Brigi Ecsedy BaumannMárcius 13-án reggel, a csúcsforgalmat elkerülve a villamoson azon gondolkodtam, mi történhet a PMI Budapest, Magyar Tagozat stratégiai workshopján, ilyen eseményen ugyanis még nem vettem részt. 9 óra előtt tíz perccel értem az IT Services Tóth Kálmán utcai épületébe, hogy ezt kiderítsem a szervezet elnökségének délelőtti, első megbeszélésén. Szerző: Ecsedy-Baumann Brigi 

 

A portán várakoztam, amíg szépen lassan befutottak a workshop résztvevői. Már a vendég belépőkártya átvételekor baráti beszélgetés kezdődött az elnökségi tagok között egymás hogylétéről, és ez folytatódott akkor is, amikor beléptünk a Barcelona nevű tárgyalóba. Komótosan körbeültük az összetolt asztalokat a kis teremben, majd amikor elhelyezkedett és kissé elcsendesedett a csapat, Kremmer László, a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöke néhány szóval megnyitotta az idei év első stratégiai elvonulását. Rögtön ezután Vereczkei Brigitta, a szervezet titkára ismertette a workshop menetrendjét, és első lépésként mindenki elmondhatta, hogyan érkezett erre az eseményre, illetve mit vár a workshoptól. A „dugóban” humoros reakciótól kezdve a komolyabb szakmai elvárásokig sok válasz elhangzott, ez utóbbiakat Brigitta egy flipchart oldalra vezette fel. Ezen a ponton csordult ki a kancsóból az első csésze kávé, és kitöltöttük az első pohár kólát és gyümölcslevet is.

vizionk

A workshop első, aznapi felvonásának nagy részében az elnökség egy mindmap és a filpchart papírra rajzolt ábrák segítségével felülvizsgálta a tavaly nyáron megfogalmazott gondolatokat a szervezet küldetéséről és víziójáról. Az elnökségi tagok tapasztalataiból kiderült, hogy a tagoktól nagyon jó visszajelzések érkeztek a szervezet külső kommunikációjának és láthatóságának fejlődéséről. Éppen ezért az elnökség megtartotta a tavaly kitűzött célokat, miszerint fontosnak tartja az egyén fejlődését, hiszen ezáltal fejlődnek a szervezetek is, éppen ezért nem véletlen az egyéni tagság sem. Sarkallatos a PMI Budapestnek az a tulajdonsága is, hogy Magyarország legnagyobb külföldi hátterű projektmenedzsment szervezete, aminek köszönhetően a fejlődést a globális kapcsolatok és lehetőségek is segítik. Emellett jelentős értéknek tartja azt a lehetőségét, hogy a szakemberekből álló tagság számára naprakész információt tud szolgáltatni a szakmáról.

Abból is látszik e két elem, a küldetés és az értékek fontossága a szervezeten belül, hogy átvizsgálásuk eltartott egészen 11 óráig. Az utolsó órában Prattinger Balázs elnökségi tag beszélt a PMI Budapest rendezvényeiről és 2019-es terveiről, majd Pernyeszi András is ismertette marketingkommunikációs stratégiai tervét. Délben befejeződött a workshop első felvonása, mert többeknek vissza kellett csöppennie a mindennapok rohanásába, így ki is lett jelölve a következő időpont a folytatásra.

misszionk

Április 1-jén, viccet félretéve találkoztunk újra ugyanabban az irodaházban, de ezúttal a Moszkva nevű tárgyaló adott otthont a workshop folytatásának. Ebben az épületben ugyanis feltűnően sok várost sorakoztatnak fel a termek ajtajára ragasztott színes plakátok. Az ember azt gondolná, hogy a szombatról vasárnapra virradó éjszakai óraátállítás mindenkit lesúlyt, és én ugyan megéreztem, ám nekem úgy tűnt, hogy az elnökség ezt valahogyan elkerülte. Az asztalra ezúttal is be volt készítve a kávé, zéró kóla, gyümölcslé és rágcsálnivaló. Ez az alkalom leginkább arról szólt, hogy az április 15-ére szervezett éves rendes közgyűlésen és tisztújításon az elnökség által prezentált szakmai beszámoló megfelelően elő legyen készítve. Ezúttal is Vereczkei Brigitta moderálta a megbeszélést, de meglepően kellemes volt hallgatni, ahogy minden tag konstruktívan szólt hozzá az elképzelésekhez, nem pedig kevésbé érdeklődően egyezett bele abba, amit valaki elé tárt.

Jó hangulatú és értékes beszélgetéseknek voltam tanúja. Megbizonyosodtam róla, hogy a PMI Budapest, Magyar Tagozat elnökségében is emberek ülnek, elismerésre méltó szakemberek, akik önkéntesként vezetik ezt a szervezetet értékteremtő célok mentén, bevonva és lehetőséget teremtve olyan tagoknak is a fejlődésre, akik szintén önkéntesként saját pályájukat és szakmai felkészültségüket igazgathatják.

Ecsedy-Baumann Brigitta

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár