Newsletter Header

Kitekintés

stime

Megérkezett a nagy meleg, itt van végre a nyár! Idén is tartunk egy rövid szünetet a PMI Hírlevelének szerkesztésében, szeptemberben viszont újult erővel térünk majd vissza. Azonban a nyári hónapok alatt sem szabad megfeledkeznünk arról, mit is tartogat számunkra az ősz! Szeptemberben a PMI Magyar Tagozata egy újabb PMPubra várja az érdeklődőket, valamint ebben a hónapban jár le az Év Projektmenedzsere pályázatok leadási határideje is. Összeállt a PMI Budapest, Magyar Tagozat szervezésében megrendezésre kerülő Art of Projects Konferencia programja, amely nemsokára, sok más egyéb információ mellett, elérhetővé válik a webes felületeinken. Így érdemes a forró hónapok alatt is figyelni a honlapunkat és a Facebook oldalunkat, ahol minden nap friss tartalommal várjuk követőinket az egész nyár folyamán.

Kellemes nyarat kíván a PMI Budapest, Magyar Tagozata és a PMI Hírlevelének szerkesztősége!

A hónap témái

PMI Budapest Chapter held its Spring PMPub

PMPubMay2016Our special guest was Agnieszka Gasperini, regional mentor of PMI Central Europe who shared her thoughts and experiences about PM trends and the role of PMI in strengthening the global recognition of project management. After having organized the monthly Board meeting between 2 and 5 pm, almost 35 PM professionals gathered at GRUND to take part in the forthcoming PMPub, second time this year. Imre Szalay, president of PMI Hungary Budapest Chapter was the moderator of the event. 

Legyél Te az Év Projektmenedzsere!

evpmnagyA Projektmenedzsment Kiválóság Tábla a 2016-os évben is meghirdeti az Év Projektmenedzsere Díjat. A díjra pályázó személyek feladata, hogy egy vagy több (öt évnél nem régebben) vezetett és befejezett projekten keresztül bemutassák projektmenedzseri kompetenciáikat, rátermettségüket, problémakezelési módszereiket. A jelentkezési határidő a pályázatra: 2016. szeptember 26. éjfél, amely a "Jelentkezési lap" leadásának határideje.

Csatlakozz hozzánk Te is!

pmitagHa szeretnél a világ legnagyobb projektmenedzsment szervezetéhez tartozni, csatlakozz hozzánk! PMI-tagként azon túl, hogy hozzád hasonló érdeklődési körrel, képzettséggel, végzettséggel rendelkező, a világ minden részéről érkező kollégákkal tartozhatsz egy világszinten ismert, nagy presztízsű közösséghez, a tagság rengeteg előnyét is élvezheted!

PMI Világ

Leadership Institute Meeting 2016 - Élménybeszámoló Barcelonából

PMI 6A PMI idén május elején rendezte meg a Leadership Institute Meeting (LIM) rendezvényét Barcelonában, a Palau de Congressos de Catalunyában. A PMI Budapest Magyar Tagozatát Kovács Ádám titkár képviselte. A három napos eseményen – a számos előadáson és workshopon kívül – rendkívül értékesnek, hasznosnak bizonyult a Meetingen részt vevő több mint 200 önkéntessel való találkozás élménye, a tapasztalatcsere a szakmabeliekkel, s a velük közösen eltöltött minőségi idő.

A félidő jelentősége egy projekt életében

felidoMi az, ami a legtöbb menedzsmenttel foglalkozó könyvben szerepel, és amit legtöbb tréningen is az unalomig hajtogatnak feletteseink? Természetesen nem más, mint a Tuckman-féle modell, amely a csapatmunka alábbi folyamatait mutatja be. Ez azonban sajnos egy olyan elképzelés, amely bár idillinek hangzik, a valóságban egyáltalán nem lehet működőképes.

Hogyan kezeljük a válságokat a projektmenedzsment világában?

it.uib .no logoAmikor egy projekt akadályba ütközik, az egész csapat átvált ’válság üzemmódba’. Vészharangot kongatnak, a munkatársak pánikolnak, az érdekelt felek pedig hozzád, mint a projektvezetőhöz fognak fordulni. Hogy képes legyél kezelni az ilyen kényes helyzeteket, javaslunk pár megoldást, melyek a siker kulcsai is lehetnek ebben az esetben.

Társhírek

Alkalmazáskatalógus vagy architektúra tudásbázis?

aea

Időpont: 2016. június 30. csütörtök 17:00
Helyszín: 1117 Budapest, Infopark G épület, Magyar Telekom, földszint 6. tárgyaló
Előadók: Vinczellér Gábor (Atoll, SAMU vezető fejlesztő) Nacsák Tamás (Magyar Telekom Chief Enterprise Architect)

Mit tartalmazzon egy alkalmazáskatalógus? Milyen előre gyártott modellt használjunk, ha van ilyen egyáltalán? Hogyan töltsük fel, de még inkább hogyan tartsuk naprakészen a katalógust? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni az előadásban. Az előadás külön érdekessége, hogy keveredik benne az ügyfél és a szállítói szemlélet, lévén az előadók vállt-vállnak vetve dolgoznak közösen a kitűzött cél, a Magyar Telekom teljes architektúráját átfogó információbázis megépítésén.

PMSZ ÉT klubdélután

ét

Időpont: 2016. szeptember 7. (szerda), 16.30 órakor
Helyszín: Budapest Hévízi út 3/a
Előadó: Polgár László okl. mérnök, POLGÁR-TERV Mérnökiroda Kft. ügyvezető
Téma: Amerikából jöttem

Szakmai képes beszámoló egy tavaszi Kanadában és az USA-ban tett látogatásról. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket korlátozott számban tudjuk csak elfogadni.

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután

teadu

Időpont: 2016.09.14. 17:00-19:00
Helyszín: KPMG székház, 1134 Budapest, Váci út 31.

A rendezvény PMSZ és PMI Magyar Tagozat tagoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az állandó nagyszámú érdeklődés miatt a jelentkezési helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért kérjük, rendezvényünkre akkor jelentkezzen, ha részt tud venni!

30. PM Műhely

Időpont: 2016. szeptember 15. (csütörtök), 16–18 óra között
Helyszín: 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.
Téma: Konfliktus kezelés alternatív vitarendezési módszerekkel

A Műhely Krémer András és Mosonyi Diana bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja a projektek sikerét befolyásoló emberi és szervezeti konfliktusok rendezési módszereit és ezek projektmenedzsmentben való alkalmazásának lehetséges módjait az érdeklődő résztvevők közreműködésével

Aktuális képzéseink

Aktuális képzést indítanak: Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Szinergia Kft., Sprint Consulting Llc.
További részletek

Impresszum

Felelős szerkesztő: Horváth Kinga

A hírlevéllel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, kérdéseit és kéréseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el.

Newsletter Footer

Belépés tagoknak

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

   itshlogo
logo turkiz

unnamed

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelem adója 1%-át a PMI Budapest-nek!

PM Tudástár