Newsletter Header

Az év legjelentősebb PM eseményei

Art of Projects: The ghosts of project managers’ past

failureGeoff Reiss's presentation at Art of Projects conference “The ghosts of project managers’ past” is a motivational talk highlights great man who gave their lives, or more often the lives of their fellow men, en route to their great achievements, great challenges, and fantastic failures. Specially Featured is the career of Edward de Lesseps who successfully delivered the Suez Canal, become world famous, and then crashed on a failed attempt at Panama.

Paul Hodgkins at the Art of Project Conference: Seven Leadership Lessons

leadershipPaul is a well-known and inspiring presenter of European project management events. At the Art of Projects Conference Paul is delivering a storytelling and personal presentation on what were the 'seven lessons' learned about leadership from aged 17 when he joined Siemens as a 'Youth Training Scheme' Trainee until the time he left Siemens almost thirty years later. To get to know Paul you can watch this video what is a combination of an interview and items of his presentation on power of project leadership.

MasterClass: A half-day engaging and interactive workshop

masterclassMasterClass is a half-day long engaging and interactive workshop, which connects to the conference in terms of the following: MasterClass moderator is one of the key speakers of the conference. This year Paul Hodgins will talk about Organizational Project Management (OPM). The class includes a case study about the way how Siemens implemented OPM on a global basis. Participants will learn about the following topics: What does ‘Organizational Project Management’ (OPM) mean and why is it important? 

A hónap témái

Topic of the third PMPub: We should manage the product’s whole lifecycle!

speaking activities iStock 000018159690XSmallWe held our third PMPub in September. Our special guest was Dr. Olusoji Owolabi (Olu) from IT Services Hungary. As he wrote in his introduction letter “as an operations manager I have had many sleepless nights, burnt my fingers because of these project managers!”. His discussion’s title was: “backward education; from operations to project management”. He – as an operations manager – wanted to have a project outcome that could be used in operation. Olu thinks that: We should manage the product’s whole lifecycle.

Az Év CIO-ja 2017-ben

 DSC1221Idén is a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) őszi évadnyitó rendezvényén, az INFOHAJÓ-n adták át az Év CIO-ja, valamint a tavaly alapított Braun Péter nevét viselő elismerést. Idén a zsűri döntése nyomán az Év CIO-ja elismerést Gál István, a FŐGÁZ Zrt. informatikai és üzemeltetési igazgatója kapta, aki 2017-től egyben az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vállalati szolgáltatások igazgatója is. A Braun Péter-Díj idei díjazottja Kada Zsolt, a GIRO Zrt. CIO-ja. Kada Zsolt több mint tíz éve dolgozik különböző informatikai területeken. Volt fejlesztő, kutató, tanácsadó, szervező, projektmenedzser és vezető.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) egy társadalmi szervezet, mely a magyar informatikai piac legnagyobb, meghatározó vásárlóit tömörítve képviseli az informatikai eszközöket, rendszereket és szolgáltatásokat felhasználó vállalatok, intézmények érdekeit. Aktív szerepet vállal az informatikai szektor szereplői közti érdekegyeztetésben, a közös vélemény kialakításában, és tevékenyen támogatja az informatikai kultúra általános fejlődését.

Legyél Te az Év Projektmenedzsere 2017-ben!

PM Logo web 02Kiemelkedő teljesítményt nyújtasz projektmenedzserként? Indulj Te is az Év Projektmenedzsere Díjért! A pályázati határidőt meghosszabbítottuk, így 2017. október 8-ig adhod le pályamunkádat. A pályázati kiírás elérhető a Díj megújult honlapján, ahol a pályázás feltételein túl az Év Projektmenedzsere díj új arculatával is megismerkedhetsz.

Az „Év Projektmenedzsere” díj célja a projektmenedzsment szakma népszerűsítése, a szakmai kompetencia és –kultúra fejlődés elősegítése a kiemelkedően sikeres projektmenedzserek elismerésével.

A díjat a projektmenedzsment szakma és szakmaiság iránt elkötelezett, a projektmenedzsment etikai kódexet elfogadó társadalmi szervezetek adományozzák (továbbiakban tagszervezetek).

Szerezz PDU-t, Publikálj nálunk!

publikacio 2 kicsiSzeretnéd megújítani PMI minősítésedet, de nincs elegendő PDU-d? Küldd be nekünk egy publikációdat, s egy órányi munkádért egy PDU-t írunk jóvá. Publikációs pályázatunk kihirdetésével célunk, hogy a hazai projektmenedzsment közösség figyelmét felhívjuk az érdekes, széles körben érdeklődést kiváltó, újszerű PM gondolatokra, megközelítésekre, módszerekre és intézményekre. Várjuk projektmenedzsment témájú könyvek, folyóirat közlemények feldolgozását, ismertetését, összefoglalását egy maximum 5 oldalas szakmai cikk formájában november 1-jéig! 

PMI Világ

We asked project professionals like you!

About Pulse at Work Practitioners Guide How do you keep pace with rapid change and new trends to stay on track with desired project outcomes?

How do you align your projects with organizational strategy to avoid wasting time and money?

Have you driven a successful project by using an agile or hybrid approach?

Külföldi PMI Események Ősszel

pexels photo 335393Szívesen részt vennél egy PMI gondozású konferencián akár külföldön is? Idén ősszel számos lehetőség közül válogathatsz! Október 4-én a német chapterek tartják első összkongresszusukat Frankfurtban, amely esemény fantázianeve "A széttöredezett idők projektjei". Hasonlóan provokatív és élvezetes stílusban, de már egy hagyományosabb témát dolgoz fel a november 2-án megrendezésre kerülő londoni Synergy konferencia, amely előadásai a PMI Háromszög köré épülnek. Ha nincs lehetőséged elutazni, ne csüggedj, hiszen az IIL Online Konferenciát szervez a tanulni vágyóknak. Az őszi PMI rendezvényekről részletesebben olvashatsz a honlapunkon!

Készül az IPMA ICB4 fordítás

2015 10 03 14 04 51Kedvet kapva a PMBOK fordítások sikerétől, készül az IPMA ICB4 (IPMA Individual Competence Baseline 4th Version) magyar nyelvre fordítása is. A fordítás iránt érdeklődőknek szól, hogy a fordítási folyamatba még van lehetőség önkéntesként becsatlakozni. A fordítás alapja a PMI-s Tudástár szótára – a  PMBOK fordítások kapcsán létrejött gyűjtemény lesz. Az IPMA ICB4 fordítási munkálatai során a kifejezéstár felügyelője, lektora Pálvölgyi Lajos lesz, aki a PMBOK fordításokat és a Tudástár elkészítése körüli munkafolyamatokat is menedzselte. Az ICB4 projekt vezetője Szulyovszky Gábor, a munka három csoportban folyik az ICB4 struktúrájának megfelelően, csapatonként egy-egy team vezetővel és lektorral, s a fordítási folyamat végén természetesen lesz egy konszolidációs lektorálás az IPMAcert vezetésével. A három nagy rész: People -  Perspective - Practice. További részletek hamarosan elérhetővé válnak a PMI honlapján!

Társhíreink

Final Results of the IPMA Awards

ipmalogoThe PMI Budapest, Hungarian Chapter congratulates all winners of the 2017 Project Excellence and Achievement Awards! On the 4th and 6th September 2017 the 2017 Project Excellence and Achievement Awards were presented to organisations and individuals who achieved outstanding results in project management in several categories. If you have completed an outstanding project or are a (Young) Project Manager that has achieved excellent project management results, please enter the 2018 competition.

NJSZT: Tudósítások a mesterséges intelligencia világából

11de fb cikkhezKik lesznek a munkatársaink 2027-ben? Félnünk kell-e a mesterséges intelligenciától? Ha igen, akkor miért nem...Miben hasonlítanak és miben különböznek a mesterséges neurális hálók és az emberi agy? Vajon szüksége lesz-e egy öntudatra ébredt MI-nek robotpszichológusra? A Cybermackó-effektus, avagy mi jön a digitális bennszülöttek után? Miért kell az interfész-és tartalomfejlesztés teleológiájának egy új ember-és társadalomképből kinőnie? A kérdéseket megválaszoljuk a 11. DE! Konferencián!

21. századi kommunikáció a projektekben

internal communication strategyA kommunikáció képes együtt tartani a csapatot. De nem csak beszéd, hanem hallgatás is. Nélküle még egy kis csapat is komoly problémákkal fog szembesülni, egy virtuális team esetében pedig a kisebb kihívást jelentő helyzeteket is lehetetlen feloldani. Következő, 28. Körkapcsolás konferenciánkon a jelen és a közeljövő kihívásairól, lehetőségekről és megoldásokról beszélgetünk meghívott szakemberek társaságában.

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Szinergia Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Sprint Consulting Llc., Arany-alap Kft., Profexec Services Kft., ProMan Consulting Kft., Training 360 Kft.

További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Juhász Eszter

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár