Newsletter Header

Hónap témái

A PMI Budapest, Magyar Tagozat 15. születésnapja

PMI 15 logo v1.12018-ban ünnepli a PMI Budapest, Magyar Tagozat a 15. születésnapját. Az ünneplés alkalmából többek között kiadvány készül, amely a szervezet eddigi életét és munkáját mutatja be, készülünk ünnepi logóval és az évente megrendezett Art of Projects konferencia keretein belül és készülünk az évfordulóra. Várjuk olyan önkéntes segítők és szakemberek (szövegírók, grafikusok) jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának a születésnapi kiadvány elkészítéséhez! 

Önkéntes fordítókat keresünk!

agile pmbok covers e1505089475252 kicsi2017 őszén megjelent a PMBOK® legújabb kiadása, amely a projektmenedzsment szakma egyik vezető kézikönyve, a legfontosabb projektmenedzsmenttel kapcsolatos vizsgák szakirodalma. A magyar fordítás 2018. második felében várható, a fordítói munkát - mint megszokott - a hatodik kiadás esetében is önkétesek végzik. A fordítási és a lektorálási feladatok az elvégzésére önkéntes jelentkezők várunk, akik a kiadóval való szerződés keretében lefordítják a könyvet. Önkéntesnek bárki jelentkezhet, aki rendelkezik megfelelő szakmai nyelvtudással és ambícióval.

Throwback to the first PMPub of the year!

PMPub 4 kicsiPMI Budapest Chapter held its first PMPub in 2018 on 27th February in Szimplakert. Despite the cold weather more than 20 people came together in Szimplakert to listen to Martins’ stories about how aviation industry has changed so rapidly and how it affects the airport operation and the execution of related projects.

PM Világ

Visszatekintés a januári PM Műhelyre

PM Műhely2018. január 25-én rendezték meg az idei év első PM Műhelyét, amelynek témája a "Szervezeti változások menedzsmentje" volt. Az összegyűlteket Prónay Gábor köszöntötte, cikkünkben az ő összefoglalója olvasható. Külön köszönjük Bálint Ákosnak és Vereczkei Brigittának, a projektekben nagy gyakorlatot szerzett tanácsadóknak, hogy tapasztalataikra építve vállalták a téma végiggondolását, feldolgozását és mediátorként a Műhely munka támogatását.

21. Projektmenedzsment Fórum

pm forumIdén 21. alkalommal kerül megrendezésre a Projektmenedzsment Fórum április 5-én, Budapesten, a HTE szervezésében. A rendezvény védnöke Prónay Gábor (Pro-COMpass Kft.). A hagyományoknak megfelelően a Fórum a különböző iparági projekttulajdonosok és projektmenedzserek éves találkozója, a tapasztalatcsere és kapcsolatépítés helyszíne, mely a hazai szakmai szervezetek mindegyike támogatásával valósul meg.

2018 - PM Exam Changes

exam imageWhy certification exams changes? Exam updates help keep our certifications current with the evolving state of the project management profession. We update them in two circumstances: 1) When we release a new exam content outline, which details the critical tasks and knowledge areas tested in the exam; 2) When there is an update to an existing standard, or when a new PMI publication is added to a certification’s reference list. This ensures the questions align with any new terminology.

A projektmenedzsment akadémiai doktora: Görög Mihály

Görög MihályDr. Görög Mihály, a Corvinus egyetem professzora, szakmai közösségünk jeles tagja, a PMSZ egyik alapítója hazánkban elsőként érte el a magas MTAfokozatot, a MTA nagydoktori címet. 2018. január 17-én népes és lelkes közönség előtt került sor a doktori munka nyilvános vitájára és védésére a Magyar Tudományos Akadémia épületének nagytermében.

12 Requirements of an Effective Hybrid Project Manager: Is this the Next Generation?

12 requirements cikk 1What is a Hybrid Project? What is Hybrid Project Management? What is a Hybrid Project Manager? What Does A Hybrid Project Manager Want?

Pulse of the Profession

PulsePulse of the Profession® is our annual global survey of project, program and portfolio managers charting the major trends in project management. Our latest Pulse of the Profession® research reinforces that employing proven project management practices leads to greater organizational success. High-performing companies waste 21 times less money than their underperforming counterparts.

Miért nem nevezhető módszertannak az agilis megközelítés?

492713 636269223162589152 16x9Széles körben szokás az agilis megközelítést módszertannak nevezni. Ez a cikk azzal a céllal született, hogy a tisztázza ezt a megnevezésbeli zavart a különböző kifejezések jelentésének körbejárásával.

Társhíreink

A projektmenedzsment bajnokai

pm bajnokaiA projektmenedzsment felkészültségi versenyünk idei első feladatának egy hőse egy olyan hölgy, aki a történet szerint elkötelezetten küzd azért, hogy a szervezetében zajló projektek szabályozott mederben folyjanak. Hiába tör azonban magányos harcosként lándzsát az üdvös cél érdekében, egyedül, társak nélkül kudarcra van ítélve. Az említett hölgy lehetne egy képzeletbeli projektmenedzsment bajnokság nyertese? Bajnok? De kik azok a bajnokok? Egészen pontosan kik a projektmenedzsment bajnokai? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az alábbi cikkben Klimkó Gábor.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Szinergia Kft., ProMan Consulting Kft., Profexec Kft., Arany-alap Kft.
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Vereczkei Brigitta

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár