e8399fd1 4616 4cdc a2eb 3fd3d35aa0e41Az esztendő végéhez közeledve minden évben számvetést végzünk, hogy a mögöttünk hagyott évben milyen sikerek, eredmények és tervek valósultak meg. A 2018-as esztendő egy szakmailag tartalmas, sok feladatot hozó időszak volt a PMI Budapest, Magyar Tagozat életében. Összefoglaljuk, hogy milyen programokat, eseményeket és eredményeket hozott az idei év. 

A sor elejére kívánkozik egy olyan tény, ami alapvetően meghatározta a munkánkat 2018-ban, a PMI Budapest, Magyar Tagozat alapításának 15. évfordulója. Egyesületünk 2003. november 14-én kapta meg az Alapító Plakettet a PMI-tól. A PMI Budapest, Magyar Tagozat a hazai projektmenedzsment szakma meghatározó szakmai szervezete 2003 óta. Az elmúlt másfél évtizedben elhivatottan arra törekedtünk, hogy a lehető legnagyobb szakmai támogatást nyújthassuk nem csak az egyesületünk tagjainak, hanem a magyarországi projektmenedzsment szakma összes képviselőjének és hatékonyan együttműködjünk a hazai szakmai társ-szervezetekkel.

 • Örömmel számolhatok be róla, hogy 2018-ban 160-ról 267 főre, azaz közel 67%-al nőtt tagjaink száma! Köszönjük a bizalmat és a szakmai elköteleződést amit a munkánk iránt mutat. Érezzük ennek a növekedésnek a felelősségét és ez hatotta át a munkánkat az elmúlt hónapokban.
 • Az idei esztendőben folytattuk az immár hagyományos programjainkat és nagy sikerrel szerveztük meg az angol nyelvű PMPub találkozókat. 
 • Hazai társszervezetünk, a PMSZ szervezésében megvalósuló eseményeken, így a havi Projektmenedzsment Szakmai Teadélutánon és a Körkapcsolás Konferencián a PMI Budapest, Magyar Tagozat tagjai 2018-ban is, ingyen vehettek részt és a részvétel költségét egyesületünk magára vállalta.
 • Minden hónapban friss hírekkel, eseményekkel és újdonságokkal jelentkezett a PMI Budapest, Magyar Tagozat hírlevele. A közösségi média felületeink megújultak, így az immár hagyományos Facebook oldalunk mellé felsorakozott a Linkedin oldalunk és a Twitter oldalunk is. A honlapunkon minden hírt eseményt megosztunk az érdeklődőkkel rendszeresen.
 • 2018 év elején nagy fába vágtuk a fejszénket és elindítottuk a régen vártPMBOK6 magyar fordítási projektet és ezzel párhuzamosan az AGILIS Gyakorlati Útmutató fordítását. Külön köszönet illeti annak a közel félszáz önkéntesnek a munkáját, akik a magyar terminológia felülvizsgálatában és kiegészítésében, valamint a fordítás ellenőrzésében közreműködtek.
 • Örömmel jelentem, hogy 2018. december 14-én megjelent az Akadémiai Kiadó gondozásában a magyar nyelvű AGILIS Gyakorlati Útmutató. Ehhez kapcsolódóan a PMI Budapest, Magyar Tagozat tagjai számára egyedi 10%-os akció keretében, korlátozott számban lehetőséget kínálunk a könyv megvásárlására. Amennyiben a lehetőség érdekli kérem keressen megEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
 • PMBOK6 fordítása is jól halad és 2019-ben a könyvesboltok polcaira kerül reményeink szerint a harmadik negyedév elején a régen várt könyv. A PMBOK6 megjelenéséhez szakmai támogatók jelentkezését várjuk email útján.
 • 2018-ban a PMI Budapest, Magyar Tagozat volt az elnöke a Projektmenedzsment Kiválóság Táblának. Ennek köszönhetően idén ránk hárult annak a megtisztelő feladata, hogy a megszervezhettük az „Év Projektmenedzsere” díj pályázatot a társszervezetekkel közösen és 2018. november 7-én átadhattuk az Év Projektmenedzsere díjat 18. alkalommal.
 • Az ide esztendőben rekordszámú pályázat érkezett az „Év Projektmenedzsment Diplomamunkája” pályázatunkra, melynek a díjátadó ünnepsége szintén 2018. november 7-én volt a Pénzügyminisztérium Pénztár Termében.
 • Immár hagyományosan minden esztendőben a Nemzetközi Projektmenedzsment Napra időzítjük az „Art of Projects” nemzetközi, angol nyelvű a PMI Budapest, Magyar Tagozat által szervezett nemzetközi konferenciát, melyen idén ismét teltház volt.
 • Külön köszönjük az Art of Projects Konferencia szakmai szponzorainak, így azIT-Services Hungary Kft-nek, a Racionet Zrt-nek, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak a támogatásukat.
 • Soha nem látott érdeklődés volt a konferenciát követő Masterclass iránt, melyet 2018. november 8-án tartottunk a MOM Kulturális Központban.
 • 2018-ban részt vettünk Belgrádban a PMI Region 8 konferencián, melyen az európai PMI helyi tagozatok képviselői találkoznak minden esztendőben. 
 • Idén is sikeresen pályáztunk a NEA – Nemzetközi Együttműködési Alapnál és egyesületünk szakmai és operatív munkájának támogatására vissza nem térítendő támogatást nyertünk el 2018-ban.
 • Ahogy arról már korábban beszámoltam 2018-ban régi-új önkéntes elnökség és új elnök vette át az egyesület vezetését. Ezúton is köszönöm az elnökség összes tagjának és az egyesület munkáját támogató önkéntesek munkáját.
 • Újra gondoltuk a PMI Budapest, Magyar Tagozat Vízióját és Küldetését. Új lendületet kapott a kommunikációnk. Mindez nem jöhetett volna létre egy lelkes, tettre kész önkéntes közösség nélkül.
 • 2018-ban a PMI ajánlásával összhangban, elkezdtük a PMI Budapest, Magyar Tagozat alapszabályának a harmonizálását a PMI által előírt alapszabályi módosításokkal, melyet 2019-ben fejezünk be. Ennek keretében létrehozzuk a tiszteletbeli elnök pozíciót, valamint lehetőséget teremtünk arra, hogy tagjaink elektronikus úton is szavazhassanak a vezető tisztségviselő választáson.

2019-re a személyes önkéntes céljaim és a PMI Budapest, Magyar Tagozat stratégiai céljai összhangban vannak a PMI globális stratégiájával és ezt erősítette meg az elnökség is 2018 nyarán, amikor is számos elnökségi megbeszélés, elvonulás során újra gondoltuk céljainkat. Az elmúlt 15 évben a PMI Budapest, Magyar Tagozat a hazai projektmenedzsment szakma képviselői között egy ismert és meghatározó szervezetté vált. 2012-től a PMI önálló arculatának erősítésén dolgozunk.Missziónk szerint az egyén fejlődése érdekében önkéntes projektmenedzsment szakmai közösséget építünk a fél évszázados múlttal rendelkező PMI globális szervezet részeként, gyakorlatban kipróbált tudásbázisra és minősítési rendszerre alapozva. Víziónkkal összhangban, 2019-ben tovább folytatjuk azt a szakmai munkát, aminek eredményeképpen a PMI Budapest, Magyar Tagozat Magyarország még meghatározóbb projektmenedzsment szervezete legyen, mely a PMI globális hálózat részeként aktív szakmai közösséggel rendelkezik.Köszönöm, hogy 2018-ban is megtisztelte tagságával, szakmai támogatásával az eseményeken való részvételével és önkéntes munkájával a PMI Budapest, Magyar Tagozatot.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, valamint Eredményekben és Sikeres Projektekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Kremmer László / Elnök
PMI Budapest, Magyar Tagozat

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár