és a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete szervezésében.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

City towards sustainability Conference 

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezésében "Város a fenntarthatóság felé" címmel konferenciát tartottak április 24. és 25-én a Duna Palotában. A program kiemelten kezelte a tervezés és stratégia-alkotás összehangolásának lehetőségeit Budapesten. Tájékoztató hangzott el a jelen és jövő célkitűzéseiről, programjairól. Kiemelésre került a Green Bulding Council-ok szerepe a fenntartható településtervezésben. Esettanulmány mutatta be Budapest zöld épületeit és a "Hammarby Sjöstad, Stokholm"-ot. Ez utóbbit Fryxell Stellan építész, várostervező ismertette. További prezentációk foglalkoztak a "Smart City", Közlekedés, Területhasználat, Fenntartható Energia Akcióprogram (SEAP) városi szintű kérdéseivel.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

Projektmenedzser előadássorozat 7. és 8. előadás - Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztály

Az Építéstudományi Egyesület Építéskivitelezési Szakosztálya és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Építési Tagozata szoros együttműködésének eredményeként a 7. és 8. PM előadásra került sor május 4-én a BME-n. Az I+H Ingatlanhasznosító Építészeti és Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Komjáthy Attila éítészmérnök tartotta meg az előadásokat a Budapesti Klotild-palota beruházási projekt témakörében. Bevezetőjében megnyerő alapossággal mutatta be az építészeti koncepciókat és Budapest városépítészeti történetét. Ezt követően fókuszált az Erzsébet híd pesti hídfőjénél meglévő Belvárosi Klotild-palota felújítési munkálataira. Projektmenedzsment összefüggéseiben kiemelten kezelte az építési, engedélyezési és a kivitelezési, tervezési kérdéseket.

te pmsz t 0504

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMSZ-Építési Tagozat Szakmai est

A PMSZ Építési Tagozata és az MÉTP 7. Eljárások-Infokommunikáció fókuszterülete május 9-én tartotta soron következő Szamai Estjét az Óbuda-Újlak Zrt. tanácstermében. "ISO 21500 - Dimenzióváltás a projektmenedzsmentben?" címmel hangzott el figyelemfelkeltő előadás Torner István részéről, aki a Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében most készíti a témakört felölelő diplomamunkáját. Értekezése az elhivatott hallgatóságot aktuális és valós problémák felvetésére késztette. Kulcsszavak: projektmenedzsment professzionálissá válása, projektmenedzsment koncepció, szabványosítási alapelvek, szabványügyi szervezetek.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

FŐVOSZ/IPMA Projektmenedzsment Klub

A FÖVOSZ/IPMA Projektmenedzsment Klub május 15-én sikeres fórumdélutánt tartott a Betonút Zrt. vezérigazgatói tárgyalójában. Az elhangzott előadások az "Üzleti alkalmazások a felhőben" címszó alatt kerültek meghirdetésre. König Tibor (chief architect, Microsoft Hungary) kiemelten kezelte, milyen pluszt kínál a felhő a saját kiszolgálóhoz vagy egy magyarországi hoszternél elhelyezett szerverhez képest. Bálint Ákos a Hyper Team Kft. ügyvezetője előadásában a "Projektmenedzsment a Felhők felett" témakörre koncentrált, érzékletesen tárva fel a felhő alapú megoldások használatát a mindennapi projektmenedzsmentben.

fvosz ipma 0515

fvosz ipma 0515 2

<< vissza a tartalomjegyzékhez

17. Körkapcsolás

A 17. Körkapcsolás "Motiváció és kreativitás a projektmenedzsmentben" témájának körüljárásával úgy tűnik, valóban rendívül ösztönző és motiváló témakör került bemutatásra. Rendezvényünk érdeklődés tekintetében rekordot döntött, közel 200 vendég regisztrált a kora délután kezdődő előadássorozatra.

A PMSZ elnökének, Cserna Józsefnek a szövetség 15 éves jubileumát előretekintően megünneplő bevezetőjét és Dr. Pálvölgyi Lajos bemelegítő, a témát érdekesen és körültekintően felvezető összefoglalóját követően 5 előadó expozéja következett, a szokásos három körös nekifutás alapján, melyben az előadók jóvoltából a közgazdász-tanácsadó, az informatikai, a HR-es és tréner vonal, továbbá valamelyest szokatlan, de annál figyelemfelkeltőbb módon a filmipar, filmgyártás is képviseltette magát.

Az első szekció előadásai közül elsőként Vereczkei Brigitta beszélt a projektvezető létező motivációs eszköztáráról és ezek gyakorlatban való alkalmazási lehetőségéről, a WBS-ről (work breakdown structure), melyben a csapatjáték stratégiájára építve a közösségi jelleg kerül előtérbe. Az információk megosztása, a közös célmeghatározás, mint a struktúra egy-egy alapeleme ráadásul nem csak a motivációra, hanem a kreativitás kibontakozására is lehetőséget biztosít.

A kreativitást egy szükségszerűen másik, az árnyékosabb oldalról megközelítő Mudra Miklós két fontos dolgot emelt ki: az öncélúság és kontrollálatlanság elkerülését. A számosság, avagy gyakoriság és a kibontakoztatási környezet ugyanis lényeges és megfontolandó összetevők.

Két történet által mutatta be a belső motiváció és a kreativitás erejét Toldi Gábor. Előadásának elméleti keretéül a személyiségtipológia és elsősorban a DISZK módszer szolgált, mely négy személyiségtípusra vonatkozóan foglalja magába a szükségletek, erősségek és gyenge pontok hármasát, jól érzékeltetve az elkerülhetetlenül felmerülő és kezelendő problémát, vagy inkább feladatot: az egyének, résztvevő társak és az általuk alkotott (munka)csoport ismeretét, megfelelő kezelését.

Dr. Baranyai Attila meglehetősen kreatívan tálalta mondandóját a kreativitás és a motiváció 3.0 kapcsán. Az egyedi, személyes pecsét készítése és a játékos feladatok egy kis mozgást is hoztak a rendezvényre. Ennek mondanivalója a határok, keretek átlépése, a választás, az alkotás szabadsága, mely növeli a belső motivációt, így jó hatással van a teljesítményre és a stresszre is.

Miskolczi Péter producer stílusosan filmrészletekkel felvezetett bemutatójában a filmkészítés szövevényes és sokrétű folyamatának legfőbb fázisaiba vezette be a hallgatóságot. Az előadó felkérése egy projektmenedzsment köré szervezett rendezvényen talán különös lehet, de amint e két eszköz kerül reflektorfénybe, több mint érdekes, sőt indokolt lesz. A filmkészítés mindennapjaiban a kreativitás alapvető összetevőnek számít. Hiánya esetén valószínűleg film(művészet)ről sem beszélhetnénk. Egy-egy új ötlet megvalósulása azonban itt is új és új motivációs lendületet követel meg. A forgatócsoport összetételének bemutatása, az elő- és utómunkák rövid és vélhetően közérthetővé sűrített összefoglalója, a rendezői és produceri feladatokba való filmkockányi betekintés is olyan rendkívüli bonyolultságú projektet mutat, mely bármely projektvezető feladataival versenyre kelhet.

A teljesítmény egyszerűnek tűnő képletének együtthatói, a motiváció, a képesség és a személyiség nem csak egy körkapcsolás erejéig, hanem a gyakorlatban is kiegészíthető egy negyedikkel, a kreativitással. Az egyenlet azonban már így is több buktatót, hibalehetőséget rejt magában. A motiváció minden vezető lételeme, elhanyagolása, nem megfelelő használata negatívan hat a teljesítményre. Azonban a kreativitás eredményezte pozitív hatás is könnyen előjelet válthat.

A résztvevők hasznos eligazítást, kapaszkodót kaphattak a buktatók elkerüléséhez. A büntetés és jutalmazás 2.0-ján túl elengedhetetlen a harmadik pont, saját motivációnk megragadása, mely másokhoz és másokéhoz is elvezet. Fontos továbbá a megfelelő tervezés, a mennyiség helyett a minőség, (avagy a megfontolva válogatás stratégiájának elsajátítása), a kompetenciáknak megfelelő feladatleosztás, az információ megosztása, a közösségi jelleg: együttlátás és az együtt látás is. Az ellenőrzésen túl a figyelem, a megismerés megléte sem hanyagolható el, de lényegesek az elvárások is, a stresszen való fölülemelkedés, eszközként való felhasználása, akárcsak a hibák és az eredményt nélkülöző motivációs eszköztár felülbírálása, a változtatni akarás és tudás. Végül az sem mellékes, hogyan zárul ez a kör. A sikert meg kell tudni élni és megosztani mindazokkal, akik részesei voltak a megvalósítás bonyolult folyamatának.

Rusz Ágnes

 

További képek Facebook profiljainkon érhetők el:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.314591535282435.72327.193908030684120&type=3

A PDU pontok regisztrálása a szokásos módon a www.pmi.org honlapon technikai okokból csak kicsit később lehetséges. Erről a következő Hírlevélben részletes tájékoztatást adunk.

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 


PMSZ/PMI információk 

PMSZ Tisztújító közgyűlés

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség 2012. április 25-én közel 40 tag részvételével tartotta tisztújító közgyűlését a KPMG Székházában. A 2011. évi tevékenységről az előírásoknak megfelelő beszámolók hangzottak el Cserna József(PMSZ elnök) és Szilágyi László (Számvizsgáló Bizottsági elnök) részéről. Ezt követően a jelöltek a helyszínen is megerősítették jelölésük vállalását.
A tisztújító közgyűlés eredményeként a megjelentek nagy többséggel újabb 3 évreCserna Józsefet választották meg a PMSZ elnöki posztjára. Az ő munkáját az alábbi pozíciókon, az alábbi képviselők segítik majd:

TitkárKupás Tibor
Elnökségi Tagok:
Vereczkei Brigitta
Tóth Dezső
Schiszler János
Boros Áron
Sárközi László

Etikai Bizottsági ElnökTernyik László
Etikai Bizottsági TagokCzibók Zoltán, Horváth György
Számvizsgáló Bizottsági ElnökSzilágyi László
Számvizsgáló Bizottsági TagokDietrich Anna, Langer Tamás

Az elnökségi tagok fényképes bemutatkozója megtekinthető honlapunkon: http://www.pmsz.hu/pmsz/szovetseg-testuletei 

pmsz kgyles 0425

pmsz kgyles 0425 2

<< vissza a tartalomjegyzékhez

PMI Tisztújító Közgyűlés

A PMI Budapest, Magyar Tagozat 2012. május 9-én 17:15-től 27 tag részvételével és regisztrálásával tartotta tisztújító közgyűlését a KPMG Székházában. A közgyűlés első napirendi pontjainak megfelelően beszámolók hangzottak el a 2011. évi tevékenységrőlSzalay Imre elnök, Kovács György a Számvizsgáló Bizottság elnöke és Mikes Pétertitkár részéről. A tisztújítást Kupás Tibor, a jelölőbizottság elnöke vezette le. A jelöltek a helyszínen is megerősítették jelölésük vállalását.
A tisztújító közgyűlés eredményeként a megjelentek Szalay Imrének a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöki posztjára újabb egy évre bizalmat szavaztak. Az ő munkáját az alábbi pozíciókon, az alábbi képviselők segítik majd:

TitkárCzibók Zoltán
Elnökségi Tagok:
Horváth Balázs
Kovács Ádám
Kremmer László
Kővári Zoltán
Dr. Pálvölgyi Lajos
Mikes Péter

Számvizsgáló Bizottsági ElnökKovács György
Számvizsgáló Bizottsági TagokBartalis Krisztina, Csala Viktor

Az elnökségi tagok fényképes bemutatkozója megtekinthető honlapunkon: http://www.pmi.hu/pmi/elnokseg

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 


Aktuális képzési programok

Aktuális képzéseinkről bővebben:

http://www.pmi.hu/pmsz/kepzesek

http://www.pmsz.hu/pmsz/kepzesek

<< vissza a tartalomjegyzékhezSzponzorok

<< vissza a tartalomjegyzékhezKépzési programok megjelentetésének feltételei

Hírlevelünkben a PMSZ és PMI Tagozat elnökségei 2005. január 12-i döntésének megfelelően minden projektmenedzsment témájú képzési programról hírt adunk, amely megfelel a következő feltételeknek:

  • a képzésnek konkrét, meghirdetett időpontja van,
  • a képzésre a rendező szervezet a PMSZ és a PMI Tagozat tagsága számára legalább 10%-os díjkedvezményt nyújt,
  • a képzést rendező szervezet megküldi a képzés adatait a hírlevél lapzártájáig (az elnökségi ülést követő héten hétfő délutánig) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szerkesztési és terjedelmi okokból egy képző szervezettől legfeljebb 3 aktuális képzési program adatait jelenítjük meg a hírlevélben.
Ezúton felhívjuk tisztelt tagtársaink és tagszervezeteink figyelmét, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és várjuk a feltételeknek megfelelő képzési programok adatait.

PMSZ/PMI kapcsolattartás
A szervezeti tagsággal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keresse Ódorné Kovács Ildikó titkárságvezetőt az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 30 723 1788
E-mail : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Projektmenedzsment Hírlevelet havi rendszerességgel kiadó szervezetek:

  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség - www.pmsz.hu 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 29/B
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat - www.pmi.hu 1117 Budapest, Neumann János u. 1. A Projektmenedzsment Hírlevél szerkesztőbizottsága

<< vissza a tartalomjegyzékhez

 


Kiadásért felelős személyek: Cserna József IPMA A, Szalay Imre PMP
Szerkesztő: Rusz Ágnes

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár